El vagyok keseredve, mit csináljak a két éves kisfiammal?
Apuka mutatja a példát a gyerekeknek.
Ö nem bátty,hanem apa.
Neki is bele kell nöni,és átgondolni,hogy mi is a helyes.
Együtt kell a gyerekeket nevelni és nem egymás ellen.
Jó lenne, ha lenne közös programotok, csak nektek, kettőtöknek. Mondjuk hetente egy-két nap, pár, vagy akár csak egy óra. Amikor el tudtok menni valahová, ami tudod, hogy érdekli. Amikor csak vele foglalkozol. De azt tényleg nem szabad, hogy érezze rajtad, hogy bűntudatod van. Mondd el útközben a szabályokat és legyél következetes.
Apuka pedig vigyázzon addig a kicsire és szálljon magába ill. neki is lehetne programja a nagyobbal, addig te is feltöltődnél egy kicsit.
A 20:48-asnak igaza van.Nálunk is szokott lazítani az apuka,de amióta kitettem a napirendet a hűtőre azóta hiába mond bármit a fafejű,ha vacsora akkor vacsora van...Leírva a szabályok sokkal jobban betarthatók még akkor is ha valaki nem akarja.3 hete tettem ki a napirendet,mert elegem volt abból,hogy mindíg megengedte a gyerekeknek,hogy a mi ágyunkba aludjanak stb..Aztán meg nyafogott,hogy esténként vele nincs időm foglalkozni.Hiába beszéltem vele,mert fafejű...De keményen kiparancsolom a gyerekeket az ágyunkból minden este bármit is mondjon./azt mondja,h szívtelen vok/Legyél te is kemény.Sőt mostanába már a páromtól is hallom este 6 kor,hogy gyerekek játékösszepakolás,utána vacsora./így van a házirendben/:))
Mi 3 hete kezdtük a házirendet a 7 és 3 évesemmel.De bár előbb kezdtem volna.De az az igazság,hogy nem vagyok én sem rendszerpárti,de muszály volt már valamit tennem.
Sokat alkalmazkodtam a gyerekekhez,hogy ki mit hogy és mikor szeretne,és elszaladt velük a ló,ráadásul még nem is tiszteltek,hiszen anya sosem kemény,mindíg megért minket,és akkor is szeret ha rosszak vagyunk stb...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!