Kisfiammal baj lehet? Keveri a dolgokat! 5 és fél éves!
szerintem vidd el nevelési tanácsadóba, ahol megvizsgálják, hogy tényleg baj van-e vagy semmi probléma, csak játszik veled.
Ezek olyan dolgok, amik fejleszthetőek, igazából suliban lehet belőle sok problémátok, ha most nem foglalkoztok vele. Pl. az, hogy keveri a jobb és bal oldalt, az lehet annak is az oka, hogy még nem hangolódott össze a két agyfélteke működése, lehet gond emiatt az írástanulás során.
Szóval ezeket a készségeket nem lehet könyvből megtanulni, erre megérni szoktak a gyerekek, meg kell érteni. Ne aggódj, csak járj utána, hogy később ne legyen problémátok.
hm, nem lehet hogy direkt csinálja? játékból, úgymond.
próbáld ki ezt: készítsetek közösen teát, és kérdezd meg, mit szertne bele?
A nevelési tanácsadó jó ötlet, ha baj lenne ott tudják kezelni a helyzetett, ha nincs semmi megnyugtatnak.
Szerintem nagyon nagy baj, az ismerősünk kisfia volt így és most legutolsó beszélgetésünkor azt mondta, hogy az iskolában azt mondták ha nem hozza be magát, akkor kisegítő, mert sehogy nem boldogul. Ja és neki is csak közvetlen iskola előtt szóltak, és már késő volt a fejlesztő foglalkozásoknak.
És ha onnan közelítem meg a dolgot, hogy az én fiam két éves és tudja még a jobb-balt is, a felül-alul,elöl-hátult meg már egy évesen tudta, akkor bizony el van maradva.
Hogy ez dislexia vagy a foglalkozás hiánya, azt nem nekünk kell eldönteni. Vidd el nevelési tanácsadóba mielőbb, nehogy késő legyen, mert bármi okozza is, behozható, csak iskolás korban késő elkezdeni.
14:18-nak!
Na ne röhögtess,hogy egy évesen tudta már a gyereked a jobb meg a bal fogalmát...Azért ennyire nem kéne dicsekedni,mert ez egyszerűen képtelenség!
Ne aggódj kérdező,lehet,hogy direkt szórakozik veled a gyerek.Mindenesetre vidd el a nevelési tanácsadóba,aztán majd meglátjátok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!