2 éves 4 hónapos,és nem tudok vele kimenni a házból lassan!Ha babakocsival megyünk,feláll kiugrik,leszereli magáról a szíjat már nagy.Ha babakocsi nélkül megyünk sétálni,csakis arra lehet menni amerre ö akar,különben vergödik,lefekszik a földre,üvölt mint az oroszlán.Ha felveszem az ölembe kifeszíti magát,majdnem elejtem.Nameg nehéz is cipelni. Mindenhol hisztizik ha nem az van amit ö akar,már szégyellek vele az utcára menni! Annyira szeretem annyira aranyos kisfiú ,de lassan ott tartok hogyha hisztizik kedvem lenne felpofozni! Persze még sosem bántottam.Mit csináljak vele hogy normálisan viselkedjen? Kb 2 hete csinálja ezt,elötte nem volt ilyen hisztis.... :-(
ha hisztizik azt teheted még,hogy leguggolsz elé,megfogod erősen,határozottan a vállát,nézz a szemébe és elmondod neki a feltételeidet,csak jó viselkedés esetén mentek tovább.Közben pedig rój rá feladatokat,hogy ha babakocsiban van,például látsz egy labdát,keresse meg a labdát a babakocsiból,mutassa meg hol van a zöld busz,a kosárlabdapálya,boltban vegye le a polcról a müzlit,könnyen le lehet kötni ilyenekkel.
2011. máj. 18. 17:55
42/49 anonim válasza:
Már egész kis korától engedékeny voltál vele? egyedül neveled vagy apjával együtt? gondolom anyuka vagy! mintha magamat látnám a leírtakban(kiskorom) dettó ugyan ilyen voltam nem lehetett parancsolni vergődtem ha valami nem úgy volt ahogy én akartam.sajnos az anyám nem tudott nemet mondani(most sem tud) nagyon engedékeny volt de nem bánom mivel majd ha oda kerül a sor bízom benne hogy jó apa leszek és megpróbálom úgy csinálni hogy a legjobb legyen a gyermekemnek. állj a sarkadra és ne legyél engedékeny mert hidd el nem jó az. azt nem mondom hogy verd a gyereked inkább a szóbeli szigor a jó. legyél erélyes de néha egy két pofon nem árt én úgy gondolom.nem szabad azt megvárni hogy hozzá szokjon a gyerek mert utána már nem fogsz tudni neki parancsolni ezt magamról tudom. 5 évig intézetben nevelkedtem szóval tudom mit beszélek és ez én úgy gondolom hogy a nevelés miatt volt. tartson a hangodtól és akkor fogod tudni nevelni. meg találj ki valamit pl hogy ha így viselkedsz nem kapsz csokit.be szokott válni ez is.tudj nemet mondani ez a lényeg! minden jót neked és a kisfiadnak remélem jóra fordul minden:) 18/F
2011. máj. 22. 00:20
43/49 A kérdező kommentje:
Csak azért ha valakit érdekel még esetleg,,,,minden ok,meggyógyult a drágám,elmult a hiszti,es azzal vetettünk neki véget hogy elöször arra megyünk amerre ö akar,aztán ha kifaradt utana arra amerre én akarok.köszi mindenkinek,sziasztok :-)
2011. jún. 15. 02:07
44/49 anonim válasza:
Igen érdekelt. Köszi hogy írtál.
Örülök, hogy kipróbáltad
Ha valami adódik, próbáld magad a helyébe gondolni. Ha veled történne ez nem tetszene. A reagálás más persze, mert felnőtt vagy, ő pedig gyerek, fogadd el az ő reakcióit, és fejtsétek meg hogyan lehet elkerülni.
2011. jún. 15. 17:44
45/49 A kérdező kommentje:
Igen,én is igy gondolom,köszönjük az ötleteket mindenkinek,azt hiszem ezeknél az akaratos babáknál az egyetlen megoldás hogy kössünk kompromisszumot. :-) Ha mi megtesszük amit ök akarnak akkor ök is könnyebben fogadják el azt amit mi akarunk. Köszi mindenkinek. sziasztok :-)
2011. jún. 17. 18:28
46/49 anonim válasza:
Szerintem ez nem így van ahogy te gondolod. hogy kössünk kompromisszumot meg ha elfogadod amit ő akar akkor ő is elfogja amit te. ezzel csak azt fogod elérni hogy majd 13 évesen kér egy autót vagy egy helikoptert és nem fogsz tudni nemet mondani neki mert azt szokta meg hogy amit ő akar az úgy lesz. meg mindent meg kap. én sajnos csak magamból tudok kiindulni hogy milyen voltam. nekem nincs gyerekem.de abban biztos vagyok, nem szabad elkényeztetni meg mindent megengedni hagyni hogy az legyen amit ő akar mert az nem vezet jóra. de mindenki úgy neveli a gyerekét ahogy tudja/akarja.18/F
2011. jún. 18. 02:21
47/49 anonim válasza:
meg az odáig rendbe van hogy arra mész vele amerre ő szeretne. mert kicsi érdeklik a dolgok. az lenne a baj ha nem tudná megismerni a dolgokat meg nem lenne hagyva neki hogy nézelődjön mivel érdekli hogy mi van ott nyilván azért megy arra. de amit leírtál hogy hisztizik meg nem érdekli még az sem hogy ott hagyod ebből csak arra tudok következtetni hogy más dolgokban sem tudsz nemet mondani neki és az ő akarata teljesül. és az már baj. azért remélem hogy nem így van ahogy gondolom.18/F
2011. jún. 18. 02:29
48/49 anonim válasza:
Dehogy. Ennyi idősen kicsi még, hogy félelemérzete legyen, hogy otthagyod. Van akinél ekkorra kialakul már, vagy nagyon szoknyás gyerek, de nemmind. Van akinél később jön elő ez a fajta félelem. Ráadásul idő is kell neki mire rájön, hogy nincs a szülő a közelben mert még az sincs benne kifejlődve, hogy ezt figyelje, és elveszik abban amit figyel.
Kompromisszum pedig nem azt jelenti, hogy mindent megkap. Azért tényleg a nemet is meg kell tanulja anélkül, hogy bármit kapna érte. És mindezt magáért csinálja, nem valamiért.
2011. jún. 25. 15:14
49/49 A kérdező kommentje:
Kedves 21 %-os 18 éves srác. Tényleg érezni hogy nincs gyermeked,ne hari nem bántani akarlak csak teljesen félreértetted amit írtam.Igen az utolsó szépen megmagyarázta,ez nem azt jeleni hogy egy elkényeztetett nyámnyila akaratos hülyegyereket nevelek,hanem csak azt hogy ha nem mondok neki mindig ellent és sokszor azt is tesszük amit ö akar (persze határokon belül),akkor utána könnyebben meg tudom neki magyarázni hogy akkor most azt tesszük amit én akarok,mert te már most beülsz a babakocsiba,és eszel iszol amig anya bevásárol,pihensz mert már kiugráltad magad,például....félreértetted.Nekem ö a 2. gyermekem az elsövel semmiféle ilyen gondom nem volt :-)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!