Miért nem kell neki a rágcsálnivaló kenyérhéj, buláta és társai?
jópár napja kínálgatom neki, de esze ágában nincs rágcsálni ezeket. vagy nem minden baba rágcsál? az ízével vagy az állagával lehet baja? gondoltam, most, hogy jönnek a fogai, talán szívesen rágcsálna valamit. akkor most hogy is van ez?
egyáltalán ti hogy kezdtétek a babátokkal a "rágcsáltatást"?
Ha nem kéri akkor miért erőlteted? Rá akarod szoktatni az evésre vagy mi? Te szoktál enni ha nem vagy éhes?
Nem is értem a kérdést....
Köszönöm a bíztatást :-) csak mert lépten nyomon azt hallom, pl védőnőtől is, hogy szoknia kell a rágst most már, mert ha most nem tanulja meg, akkor bla-bla bla. de közben én is úgy érzem és gondolom, hogy nem érett még meg rá és hogy csak nem fog örök életében turmixoltatni, amit egyébként szeretek, mert mókás :-) ls szívesen is készítem az ételeit :-) csak hát elbizonytalanodtam, na.
akkor csak finomna, néha néha próbálkozunk :-) és a felső fogaknál újra kicsit aktívabban. aztán ha akkor se, akkor is lesz majd valahogy :-)
Szia!
Mi is így voltunk. Holnap után lesz egy éves, és sok mindentől öklendezik. A főzeléket még azért turmixolom, nem erőltetem. Sok mindent eszik is, bár nem sokat, kenyérbél falatkát vajjal, boci sajttal (ami tubusból is megy már:), májkrémmel. A csirkemell sonka nem jön be, a palacsinta, és a tejfölös krumplis nudlim viszont igen. Bevallom, sülthús-szaftos kenyérfalatkát is próbáltunk, csak falta és falta. Most a dinnyét két pofára zabálja:) Belemászik kézzel, és nyomkodja bele a magokat, jó kis móka, csak ideggörcsöt kapok, mert dinnyelé folyik mindenütt.
Tápszeresek voltunk egyébként, de most azt is abbahagytuk, mert 50-60 miliket evett, és semmi nem ment.
Én 8 hós korban kezdtem joghurtokat, túrót gyümivel és kesszel, (így később a keksz íze is ismerős volt)összetört kukoricapehellyel, aztán sinlachoz gyümit, és pl a banánt már csak villával törtem.
A védőnőm javasolta, próbálja a banánnal "tanítani" a rágást, hogy dugom a szájához. Ismerős illat, íz, nálunk bejött. Aztán ami most is nagyon tutira bejött a kuki-pufi!!! Nem tudom, felétek van-e natúr, én a matchban találtam enyhén sósat, amit a kezébe adtam, és elkezdte majszolni. Ott bent meg ugye pillanatok alatt elázik. A buláta nálunk sem volt jó, tele van kemény darabkákkal. Viszont a kölesgolyóval kezdtünk, az sótlan, és még élvezte is, hogy ő veheti el az asztalról.
Szerintem ezeket próbáld ki, hátha. Ha meg nem ízlik neki, ezeket ti is megehetitek:)
Mi is lassan haladunk, nem erőltetem, de néha megkínálom a saját ebédemből, jut eszembe a túrós tészta is okés:)
Most vettem a tesco-ban detki bio-babakekszet, azt már ügyesen fogja, rágja, az viszont keményebb.
Legyél bátor, és próbálkozz, rosszat nem tudsz tenni:)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!