Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » El vagyok keseredve, mit...

El vagyok keseredve, mit csináljak a két éves kisfiammal?

Figyelt kérdés
Nem is tudom, hogy hol kezdjem..... A kistestvére születésekor kezdődött minden. Ez 13 hónapos korában volt. Azóta egyre romlik a kapcsolatunk. A kicsit állandóan bántja, pedig igyekeztem rá is mindig elég időt szakítani inkább a házimunka és egyéb lényegtelenebb dolgok rovására. Együtt rajzolgatunk, minden este olvasok, vagy olvasnék neki (merthogy van, hogy ellök, hogy nem kell). Sülve-főve együtt vagyunk, mégsem bocsát meg nekem, sőt egyre rosszabb a helyzet. Már szinte egésznaposak a hisztik és a hisztik utáni hányások. Nagyon vad. Volt, hogy miután bántotta a tesóját magamhoz vontam, hogy szép szóval beszéljek vele, és úgy tünt, hogy figyel rám, de nem vettem észre időben, hogy valójában arra készült, hogy teljes erőből orrba fejeljen. Ez teljesen lebénított, és annyira fájt, hogy dühömben én is a szájára csaptam (tudom, hogy elítélendő, de aki nem volt ilyen helyzetben, az most ha lehet ne törjön pálcát felettem) Sajnos apukája is úgy érzem, hogy ellenem nevel. Próbálok nekik rugalmas napirendet teremteni, hogy biztonságban érezzék magukat, és szélsőséges kéréseknek nem eleget tenni. Apukája meg úgy gondolja, ha a gyerek nem akarja éppen azt, ami jönne (mondjuk aludni, enni stb) akkor legyen, ahogy a gyerek akarja. A kisfiam már semmifajta tiszteletet nem tanúsít irányomban, és apuka száján ma kicsúszott, amikor a kisfiam adott puszit neki, meg a kistesónak, nekem pedig nem, hogy "Mi van, kínos?" Én meg állandóan őt dicsérgetem a gyerekek előtt, mert bármilyen problémánk is van, elhatároztam, hogy sosem fogom az ő tekintélyét letörni a gyerekek előtt. Ezt most csak azért részleteztem itt, hogy megértsétek, hogy a gyerekemmel hogyan jutottunk idáig. Mostmár teljesen tanácstalan vagyok. Hogy hozzam helyre a fiammal a kapcsolatomat?
2010. febr. 9. 19:41
1 2 3 4
 31/33 anonim ***** válasza:

Utolsó válaszolónak igaza van, és én is ajánlom a Csernus-könyvet.

Azt nem értettem, hogy miért is kéne a gyereknek megbocsátania? Mert testvére született? És?..

Képzeld el, száz évvel ezelőtt még magázták a gyerekek a szüleiket, akkor még volt tartás és voltak szabályok.

Persze nem kívánom vissza, de ezzel a "ne haragudj"-attitűddel csak erősíted az egóját, és azt hiszi, hogy az esetleges testvérféltékenysége jogos, esetleg ő az igazi gyerek, a testvér meg csak betolakodott, ezért kéred folyton hogy ne haragudjon. Ebben a testbeszéd is számít, nagyon gyorsan levesznek ám mindent:)

És magadat kéne elsősorban tisztelned, elvégre Nő vagy, szültél két gyereket ami nagy dolog, neveled őket, és jó embernek szeretnéd nevelni.

Egymás kijátszása nem szép dolog a gyerekek előtt, a férjednek tényleg nem így kéne sikerélményeket szereznie, de ezt nyilván elmondták már a többiek (nem olvastam el a kommenteket...)

Ajánlom még Szendi Gábortól A nő felemelkedése és tündöklése c. könyvet, az önbecsülésed visszaszerzéséért, nekem sokat segített, és Vekerdy-könyveket a gyerekneveléshez, ő nagyon jó.

És még valami: kicsit kiszolgáltatott lehetsz otthon a két gyerekkel, míg a férjed oda megy ahova akar. Várd egyszer otthon mondjuk sminkben és egy olyan ruhában ami nem mackónadrág (tudom hogy az a kényelmes.) És vegyél fel kivágott ruhát, csak úgy, otthonra, most biztos szép a dekoltázsod:) Csak hogy észbe kapjon, jé, nekem van egy feleségem itthon, aki Nő, csak nem fogom sértegetni?...

Egy férfi kordában tartásához van ám eszközünk, csak tudni kell használni.

Sok sikert:)

2010. márc. 28. 14:46
 32/33 A kérdező kommentje:
Utolsó válaszolónak nagyon köszönöm a jó tanácsokat, és különösen azt, hogy rátapintott az igazságra anélkül, hogy nekiállt volna sértegetni. Igazi segítséget nyújtott.
2010. márc. 29. 11:26
 33/33 anonim válasza:

Én is favorizálnám a pofonokat. Ezt a liberális f@szságot hogy nem szabad verni meg jaj ne sérüljön meg ezt el kell felejteni. Semmi felelősség-, veszélytudata nem lesz, sem ellenállóképessége. Én rohangáltam tyúkszaros udvarban, léptem rozsdás szögbe, vágtam szét a kezem kisbaltával, húztam le a bőrt a tenyeremről kétkézvonóval stb... Tavasszal édesanyámék szoktak kiabálni utánam hogy ugyan jöjjek már be a rétről mert 2 órája ottvagyok és tele van parlagfűvel. Kedves védett ismerőseimet meg meg tudnám ölni egy csokorral.

Ilyenkor már visszasírom hogy egy-két fontosabb esetben miért nem kaptam helyreigazító pofont. Csak már késő.

Az apa is megérdemelne egy kettőt.

Régen mesélte édesanyám hogy egyik távoli rokon kislányként hisztis volt. Olyan szinten hogy a földhöz csapdosta magát, ott dühöngött, felakadtak a szemei és kb mint egy megszállt valami. A szülei semmit sem tudtak csinálni vele. Egyszer ezt eljátszotta a mamájánál. A mama térült fordult és a kislány alá 10 liter kútból húzott jéghideg víz került. Többet nem feküdt :-)

2010. máj. 14. 01:45
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!