Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » El vagyok keseredve, mit...

El vagyok keseredve, mit csináljak a két éves kisfiammal?

Figyelt kérdés
Nem is tudom, hogy hol kezdjem..... A kistestvére születésekor kezdődött minden. Ez 13 hónapos korában volt. Azóta egyre romlik a kapcsolatunk. A kicsit állandóan bántja, pedig igyekeztem rá is mindig elég időt szakítani inkább a házimunka és egyéb lényegtelenebb dolgok rovására. Együtt rajzolgatunk, minden este olvasok, vagy olvasnék neki (merthogy van, hogy ellök, hogy nem kell). Sülve-főve együtt vagyunk, mégsem bocsát meg nekem, sőt egyre rosszabb a helyzet. Már szinte egésznaposak a hisztik és a hisztik utáni hányások. Nagyon vad. Volt, hogy miután bántotta a tesóját magamhoz vontam, hogy szép szóval beszéljek vele, és úgy tünt, hogy figyel rám, de nem vettem észre időben, hogy valójában arra készült, hogy teljes erőből orrba fejeljen. Ez teljesen lebénított, és annyira fájt, hogy dühömben én is a szájára csaptam (tudom, hogy elítélendő, de aki nem volt ilyen helyzetben, az most ha lehet ne törjön pálcát felettem) Sajnos apukája is úgy érzem, hogy ellenem nevel. Próbálok nekik rugalmas napirendet teremteni, hogy biztonságban érezzék magukat, és szélsőséges kéréseknek nem eleget tenni. Apukája meg úgy gondolja, ha a gyerek nem akarja éppen azt, ami jönne (mondjuk aludni, enni stb) akkor legyen, ahogy a gyerek akarja. A kisfiam már semmifajta tiszteletet nem tanúsít irányomban, és apuka száján ma kicsúszott, amikor a kisfiam adott puszit neki, meg a kistesónak, nekem pedig nem, hogy "Mi van, kínos?" Én meg állandóan őt dicsérgetem a gyerekek előtt, mert bármilyen problémánk is van, elhatároztam, hogy sosem fogom az ő tekintélyét letörni a gyerekek előtt. Ezt most csak azért részleteztem itt, hogy megértsétek, hogy a gyerekemmel hogyan jutottunk idáig. Mostmár teljesen tanácstalan vagyok. Hogy hozzam helyre a fiammal a kapcsolatomat?
2010. febr. 9. 19:41
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
81%
kérj szakmai segítséget egy nevelési tanácsadótól vagy egy gyerek pszichológustól. Tuti fog segíteni!
2010. febr. 9. 20:20
 12/33 anonim ***** válasza:
58%
Apukától meg válj el és kérdezd meg tőle: "mi van, kínos?"
2010. febr. 9. 20:21
 13/33 anonim ***** válasza:
63%
Ilyen apukával magad mellett nem igazán fog tudni bárki is segíteni, hacsak nem sikerül valakinek apát rávenni arra, hogy viselkedjen apaként, és tisztelje a gyerekei anyját. Nyilván jelen van a testvérféltékenység, amit azért lehetne kezelni, és szerintem neked menne is, de amíg így lehúz téged a gyerek apja, addig meddő minden próbálkozás. Utolsóval egyetértek.
2010. febr. 9. 20:31
 14/33 anonim ***** válasza:
100%

Apuka mutatja a példát a gyerekeknek.

Ö nem bátty,hanem apa.

Neki is bele kell nöni,és átgondolni,hogy mi is a helyes.

Együtt kell a gyerekeket nevelni és nem egymás ellen.

