Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Mit tegyek a 8.5 éves kisfiammal?

Mit tegyek a 8.5 éves kisfiammal?

Figyelt kérdés

Voltam bent a suliban és beszélgettem a tanítónővel...hát...mondta hogy amikor rosszalkodik,folyton letagadja,holott a tanító látta,h rosszat tett és még így is...elég sűrűn csúnyán beszél,pedig mi itthon nem szoktunk és tőlünk nem hallhatja és régen nem volt ilyen!az iskolában mindig a rossz gyerekeket találja meg,velük szeret játszani, pedig annyira szeretném ha nem így lenne,mert ha "Jó" gyerekekkel lenne,akkor húznák felfelé!

hogyan vegyem rá,hogy ne a rosszakkal legyen,mert Ők csak mindig a rosszba viszik bele!!

itthon is van mikor visszafelesel és nem mondja el nekem ha vmi rosszat csinált a suliban(mindig kérdezem,amikor jövünk haza a suliból és csak annyit mond h "hát,semmi különös)csak ha már az üzenőből tudom meg,vagy a tanítótól,akkor mér beszél róla,de akkor sem mondja el a teljes igazságot-mindig a másikra fogja a dolgokat-!

soha nem szoktam ütni,maximum szidni,vagy büntetni,de úgy látom nem sok sikerrel.Jutalmazni is szoktam,ha pl. pirospontot hoz haza!

Sajnos 5 éves koráig elég "rossz" körülmények között éltünk,mert az édesapja miatt sok borzasztó dolog történt a picurkám életében!Jártunk is pszichológushoz 1 évig...

de mostmár rendben van "minden",megvan mindene,ami az egészséges fejlődéséhez szükséges,van egy párom,akit a kisfiam "Apának" szólít és imádják egymást,tehát helyre álltak a dolgok az gyermekem életében!akkor miért vannak iylen problémák??tudom h sok mindent elszúrtam nevelésben,de hát ki nem?!

tanulmányaival semmi gond,nagyon okos,csak a magatartással húzza le a szorgalmát is...:(

jár sportólni(úszni),tesitagozatos suliba jár,tehát mindennap tesije van,így kimozogja magát(gondolom)

most mit tegyek h ne hazudjon,ne tagadjon le dolgokat, iskolában és itthon is viselkedjen??????

SEGÍTSETEK!!Imádom a kisfiam,Ő az egyetlen gyermekem és nagyon szeretném ha változnának a dolgok,mert megmérgezi az állandó vita az otthoni légkört és Éns em tudok már mindenhez jó képet vágni!!

2010. dec. 13. 09:57
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Szerintem olvasd el a Beszélj úgy hogy meghallgasson és a hallgasd úgy hogy elmesélje című könyvet, ill. a Szavak ablakok vagy falakat, vagy látogass el a [link] valamelyik tréningjére. Valószínűleg ha Te feltöltődsz (erre is kell a Szavak ablakok vagy falak, mert ez sajnos a másik könyvben nincs benne, meg még a kérés és a követelés közi különbség is csak ebben van, ami nagyon nem mindegy), és megtanulsz egy picit másképp kommunikálni, ő is megnyílik feléd.

Addig is kedvcsinálónak, ha tudsz angolul: http://www.youtube.com/watch?v=IQO7h9MNCqI&feature=related és a 2. része: http://www.youtube.com/watch?v=xjFbsvONNs8&feature=related. Ha gondolod írhatsz nekem is, hátha tudok ennél többet segíteni. Minden jót! :)

2010. dec. 13. 10:40
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Sokszor az is sokat segít, ha tudtok nyugodt reggelizésre, vacsorára időt szakítani, ahol mindhárman kötetlenül beszélgettek a nap történéseirőL látja, ha örültök, ha valamin felhúztátok magatokat.Tehát nem faggatni kell,hanem beszélgettek. Jó lenne, ha lámpaoltás után adnál neki 10-15 percet, amikor csak ketten beszélgettek, esetleg előtte egy mese, vers olvasása. Vagy ezt teszitek most is?
2010. dec. 14. 17:57
 3/11 anonim ***** válasza:
szerintem keress egy hatásos ,kis filmet. amiböl lehet tanulni :),sok ilyen kis mese van,és az én unokatesom mindig szereti követni amit olyan ember csinál akit szeret.
2010. dec. 26. 20:46
 4/11 anonim ***** válasza:
Nem lehet otthon is angyal meg az iskolában is.Valahol ki kell jönnie belőle is a stressznek.Kis csínytevések,füllentések,nem durva dolgok formájában.Ez az én véleményem.A hazugságok,füllentések,titkok csak szaporodni fognak ahogy halad a kamaszkor felé.Ráadásul ebben a korban a közösség jobban befolyásol mint a család.De nagy hülyeséget nem fog csinálni,ha minden rendben van otthon,szerető,nyugodt légkör.Fontos a bizalom!A gyerek sokkal többet elárul,ha nem akarnak a legapróbb részletekig minden tudni egy napjáról.Nem rosszból írtam.Állj egy kicsit lazábban a dolgokhoz,szerintem semmi baj a fiaddal,ennyi pont kell!:)
2010. dec. 30. 22:22
 5/11 A kérdező kommentje:

lámpaoltás utáni beszélgetések szoktak lenni,de sajnos a munkám miatt nem olyan sokszor mint szeretném!!:(

ilyenkor olyanokat kérdez,amiktől általában teljesen meglepődök,h ilyen dolgok érdeklik:)(kezd érdeklődni a lányok iránt--a minap azt kérdezte egy ilyen esti beszélgetésnél,h mit szeretnek a lányok és h miylen meglepit tudna csinálni a "barátnőjének"?:):)--aranyos volt)!

