Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Hogyan szoktassam le a káromko...

Hogyan szoktassam le a káromkodásról, a 7,5 éves fiamat?

Figyelt kérdés
Ez azóta megy amióta iskolába jár.Jó,bevallom nem volt soha egy szótlan,csendes gyerek,de igy nem beszélt.Én már kipróbáltam mindent amit lehet,hogy leszoktassam,de nem megy.Pédául játszik a ps-en és veszit,olyan éktelen káromkodásba kezd,hogy csak nézek.És sorolhatnám.Amikor ráorditok(mert mást már nem tudok)akkor vissza vesz,egy darabig,vagy bocs-mondja.Na oké,de hogyan tovább? Köszi a válaszokat.
2011. márc. 16. 23:47
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:

13.11-es A kérdésem nem arra irányult,hogy neked milyen gyerek nevelési elveid vannak,már ne is haragudj.De ha érdekel,szokott legózni,és társas játékozni is,valamint rajzolni,és festeni,sőt,még autózni is.Ez megfelel?

A másik.Nem szoktunk itthon káromkodni,legalábbis a gyerek elött nem.Azzal,hogy azt irtam,miszerint a pofámról a bőr lesült,vagy lesül szégyenemben,ezt légyszives ne akard itt úgy beállitani,mint egy bűncselekményt.Ha csak ilyen negativ válaszokat tudsz irni,megkérlek lépj ki a kérdésemből. Köszönöm.

2011. márc. 18. 01:33
 12/21 anonim ***** válasza:
Mi az a ps?
2011. márc. 20. 15:31
 13/21 anonim ***** válasza:
Utolsónak:playstation.
2011. márc. 20. 16:27
 14/21 anonim ***** válasza:

Nem nő úgy fel gyerek,hogy ne tanulná meg a legkacifántosabb káromkodásokat.Mi is megtanultuk valamikor,csak nem használjuk mert megtanultuk,hogy nem vet ránk túl jó fényt,ha minden mondatunkat káromkodással kezdünk...Pl állásinterjún nem kezdünk minden mondatot bammeggel ,de ha beverjük a fejünket a nyitott konyhaszekrény-ajtó sarkába,akkor lehet mondani ahogy a csövön kifér...:)

Nekem is van egy 8 éves fiam,és úgy állok hozzá,hogy megértetem azt vele,hogy őt minősíti le,ha társaságban használja a csúnya szavakat.Ez beválik.

Ja,számítógépes játékkal ő is fel szokta magát húzni (még én is),ilyenkor kikapcsolás van,amíg le nem nyugszik,idegesen úgy sem tudna tovább játszani.

2011. márc. 21. 09:36
 15/21 A kérdező kommentje:
Igen,ez az érdekes,hogy máshol nem káromkodik csak itthon.Én meg attól féltem,hogy az iskolában is előadja magát,de nem,ott nem.Tehát akkor csak tudja,hogy nem mindenhol lehet.
2011. márc. 21. 11:17
 16/21 anonim ***** válasza:
45%

Nekem német volt a férjem, kinn éltünk és a nagyobbik fiam jól megtanult káromkodni. Hiába kértem, könyörögtem semmi nem használt. Végül a gyerek keresztanyja azt ajánlotta, hogy mossam ki a gyerek száját szappannal.

(kicsit beszappanozod a kezed és kitörlöd a száját)

A gyerek köpködött, és még kétszer előfordult, hogy csúnyán beszélt, utána viszont csak elég volt megemlíteni, hogy kimosom a száját.

Azóta sem beszél csúnyán, sőt, amikor a testvére egyszer elfeledkezett magáról, neki is megemlítette a dolgot.

A kicsi persze bosszantásból csúnyákat mondott, és akkor neki is kimosta a száját.

Azóta nálunk nincs csúnya beszéd.

Lehet, hogy szörnyűnek hangzik, de épp csak annyi szappan kell, hogy érezze az ízét, és semmi baja nem lesz tőle.

Nálunk hatásos volt.

2011. márc. 22. 05:54
 17/21 anonim ***** válasza:
Én nem vagyok a tiltás híve, az csak magába folytja a dühöt. Viszont ami kiváltja, azt tényéleg hatásos lenne elvenni tőle. Azonkívül meg lehetne próbálni vele nyugodtan beszélgetni, és nem ordibálni, jó példát mutatni. Ha semmi sem használ, vezesd be, hogy ha káromkodik, azonnal küld határozottan, de nyugodtan a szobájába (vagy egy másik helyiségbe), hogy ott káromkodjon, mert téged zavar. Így megunja, és leszokik róla. (az utóbbit egy gyermekpszihológus tanácsolta)
2011. márc. 22. 20:14
 18/21 A kérdező kommentje:
Köszi,ezt még nem próbáltam.
2011. márc. 22. 23:52
 19/21 anonim válasza:
Minden káromkodásért 20Ft-ot kell a fizetnie, amit elraksz. (Persze a gyerek zsebpénzétől függően az összeg változhat)
2011. márc. 23. 10:57
 20/21 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Nem könnyű a helyzeted, hiszen nemcsak otthon, hanem az iskolában is eltanulhatja a csúnya szavakat. Ha otthon a szülők fokozottan figyelnek arra, hogy ne káromkodjanak, az óvodában/suliban sajnos úgyis megtanulja. Egy kisgyerekekből álló csoportban, osztályban hatalmas móka, ha trágár szavakat ismételgethetnek. Semmiképpen ne büntesd, mert a tiltott gyümölcs mindig édesebb. :) Inkább magyarázd el neki, hogy Anya és Apa nagyon szeret Téged és szomorúak lesznek, ha csúnyán beszélsz. Esetleg egy hosszabb, káromkodás nélkül kibírt idő után lepd meg valami kis ajándékkal, így motiválni fogod, hogy ne beszéljen csúnyán, és ezt alkalmazhatod a tanulásban is, ha pl. becsúszik egy rosszabb osztályzat vagy értékelés után javít. :)

Bár nekem még nincs gyerekem, szerintem ez jó ötlet lehet. :) Bátyám előző házasságából született kisfia ugyanennyi idősen szintén így viselkedett és nála ezt az ajándékozós módszert sikerrel alkalmazták. :) Persze nem valami csiricsáré, drága játékra kell gondolni. :)

26/L

2011. ápr. 5. 18:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!