Testvérek és utálják egymást. Mit tehetnék? Bővebben lent.
A párom két gyermekéről lenne szó akik velünk élnek.
Fiú 14 éves a lányzó 7. Egy szobába vannak, mert sajna egyenlőre nem tudjuk megoldani a nagyobb lakást.
Állandóan piszkálják egymást, de olyan szinten, hogy a csajszi sokszor sír (bár inkább hisztinek mondanám)... Van, hogy még a fiú is sír mert annyira összekapnak és ha az ember rájuk szól semmi... Szó szerint közéül kell állni és leoltani mindkettőt, hogy abbahagyják. Van hogy órákon át csak kiabálnak egymással, állandóan hőzöngenek, egymás fejéhez vágják, hogy utállak meg "nekem ez nem testvérem" stb... Már nekem van gyomoridegem az állandó veszekedéstől... :( De képesek olyanon vitázni, hogy a fiú mondta hg a lány ne hallgassa az ő kedvenc számát mert az az övé. Elég agresszív mindkettő... Tartok tőle, hogy tettlegességé fog fajulni és akkor bizony nagy lesz a baj... Mit tehetnék, hogy közelebb kerüljenek egymáshoz??? Tanács? Tapasztalat?? Vagy csak az idő a megoldás?? Kérem aki tud segítsen.
A gyerekek arról nem tudnak, hogy az anyjuk szó szerint lemondott róluk. Ilyet azért nem mondtunk el nekik. Mert nem az a célunk, hg teljesen összetörjük őket.
Hanem pont az hogy ideális körülményeket biztosítsunk nekik (amennyire csak lehet)ahhoz, hogy felnőhessenek, és kiegyensúlyozott felnőtt váljon belőlük.
Beszélni én már próbáltam velük... Nem igazán sikerült... :(
Pedig én nagyon türelmes ember vagyok. Az apjuk azt mondja hg majd kinövik. De tartok tőle, hogy nem fogják, mert egyre rosszabb. Az apjuk mondjuk nem is hallja őket annyit vitázni, mert én vagyok többet velük.
Csak engem ez nagyon elkeserít, mert nekem is van két testvérem... mondjuk mindhárman lányok vagyunk. És mi másként nőttünk fel. A mi szüleink is elváltak és mi csak közelebb kerültünk egymáshoz. A mai napig tűzbe mennék értük. Mi általában nem vitáztunk hg az az enyém meg hagyjál stb... Így szemléltetném: Ha veszekedtünk volna mondjuk egy falat kenyéren akkor a téma az lett volna hg senki nem akarja megenni, hanem igenis a másik egye meg...
Nem az hg majd én majd én... Szeretetre és önzetlenségre nevelt minket az édesanyánk... De félek, hogy ők már túl nagyok ahhoz hg ez beépülhessen a jellemükbe. Főleg úgy hg én tanítottam meg nekik olyan fontos szavakat hg "köszönöm,légy szíves, kérem szépen"... Eddig simán felrúgták a körülöttük levőket ahelyett hg szóltak volna, hogy légy szíves menj odébb... vagy valami... :( Most már szolnak... Ezt csak szemléltetés gyanánt írom hg hátha ezek a nevelési hiányosságok állnak a háttérbe. Vagy hátha egy tapasztaltabb anyuka lát ebben valamit.
Akkor végül is jó úton jársz, jó példát mutatsz, és jó célokat akarsz elérni. Apróbb sikereket már el is értél. Rengeteg türelem, és következetesség kell hozzá, hogy eltanulják - ha már nem így nőttek fel - és megértsék hogy amit szeretnél, az ő érdekeiket szolgálja. Tiszteletre méltó amire vállalkoztál, kívánom, hogy legyen benned továbbra is elég kitartás hozzá.
Nem tudom, van-e ezen az oldalon olyan anyuka, akinek hasonló körülmények között kell gyereket nevelnie, mert a ti életetek egyáltalán nem szokványos. Én a magam négygyerekes tapasztalatával próbáltam tanácsot adni. De a "saját" gyerek, akár ördögfióka, akár kisangyal, egészen más, hiszen az élete első pillanatától nevelheti az ember a saját értékrendje szerint.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!