de hogyan kérdezzem a kisfiam a napjáról,h azt ne érezze faggatásnak?csak egyszerűen beszélgessek vele és majd Ő elmondja amit gondol??

tehát akkor azt "mondjátok" nekem,h ez normális h vannak dolgok amiket hiába várok nem fog elmondani?

persze gondolom ahogy nő,lesz olyan...de most még nem kicsi ahhoz h titkolózzon előttem??Hogy ne mondja el pl. ha feketepontot kap,vagy ilyesmi!!

2010. dec. 30. 23:55
 6/11 anonim ***** válasza:
Kérdezd bátran,csak ne legyél túl kíváncsi.Ha jó a viszonyotok,úgyis a szülővel ossza meg gondját baját és tőle kér tanácsot.Csak ezzel nem szabad visszaélni,kiforgatni,bezzegelni más gyerekekkel,stb.Tisztelet,bizalom,türelem nagyon fontos egy szülő-gyerek kapcsolatban.Ha a fekete pontnak következménye van és sokáig felemlegetik,akkor nem szívesen számol be róla,miért is tenné.Más gyerek se:)Viszont a lányokkal kapcsolatos kérdéseket talán inkább a párodnak kellene feltennie.Vele kialakult a bizalom?Vannak fiús promramjaik,ahol csak ketten vannak?Mint apára,úgy tekint rá?Ez fontos lenne.
2011. jan. 1. 20:31
 7/11 anonim ***** válasza:
Kezdd azzal, hogy veled mi történt! Mi húzott fel, minek örültél. Látja, hogy te is emberből vagy, te is tévedsz, neked is van, ami fáj, tudja, mivel okoznak neked örömet. És akkor látja azt is, hogy neki sem kell hasonló érzelmeit titkolni, ő is lehet dühös, utálhat valakit, tetszhet neki valaki - ezek emberi érzések. Persze, hogy nem fog mindent elmondani, de azt érezze, hogy ha kérdezni akar, vagy beszélni-te mindig ott vagy, és megérted.De ehhez kölcsönös bizalom kell, amit nem szabad hisztivel, ellentmondásos viselkedéssel megsérteni. A fű nem akkor nő, ha húzzák, hanem akkor, ha ápolják. Nem nevelni kell direkt, hanem példát adni, meghallgatni, tanácsot adni, tehát ápolni.
2011. jan. 1. 22:04
 8/11 anonim ***** válasza:

Egy pszichologus mondta nekem,hogy lefekvés előtt kérdezd meg tőle: mi volt a mai napban a legjobb ami történt veled?

Ezután te is elmondod.Utána kérdezd meg mi volt a legrosszabb.És te is mond el.Egyébként,nálunk is ez van.Szerintem ez nem annyira rossz helyzet.Kezdenek felnőni,vannak,lesznek saját titkaik.Te se kötsz mindent a gyereked orrára.Az én fiam is pont a legrosszabb kisfiut találta meg az osztályban.Minden reggel együtt veszik át a benti cipőt.Azt mondom nekik(nem érdekel,hogy ott van az apja):Már nem az oviban vagyunk fiuk.Egy iskolás már nem bohockodik.Ne aggódj,szerintem ez tök normális.

2011. jan. 3. 12:02
 9/11 A kérdező kommentje:

Soha nem szoktam más kisgyerekhez hasonlítani,vagy azt mondani h "bezzeg a Tomika...".Soha nem szégyenítem meg,erre mindig odafigyelek!Én úgy gondolom(de lehet rosszul),h nem adtam okot arra,h hazudjon nekem,vagy éppen ne mondja el az igazságot!

A párommal nagyon jó a viszonya,imádják egymást,sokat játszanak együtt és a kisfiam imád az Apukájával lenni!már említettem a páromnak h beszélnie kéne vele,hisz mégis csak Ő a férfi,de a kisfiam úgy látom h egyenlőre inkább még velem beszéli meg ezeket!Sztem ehhez még több idő kell a gyermekemnek(2 éve vunk így együtt hármasban),h ilyeneket megosszon a párommal!

Türelmes a Drágám és vár,mert nagyon szereti a fiam!:)

Megfogadom a tanácsotokat...türelmes leszek és nem kérdezősködök,hanem majd én elkezdek beszélgetni vele magamról és akkor hátha Ő is magától mondana vmit a napjáról!

próbálok majd több időd arra szentelni,h esténként tudjunk többet beszélgetni!

Remélem megoldódnak a problémák!

Viszont érdeklődnék,h tudtok-e esetleg olyan pszichológust

vagy nevelőt,akivel tudnék e-mailezni és bővebben kérdezősködni gyerekneveléssel kapcsolatban!!!???

2011. jan. 4. 10:46
 10/11 anonim ***** válasza:

www.gyermekpszichologus.lap.hu - itt találsz irodalmat, fórumot,netes kérdezési lehetőséget.

Sok sikert, s ne légy türelmetlen, csak természetes!

2011. jan. 4. 12:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!