Mindent ötvenszer kell neki elmondani, olyan, mintha süket lenne. Mintha egy fal lenne közte és a külvilág közt.
2009. aug. 12. 17:37
1/6 anonim válasza:
A hallása rendben? Az én fiam is 4 éves, és figyelmetlen volt, nem hallott meg dolgokat, azonnal elvittem orvoshoz, ki kellett venni az orrmanduláját, mert tényleg nem hallott.
De amúgy ez a figyelmetlenség (ha a hallása oké) elég jellemző ebben a korban,sztem 95 %-nál tuti fennáll ez a gond.
2009. aug. 12. 17:58
2/6 A kérdező kommentje:
Köszi, már más is mondta ezt. A hallása különben tényleg rendben van....
2009. aug. 12. 20:33
3/6 anonim válasza:
Bizzunk benne, hogy kinövik. Nálam az látszik beválni, ha nem veszek róla tudomást.Ha pl.szólok, hogy húzzon cipőt, mert indulunk, és nem reagál semmit, nem nyaggatom többet, hanem szólok neki, hogy szia, én elmentem, na abban a pillanatban öltözik mint a kisangyal. Eldöntöttem, hogy nem idegeskedek miatta.
Elsó voltam
2009. aug. 13. 08:47
4/6 anonim válasza:
talán nem érdekli, amit mondasz.
2009. aug. 21. 19:24
5/6 anonim válasza:
Hat, a kicsiknek igen szelektiv tud lenni a hallasuk. Babysitterkent toltottem 7 evet Londonban...:)
Emlekszem en 6 eves kissrac megindult a kis bicajjal es hiaba futottam, kiabaltam, semmi. Utana (az angolok nagy megdobbenesere) jol leszidtam es azota megjott a hallasa.:) Szerintem 3x mondj el neki vmit es utana mondd meg, h ha 4x-re sem csinalja, akkor pl.nem kap desszertet v. vmit amit szeret. Ez nalam hatott.
2009. aug. 25. 16:22
6/6 anonim válasza:
Nekem az öcsém pár nappal ezelőtt lett 5 éves, és szinte ugyanaz a problémánk vele...ezerszer elmndunk mindent, jobb esetbe nem hallgat meg, rosszabb esetben az ellenkezőjét teszi. Neki még mindig tart a dac-korszaka, amit mi fehéren, ő feketén lát. Rengeteget vagyok vele, gyakran suli után én hozom haza az oviból, és nyáron az időm nagy részét azzal töltöm, hogy vigyázok rá. Amikor nagyon nem szeretne engedelmeskedni, pedig már 1000szer szépen megkértem, jön a (nálunk egészen hatásos) "semmi baj, akkor felejtsd el, hogy csokit kapsz, mert a rossz kisfiúk nem kapnak finomságot." persze kedvesen. Az is jó megoldás szokott lenni, ha elkezdünk 3ig számolni, mert először még nevet, de amikor már 3hoz érünk engedelmeskedik. De ugye mindenki gyerek más... és teljesen egyetértek az előző hozzászólóval, aki azt írta, hogy néha meg is kell szidni a gyereket, hátha visszajön a hallása...;)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!