Testvérek békítése. Jól csináltam? Mit tehetnék még?
Két kislányról van szó, 8,5 és 3,5 évesek. A babysitterük vagyok.
A nyagyobbik féltékeny a kicsire, állandóan bántja fizikailag és szóban is, a kicsi erre persze bepöccen, áll a bál. Sokszor szépen rájuk szóltam, de meguntam, hogy a falnak beszélek. Elkaptam a nagyobbikat, mert ő volt a vita forrása. Leültem mellé, a szemébe néztem, és nyugodt hangon elmondtam neki (direkt egy kicsit rá is játszottam), hogy mennyire bántó, rossz nézni, hogy ennyire gonoszak egymással, és hogy régebben hogy szerették egymást, és felesleges, sőt butaság féltékenykedni, mert hamarosan a kicsi is felnő, és őt is ugyanúgy fogják kezelni, mint őt, aki már nagy gyerek.
Helyesen tettem, hogy elmondtam neki mennyire bántó? Használni fog, hogy "megnyíltam" neki? Vagy nem szabad ilyet csinálni?
L/17
Teljes mértékben jól csináltad!Én még annyit tettem volna hozzá hogy majd ha felnőnek mind a ketten nem tudnak majd senki másra számítani CSAK egymásra!Szükségük van a másikra mind a kettőjüknek!De amúgy nagyon jó voltál!:)
A szülők nem tesznek semmit,hogy ne veszekedjenek a gyerkőcök?
A legjobbat tetted, amit tehettél, kissé csodálom, hogy a szülei már korábban nem tették meg, gondolom nem csak akkor van gond, amikor te vigyázol rájuk.
A gyerekek még nem tudják minden esetben, hogy mit várunk el tőlük, meg kell őket tanitani rá. Az, hogy őszintén beszéltél vele, hogy rámutattál a viselkedése következményeire, világossá tette a kicsi előtt mit is művel tulajdonképpen, és ezen hogyan lehetne javitani. Mostmár tudja mit vársz el tőle, de a továbbiakban is légy következetes. Ne félj attól, hogy nem fog szeretni, csak a határokat feszegeti. Azokat viszont te szabod, természetesen egyetértésben a szülőkkel. Jó lenne, ha ugyanazokat a nevelési elveket alkalmaznátok, hogy a gyerekek fejében a rendszer helyett nehogy káosz alakuljon ki. Minden esetben beszélj erről a szülőkkel.
köszi:) most jól érzem magam. Természetesen este mikor hazajött az anyukájuk elmeséltem neki az egészet, és ő is azt mondta, hogy helyesen tettem. Csak az a baj, hogy a gyerekek gyakorlatilag nincsenek az anyjukkal, és évközben nagyon egymással sem, mert 5-ig oviban meg suliban vannak, így most a nyárra kiéleződött a helyzet.
Mindenesetre köszi! Örülök az elismerésnek :D
És következetes leszek! :)
Ártani biztos nem ártottál!
Reméljük meg is érti majd és nem fog csak azért is dacolni!
Szerintem ügyesen oldottad meg! :)
Persze jol tetted hogy megmondtad a nagyobbiknak, hogy nem szabad bantania a kicsit. A nagyobbik ezt mar boven megerti.
Szigoru legyel veluk, akkor tisztelni es szeretni fognak. Ha megengedsz nekik mindent akkor szornyu lesz veluk. Tudom, en is csinaltam ezt a melot.
Kosd oket le mindig, csinalj nekik programot, hogy ne unatkozzanak.
Jo munkat!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!