Csaptàl màr oda a gyereknek nyilvànos helyen?

Figyelt kérdés
Minap szemtanuja voltam amint egy anya a buszmegàlloban ad egy pofont a kb. 7 èves gyereknek, ès mèg az nö 4 ujjai nyoma is rendesen meglàtszott az arcàn.
2011. febr. 17. 15:05
1 2 3 4
 31/39 anonim ***** válasza:
71%
Aki az utcán, mások előtt üti meg a gyerekét, az elítélendő. Kész. Nincs kivétel. Ezzel bele lehet gázolni a gyerek lelkébe, ha többször előfordul, akkor garantáltan kihatással lesz a lelkére.
2011. febr. 21. 14:42
 32/39 anonim ***** válasza:
66%
Szerintem meg az lesz garantáltan kihatással a gyerek lelkére, ha nincs semmiféle szankció soha, és sehol a gyereknek. Én is elítélem a verést, nagyon is! De egy odacsapás,vagy nyakleves még nem verés. Hogy miért pont mások előtt? Lehet, hogy a gyerek csak így érzi a "súlyát". Az öcsém pld. ha otthon kapott egyet, akkor röhögött. De ha a haverjai előtt kapott egy nyaklevest, akkor égett a feje. És érdekes, teljesen normális lelkületú felnőtt lett belőle is. :)
2011. febr. 21. 14:52
 33/39 A kérdező kommentje:
Itt pontosan az lehetett kellemetlen a kisfiúnak -azon felül, hogy egy elég nagy és csattanós pofont kapott- hogy még az is látta, aki nem. Mert nem kerül senkinek az arcára "csak úgy" 4 piros ujjlenyomat. Azt hiszem, az ilyen nyom félreérthetetlen. Még arra sem lehet fogni, hogy a hideg szél miatt van.
2011. febr. 21. 14:56
 34/39 anonim ***** válasza:
100%
Keveredik itt sok minden a fejekben. A verés és az ütés között óriási probléma van. Van gyakorisága is a testi fenyítésnek és megfelelő oka is. Vannak olyan gyerekek, akikre elég ránézni, és már tudják, hogy helytelen viselkedésük volt, és vannak olyan gyerekek, akiknek a szavak sem használnak. Pofon nem ütöttem meg a gyerekemet soha, és nyilvánosan sem. De csaptam már a fenekére. És bizony van az a szituáció, amikor nyomatékosítani kell. Hiszti miatt soha nem ütöttem még rá. Arra van büntetés - bünti székben ülés - és tökéletesen bevált. Már csak az említése is elég, és abbahagyja. Viszont, amikor súlyos szabályszegé van, akkor a büntetés nem elegendő. Csak egy példát mondok. Zárt lakóparkban lakunk, ahol mindenki ismer mindenkit. Kerítések nincsenek. Fiam egyik reggel kulccsal kinyitotta az ajtót - 3,5 éves - és elment otthonról. Én a testvérét pelenkáztam éppen, apjuk pincében volt. Senkinek meg nem fordult a fejében, hogy a gyerek képes kis széket az ajtóhoz húzni, megkeresni a megfelelő kulcsot, majd kinyitni a zárat. Több szintes a ház, és én azt hittem, a férjem ment ki az ajtón. Majd elkezdtem szólongatni a gyereket, de senki nem válaszolt. Rohantam le, de gyerek sehol. Kerestük mindenhol a kertben. Férjem kocsival körözött a lakóparkban, én gyalog szólongattam. Majd a 4. szomszédban találtam rá. Ő átment sütit enni, mert attól a szomszédtól általában sütit szokott kapni. Kapott egy fenekest, és egy sírás, mukkanás nem hagyta el a száját. Majd elmagyaráztam neki, hogy nem az a baj, hogy átment a szomszédhoz, hanem az, hogy nem szólt. Ilyen helyzetben a büntetéssel semmire sem megyek, mert mire a büntetéshez elérnénk, addigra nem tudja, hogy miért is kapja ő. A beszélgetés szintén nem használ, mert nevet rajta. Kiabálni nem szoktam a gyerekkel, így azt sem tettem. Viszont a fenekére egy ütés elegendő volt ahhoz, hogy rádöbbentsem, most tényleg rosszat csinált. Ütni is tudni kell!!! Nem dühből, nem bosszúvágyból. Csak kizárólag akkor alkalmazva, amikor annak helye van. Nem szabad folyamatosan ezt az eszközt használni a gyerek megnevelésére, de akinek akaratos, önálló elképzelésekkel rendelkező, haramia vezér gyereke van, az tudja nagyon jól, hogy bizony-bizony előfordul olyan helyzet, amikor nyomatékosítani kell a gyerekben azt, hogy nagyon rosszat tett. Kétszer csaptam eddig a fenekére. Az első fenékre ütés az életét veszélyeztető szituáció miatt alakult ki, amit szándékosan csinált a tiltásom ellenére. Mindig meg kell beszélni utána a gyerekkel, hogy miért kapott ki! Oktalanul, céltalanul verni nem szabad. A pofont sem tartom jónak, pont azért, mert az megalázó. Az ütésnek nem arról kell szólnia, hogy porba tiporjuk a gyereket, hanem rádöbbenteni kell, hogy most elvetette a sulykot, rosszat tett, nyomatékosítást érdemel! Ütni is ésszel kell, de olykor bizony muszáj a gyerek érdekében is!
2011. febr. 21. 14:57
 35/39 anonim ***** válasza:
52%

Az utcán...szövegértelmezés nem megy?

