Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » El vagyok keseredve, mit...

El vagyok keseredve, mit csináljak a két éves kisfiammal?

Figyelt kérdés
Nem is tudom, hogy hol kezdjem..... A kistestvére születésekor kezdődött minden. Ez 13 hónapos korában volt. Azóta egyre romlik a kapcsolatunk. A kicsit állandóan bántja, pedig igyekeztem rá is mindig elég időt szakítani inkább a házimunka és egyéb lényegtelenebb dolgok rovására. Együtt rajzolgatunk, minden este olvasok, vagy olvasnék neki (merthogy van, hogy ellök, hogy nem kell). Sülve-főve együtt vagyunk, mégsem bocsát meg nekem, sőt egyre rosszabb a helyzet. Már szinte egésznaposak a hisztik és a hisztik utáni hányások. Nagyon vad. Volt, hogy miután bántotta a tesóját magamhoz vontam, hogy szép szóval beszéljek vele, és úgy tünt, hogy figyel rám, de nem vettem észre időben, hogy valójában arra készült, hogy teljes erőből orrba fejeljen. Ez teljesen lebénított, és annyira fájt, hogy dühömben én is a szájára csaptam (tudom, hogy elítélendő, de aki nem volt ilyen helyzetben, az most ha lehet ne törjön pálcát felettem) Sajnos apukája is úgy érzem, hogy ellenem nevel. Próbálok nekik rugalmas napirendet teremteni, hogy biztonságban érezzék magukat, és szélsőséges kéréseknek nem eleget tenni. Apukája meg úgy gondolja, ha a gyerek nem akarja éppen azt, ami jönne (mondjuk aludni, enni stb) akkor legyen, ahogy a gyerek akarja. A kisfiam már semmifajta tiszteletet nem tanúsít irányomban, és apuka száján ma kicsúszott, amikor a kisfiam adott puszit neki, meg a kistesónak, nekem pedig nem, hogy "Mi van, kínos?" Én meg állandóan őt dicsérgetem a gyerekek előtt, mert bármilyen problémánk is van, elhatároztam, hogy sosem fogom az ő tekintélyét letörni a gyerekek előtt. Ezt most csak azért részleteztem itt, hogy megértsétek, hogy a gyerekemmel hogyan jutottunk idáig. Mostmár teljesen tanácstalan vagyok. Hogy hozzam helyre a fiammal a kapcsolatomat?
2010. febr. 9. 19:41
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
70%

Ne haragudj, de a férjeddel való kapcsolatodat kell előbb tisztáznod, vele együtt.

Ha ő ilyen marad, a gyerekek szempontjából jobb a válás, már bocsika. Gyanis addig cseszheted az egész nevelés-témát.

Aztán a gyerekkel megértetni, hogy te vagy a góré. Szereted, de attól még te vagy a góré és MINDEN úgy lesz, ahogy te mondod.

A többiek jókat írtak, fogadd meg!

2010. febr. 10. 10:02
 22/33 anonim ***** válasza:
95%

szia!

igen igazuk van a többieknek,előbb tisztázd valahogy a férjeddel a dolgokat.a gyereknek pedig ne engedd,hogy téged vagy a testvérét bántsa.én is mindig megállítottam/megállítom a nagyobbikat ha bántani akarja,ha meg már megtörtént irány a sarok!

néha még mindig bántja,de egyre kevesebbszer.engem is szokott néha a nagyobbik,erről már leszokott,mert hozzá szokott,hogy vannak következményei ha anyát bántja(nem verés vagy ilyesmi)

egyébként 07:09-es.leirnád nekem privátban a ti napirendeteket?már sokfélét kipróbáltam de nem nagyon váltak be :(

2010. febr. 10. 10:18
 23/33 anonim ***** válasza:
0%
Szerintem legelőször is ott rontottad el hogy hozzá mentél egy ilyen emberhez és még szültél is neki két gyereket.
2010. febr. 10. 12:11
 24/33 anonim ***** válasza:
95%

