Csaptàl màr oda a gyereknek nyilvànos helyen?
Az utcán...szövegértelmezés nem megy?
Akkor úgy mondom, hogy a szülőnek ismernie kell a gyerekét és ha a gyerek érzékenyebb (elég sok ilyen van), akkor idegenek előtt nem üti meg. IGENIS negatívan befolyásolja a lelkivilágát.
egy boltban sétáltam minap a 3éves fiammal, és egy anyuka úgy megruházta üvöltve a gyerekét, kirángatta a boltból- szegény gyerekem úgy megilyedt, hogy remegett, és szorította a kezem.
Az a fiu is lehetett 6-7éves, és iszonyat rossz volt a boltban- egyébként - tehát talán megérdemelte- De rossz volt ez a módszer anyukájától.
Azóta, ha fiam rosszalkodik, emlékeztetem a bolti történtekre, hogy emlékszel, mi volt a kisfiuval? és akkor légyszi tedd meg ezt-azt, mert ugye nem lenne jó, ha anya is úgy üvöltene vele??? És hát szegénykémnél hat is ez most! :-) szóval kihasználom néha, mert eléggé benne vagyunk a dackorszakban.... néha kell a fenyítés. Nehéz néha megtalálni a jó módszert.
Egyébként egyszer én is felemletem a hangom egy boltban, ahol elfutott, felborigatott mindent, iszonyatosan rossz volt- pedig ilyet nem csinált azelőtt- na akkor jól megszaggattam a fülét, hogy ugyan mondja már meg melyik fülével nem hallja, hogy hagyja már ezt abba!!!!
Lehet rosszul tettem, de akkor végülis ott abbahagyta.
Nem olvastam végig.
Nem az a lényeg, hogy mások szeme láttára ! Hanem ha megérdemli, és rögtön kell felvilágosítani rá, hogy ez a viselkedés nem működik utcán sem. Ha nem világosítod fel, ki hogy teszi pofon, kiabálás, nyugodt mindenki más, és a szitu is és a gyerek is. Szóval tudod a gyerek hogy visszatud ezzel élni és kihasználni, hogy Ó utcán úgysem lesz semmi, mert ciki anyunak apunak mások előtt, hát ott fogok szemtelenkedni stb ? Szóval muszály lehet néha.
Egyébként a gyereknek nem valószínű, hogy az járt az eszében, hogy piros az arca, nem is tudja, legfeljebb érzi a fájást, hanem szégyelli magát, hogy ezt kellett kapnia. Legalábbis jó esetben használt, és lekattant, hogy hoppá itt sem szabad így viselkednem.És bizony legtöbbször így van ám. De fontos,hogy a szülőnek ne csak a keze járjon el, hanem meg is magyarázza, megbeszéljék, mi miért is történt, máskor hogyan kellene.
Nagyon azon akadtál le, hogy meglátszik a gyereken. Tudod milyen könnyen meglátszik az arcon ? Nagyon nem is kell ahhoz nagy legyen a pofon, még ha annak hangzik sem. Én edzésen kaptam olyan rugást a fejemre akkorát szólt leállt mindenki és várták, hogy elájuljak én meg alig éreztem, bár én is ilyesztőnek találtam a hangját.
Nem feltétlen szül nem minden esetben agressziót az ilyesmi, és azért egy pofon nem ér fel egy veréssel. Ne keverjük a szezont a fazonnal. Sőt azt sem jelenti, hgy mindig áll a bál náluk. Valószínűleg oka volt, ha megtette már mások előtt is a szülő, nem hiszem, hogy csak úgy könnyen eljár a keze, annyi esze lehet, hgoy rá is hívhatják a rendőrséget. Nem itélkezhet senki aki nem tudja a részleteket. Lehet egész nap a gyerek csak kinlódott motoros rollerért, majd a csokiját sem kapta meg,ilyen napja volt és anyukánál betelt a pohár.
Ez nem azt jelenti pártolom a testi fenyítést, mert nem, de egy egy jó időben jól időzített igenis megteheti a pozitív hatását.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!