Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Mit lehet tenni egy "zseni"...

Mit lehet tenni egy "zseni" (rémisztően okos) kisgyerekkel?

Figyelt kérdés

9 éves a lányom, és hihetetlen matekos. Az iskolában már nem köti le a matek, mert amit tanulnak azt már kívülről fújja. Fejben szoroz/ oszt 2számjegyű és összead/kivon akár négy-öt számjegyű számokat. Egy kicsit megrémít. Sokat rosszalkodik az iskolában, a humán tárgyak nem tudják lekötni. A betonra nem ugróiskolát, hanem emeletes törtet rajzol, és kiszámolja.

Nagyon sokat bántják is az iskolában, pedig idén váltottunk (emiatt).

Nemrég kaptam rajta, hogy a húgomtól (15) kérte el a régebbi fizika/kémia könyveit, és azt olvassa.

Én és a férjem világ élletünkben inkább humán mint reál tantárgyakat kedveltük.

Van valami speciális iskola?

2011. márc. 10. 11:36
1 2 3 4
 31/34 anonim ***** válasza:
100%

A válasz írója 81%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: tegnapelőtt 15:32

Az enyém 4 és fél,de ugyanezt csinálja.Nem győzöm venni neki az ovis feladatlapokat.Csak ő 10-ig összead a kezein,vagy épp el is hagyja,és rávágja az eredményt.Azt gyanítom,h olyankor emlékezetből.De logikusan kikövetkezteti az 5+6-ot is.

Most ott tartunk,h én tanítom angolul.Csak kicsiben,mondjuk egy témakör köré összegyűjtöm neki a szavakat.Színek,járművek,állatok,számok 10-ig.... Ha azt kérdezem tőle,h hogy van a madár,és hogy van a kutya angolul,és azután úgy teszem fel a kérdést,h csak angolul válaszolhat,h hány lába van a bird-nek,és hány a dognak,és ha ezek egymás mellé állnak,akkor összesen hány láb van ott,akkor simán csak angol szavakat használ. Nem motyog bele magyarul,fejben számol,és csak azt az egy szót mondja,amit várok. Ilyenkor nagyon örül 8én is) és szinte látom,h hhogy dagad a kis mellkasa a büszkeségtől. Úgy imádom!!!!! :D

Ismeri a sebességkorlátozó táblákat,és hátulról figyelmezteti apát,mint egy jó kis GPS. :)

Anyukámnak nagyon tetszik,h a tyúk,az neki még "túk".Egy időben unallomig kérdezgette a gyerektől.Mondtam neki,h mond,h "chicken"....kacagva mondta,és rögtön meg is jegyezte,mert ő most hogy megvicceli mamát... :D

Olyan okosak,és ezt most kell kiaknázni,mert nem lesznek mindig ilyen lekesek....

2011. márc. 22. 06:08
 32/34 anonim ***** válasza:

Utolsónak :) Tegnapelött 15:32 vagyok.

Hát akkor ti is jól elvagytok :) Nálunk is a kressztáblák ami még érdekli, az összeset ismeri amit a városban látott. És ez is úgy jött össze, hogy útközben mindíg rákérdezett egyre, hogy az mit jelent, aztán egyszercsak azt vettük észre, hogy a gyerek útközben sorolja a táblák jelentését :D

2011. márc. 22. 06:27
 33/34 anonim ***** válasza:
:D Fa kisvasúthoz mi is minden létező táblát megvettünk...úgy sorakoztak mellette,mint a kerítés,de oda-vissza tudta,h mi mit jelent. :D És ebben az a jó,h annyira lelkesen,nevetve tanult...taníthatnám én neki azt ami nem érdekli!!!!!.... Lerja képeslapok végére a nevét,és autóvesenyzős játékban bepötyögi a laptopon. :D és olyan büszke :D úgy imádom!!!!
2011. márc. 22. 11:38
 34/34 anonim ***** válasza:
Bocsánat, hogy rákérdezek, de mire jutottatok a kislánnyal? Sikerült valami eredményt elérni? (Nem tolakodni szeretnék, csak egyszerűen érdekel. Ha úgy jobb akkor akér privát levélben is... :) )
2011. ápr. 15. 12:34
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!