El vagyok keseredve, mit csináljak a két éves kisfiammal?
Hát én is vesztettem már el a türelmem,(kisfiam 8-éves,)akkor 2,5 volt.
Igen,kellenek a határok neki,ne engedd,hogy a fejeden táncoljon.Ha nem kedves sajnos a szobájába kell lenni
X-percig.Mondjuk 5-már hosszúnak tünik egy 2 évesnek.
Tarcs ki,mert késöbb nehezebb! Mond neki mi a helyzet,megtanulja hamar,hogy van következménye ha rossz.
Elsö vagyok:
Ha jó,kedves nagyon dicsérd meg érte,öleld meg,simogasd meg.
Ez tök "normális "féltség,mivel ö még ezt igy nem tudja kifejezni,ezért be húz neki.
Ilyen egyszerü.
Ne vidd sehova!
Sztem itt van a probléma gyökere,idézlek:"Sülve-főve együtt vagyunk, mégsem bocsát meg nekem, sőt egyre rosszabb a helyzet."Érzi,h bűntudatod van,és teljes erőből kihasználja,mert jogosnak érzi a haragját ellened, a kistestvére ellen,hiszen te is ezt sugallod:ne haragudj.Próbáld úgy irányítani a helyzetet,h visszazökkenjen a normális kerékvágásba,ahol két testvér van,egyik sem és többet a másiknál.A férjeddel viszont beszéld meg,h ezt ne csinálja tovább,mert nem vezet sehova.
Ranschburg írja,h a testvéreknek nem "kell" szeretniük egymást,de a verekedést következetesen tiltani kell.Azt próbálom kihozni ebből az egészből,h talán túlságosan is tudatában van a fiad annak,h kicsit bánod,h a kisebbik gyerek miatt ő "trónfosztott" lett,emiatt nem is hajlandó beletörődni az egészbe.Nyugodtan kezeld úgy,mintha nem lenne a testvérféltékenység,kapjon büntetést ha úgy viselkedik-pl bántja a testvérét,téged,ha szemtelen-persze nem verésre gondolok,hanem büntetőszék,vagy vmi kedvezmény időleges megvonása,ilyesmik-,de ha javul a viselkedése,azt vedd észre,és dícsérd,jutalmazd meg érte.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!