Akkor úgy mondom, hogy a szülőnek ismernie kell a gyerekét és ha a gyerek érzékenyebb (elég sok ilyen van), akkor idegenek előtt nem üti meg. IGENIS negatívan befolyásolja a lelkivilágát.

2011. febr. 21. 14:57
 36/39 anonim ***** válasza:
100%

egy boltban sétáltam minap a 3éves fiammal, és egy anyuka úgy megruházta üvöltve a gyerekét, kirángatta a boltból- szegény gyerekem úgy megilyedt, hogy remegett, és szorította a kezem.

Az a fiu is lehetett 6-7éves, és iszonyat rossz volt a boltban- egyébként - tehát talán megérdemelte- De rossz volt ez a módszer anyukájától.

Azóta, ha fiam rosszalkodik, emlékeztetem a bolti történtekre, hogy emlékszel, mi volt a kisfiuval? és akkor légyszi tedd meg ezt-azt, mert ugye nem lenne jó, ha anya is úgy üvöltene vele??? És hát szegénykémnél hat is ez most! :-) szóval kihasználom néha, mert eléggé benne vagyunk a dackorszakban.... néha kell a fenyítés. Nehéz néha megtalálni a jó módszert.

Egyébként egyszer én is felemletem a hangom egy boltban, ahol elfutott, felborigatott mindent, iszonyatosan rossz volt- pedig ilyet nem csinált azelőtt- na akkor jól megszaggattam a fülét, hogy ugyan mondja már meg melyik fülével nem hallja, hogy hagyja már ezt abba!!!!

Lehet rosszul tettem, de akkor végülis ott abbahagyta.

2011. febr. 21. 15:40
 37/39 anonim ***** válasza:
100%

Nem olvastam végig.

Nem az a lényeg, hogy mások szeme láttára ! Hanem ha megérdemli, és rögtön kell felvilágosítani rá, hogy ez a viselkedés nem működik utcán sem. Ha nem világosítod fel, ki hogy teszi pofon, kiabálás, nyugodt mindenki más, és a szitu is és a gyerek is. Szóval tudod a gyerek hogy visszatud ezzel élni és kihasználni, hogy Ó utcán úgysem lesz semmi, mert ciki anyunak apunak mások előtt, hát ott fogok szemtelenkedni stb ? Szóval muszály lehet néha.

Egyébként a gyereknek nem valószínű, hogy az járt az eszében, hogy piros az arca, nem is tudja, legfeljebb érzi a fájást, hanem szégyelli magát, hogy ezt kellett kapnia. Legalábbis jó esetben használt, és lekattant, hogy hoppá itt sem szabad így viselkednem.És bizony legtöbbször így van ám. De fontos,hogy a szülőnek ne csak a keze járjon el, hanem meg is magyarázza, megbeszéljék, mi miért is történt, máskor hogyan kellene.

2011. febr. 22. 17:44
 38/39 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon azon akadtál le, hogy meglátszik a gyereken. Tudod milyen könnyen meglátszik az arcon ? Nagyon nem is kell ahhoz nagy legyen a pofon, még ha annak hangzik sem. Én edzésen kaptam olyan rugást a fejemre akkorát szólt leállt mindenki és várták, hogy elájuljak én meg alig éreztem, bár én is ilyesztőnek találtam a hangját.

Nem feltétlen szül nem minden esetben agressziót az ilyesmi, és azért egy pofon nem ér fel egy veréssel. Ne keverjük a szezont a fazonnal. Sőt azt sem jelenti, hgy mindig áll a bál náluk. Valószínűleg oka volt, ha megtette már mások előtt is a szülő, nem hiszem, hogy csak úgy könnyen eljár a keze, annyi esze lehet, hgoy rá is hívhatják a rendőrséget. Nem itélkezhet senki aki nem tudja a részleteket. Lehet egész nap a gyerek csak kinlódott motoros rollerért, majd a csokiját sem kapta meg,ilyen napja volt és anyukánál betelt a pohár.

Ez nem azt jelenti pártolom a testi fenyítést, mert nem, de egy egy jó időben jól időzített igenis megteheti a pozitív hatását.

2011. febr. 22. 17:53
 39/39 anonim ***** válasza:
100%
Ki tudja miért kapta. Nem mondom, hogy verni kell egy gyereket, de néha van, hogy a szép szó már nem elég. Én is kaptam kiskoromban a szüleimtől, és mégis ember lettem. Semmi hátrányom nem származott a dologból, a szüleimmel is teljesen jól kijövök, szinte semmi konfliktus nincs köztünk, és jó pár pofon jogos is volt. Egy seggre csapásba és pár atyai pofonba még senki nem halt bele. Aki pedig ettől bekattan, meg minden baja lesz, az valószínű eleve fogékony az ilyesmi dolgokra.
2011. febr. 22. 21:19
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!