2010. febr. 9. 20:48
 15/33 anonim ***** válasza:
86%
1. nevelési kérdések tisztázása a férjeddel 2. feledkezz el arról, hogy neked kell a gyereket boldoggá tenned 3. napirend, szabályok, stabil keretek. Szereted, meg minden, de ennek semmi köze ahhoz, hogy az evés idején nincs vita, és azon sem, hogy nem ütjük a kisebbet, a szülőt meg pláne. Még ilyet. Állj a sarkadra.
2010. febr. 9. 20:48
 16/33 A kérdező kommentje:
Tök igazatok van, de azt hiszem a párommal ez nem fog menni. Rajtam akar bosszút állni az egész sanyarú gyerekkora, meg az előző elbaltázott házassága miatt :-( Persze első a gyerekek. Az ő érdekükben kell sürgősen cselekednem.
2010. febr. 9. 22:23
 17/33 anonim ***** válasza:
78%
Hát mondd ezt a férjednek is! Emelkedjen már felül az őt ért sérelmeken, legyen felnőtt, legyen APA, aki akkor tesz jót a gyerekeivel, ha példát mutat tiszteletből is.
2010. febr. 9. 22:37
 18/33 anonim ***** válasza:
84%

Jó lenne, ha lenne közös programotok, csak nektek, kettőtöknek. Mondjuk hetente egy-két nap, pár, vagy akár csak egy óra. Amikor el tudtok menni valahová, ami tudod, hogy érdekli. Amikor csak vele foglalkozol. De azt tényleg nem szabad, hogy érezze rajtad, hogy bűntudatod van. Mondd el útközben a szabályokat és legyél következetes.

Apuka pedig vigyázzon addig a kicsire és szálljon magába ill. neki is lehetne programja a nagyobbal, addig te is feltöltődnél egy kicsit.

2010. febr. 9. 23:00
 19/33 anonim ***** válasza:
100%
Bocs hogy ezt írom, de elég nagy tahó a férjed is. A gyerkőcnek azt kellene látni, hogy tisztel és szeret téged. Ezt elsősorban vele kell tisztázni. Nekünk most jön a 2. bébi, igazán tanácsot nem tudok adni, de férjem és tesója között 11 hónap van.Anyósom mesélte, hogy mikor megszületett a férjem, akkor próbálták a tesókának, hogy gyere simogasd meg...stb. Ehelyett jól pofon vágta a kisbabát és nagyon nehezen fogadta el, aztán 1 év kellett és összenőttek. A nagynéném azt mondta, (2,5 év van a gyerekek között), hogy a nagyobb nyugtalanabb volt, de nem volt különösebb hatással a másikra.
2010. febr. 10. 00:25
 20/33 anonim ***** válasza:
80%

A 20:48-asnak igaza van.Nálunk is szokott lazítani az apuka,de amióta kitettem a napirendet a hűtőre azóta hiába mond bármit a fafejű,ha vacsora akkor vacsora van...Leírva a szabályok sokkal jobban betarthatók még akkor is ha valaki nem akarja.3 hete tettem ki a napirendet,mert elegem volt abból,hogy mindíg megengedte a gyerekeknek,hogy a mi ágyunkba aludjanak stb..Aztán meg nyafogott,hogy esténként vele nincs időm foglalkozni.Hiába beszéltem vele,mert fafejű...De keményen kiparancsolom a gyerekeket az ágyunkból minden este bármit is mondjon./azt mondja,h szívtelen vok/Legyél te is kemény.Sőt mostanába már a páromtól is hallom este 6 kor,hogy gyerekek játékösszepakolás,utána vacsora./így van a házirendben/:))

Mi 3 hete kezdtük a házirendet a 7 és 3 évesemmel.De bár előbb kezdtem volna.De az az igazság,hogy nem vagyok én sem rendszerpárti,de muszály volt már valamit tennem.

Sokat alkalmazkodtam a gyerekekhez,hogy ki mit hogy és mikor szeretne,és elszaladt velük a ló,ráadásul még nem is tiszteltek,hiszen anya sosem kemény,mindíg megért minket,és akkor is szeret ha rosszak vagyunk stb...

2010. febr. 10. 07:09
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!