szia! azt már án nem irom le ,hogy mit kell tenni a kedves fárjeddel hiszen az elüttem szólók jól elmondták,de jó lenne tisztázni otthon ,hpogy ki is a gyerekek nevelésében a vezetó,mert vkinek annak kell lennie.mégpedig annak aki többet van a gyerekekkel!a hisztire a megoldás az,hogy hagyd ott a gyereket ha elkezd hisztirni ott ahol van és menj el egy másik helyiségbe,a kistesónál pedig vond be a tesó körüli teendükbe és amikor segit dícsért meg rengetegszer!ja és csináljatok olyan programot ahol csak a kisfiad és te vagy ott legyen hetente egyszer 1,3-2 ora amikor a baba nincs a közelben ami csak a tiétek,hidd el ez sokat segít..az meg hogy néha elszakad a cérna arra csak azt tudom mondani legyen minden nap legalább annyi idüd egyedül(apuka meg lehet a kiciskkel)amig lezuhanyzol,vagy fürdesz..ksimulnak töle az idegeid,és legközelebb nehezebben szakad el az a bizonyos cérna

szakértö

2010. febr. 10. 16:08
 25/33 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítségeteket, először apukát fogom helyre tenni, aztán jöhetnek a csemeték. :-)
2010. febr. 10. 16:59
 26/33 anonim ***** válasza:
32%
Mégis mit vársz,miért várod el a gyerekeidtől hogy kiegyensúlyozottak legyenek ha neked egy rakás szar a kapcsolatod a férjeddel.. nem hülyék ám,látják.
2010. febr. 11. 20:33
 27/33 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó válaszoló. Neked is köszönöm, bár lehetnél egy fokkal kedvesebb. Sosem tudhatod, hogy ki mikor miért van olyan élethelyzetben, amiben van. Természetesen nagy részem van nekem is ebben, de azért nem kell pálcát törnöd más feje felett. Te sem tudhatod mit hoz még az élet. Elhiheted, hogy én sem így képzeltem el az életemet, és azt is elhiheted, ha már elrontottam valamit a gyerekeimért igyekszem helyre is tenni. Azért köszi.
2010. febr. 12. 08:03
 28/33 anonim ***** válasza:
Tudom két gyerek mellett kevés az idő,de ha csak pár percet szánsz rá naponta olvasd el Dr.Csernus A nő c. könyvét,benne van minden,amiről írsz, ha apa nem tisztel téged mint nőt,a gyerekek sem fognak és vigyázz,mert a kicsi is ezt látja,most még csak látja,de egy év múlva már csinálja is.Tegyétek rendbe egymással a kapcsolatotokat és tisztelet,mert ha nincs,a gyerek sem fog tisztelni.Most még csak 2 éves,még meg tudod ezt a folyamatot állítani.Sok türelmet!
2010. febr. 21. 13:53
 29/33 A kérdező kommentje:
Utolsó válaszolónak nagyon köszönöm a megértő szavait, és a hasznos tanácsot. Azért jól esik, hogy végre valaki olyat is ír, hogy próbáld rendbe tenni a kapcsolatodat a pároddal, és nem egyből azt írja, hogy azonnal válj el, mert különben buta liba vagy. Szerintem is meg kell próbálni először valamit csinálni, mielőtt egy végső nemet mondok. Mégegyszer köszönöm, sokat segítettél az ösztönző szavaiddal.
2010. febr. 22. 10:06
 30/33 anonim ***** válasza:
Ezt sajnos mi is áttéltük.Drasztikusnak tónhet de csak ez segített amikor durva dolgokat csinál bántja a tesót vagy a szülőt igenis "visszakell kapja"na nem erőssen de azért érezze és kell mondani ez nekem is fáj.Próbáltam én mindent ami csak létezik semmi sem segített.Úgy ütötték egymást a tesóval csak ugy zuhogott beleragadt a hajába és volt hogy ki is tépett egy csomót neki akkor én is meghúztam a haját,persze hogy sírt de leszokott róla.Most kegyetlen anyukának tűnhetek de higyjétek el sokkal jobban fájt egy egy popsira húzás nekem mint neki.És ezen kívül semmi sem használt.Nem azt mondom verd agyon félre ne érts de visszakell kapja,különben nem fogja tudni miért nem szabad és hogy az fáj a másiknak.De ez a verzió is csak ugy alkalmazható ha minden apró jóért dicséretet kap.Én a lidl-be szoktam venni olyan gumicukrot ami elég nagy csomag és sok kicsi csomi cukor van benne.Ha jó volt és ügyes legyen szó bármiről kapott egy ilyen kis csomit.Pár szem van benne csak.Ha rossz volt,verekedett akkor semmit.Egy-két hét amibe majdnem belehaltam hogy bántani kell és helyre állt a rend.Sajnos semmi más nem segített.Sem nevelési tanácsadó sem pszichológus,semmi....a szobába való becsukás sem mert kékülésig ordított és nem vett levegőt és ment minden tovább.Szerencsére vége....
2010. márc. 11. 11:56
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!