Csaptàl màr oda a gyereknek nyilvànos helyen?
"Sokszor látok ilyet,mivel ilyen helyen dolgozom"
Milyen jellegű helyen dolgozol?
Azért az odacsapás és a verés közt nagy különbség van. Én csak azt tudom, hogy semmi sem fekete vagy fehér, nem is lenne szabad ezt a kérdést így kezelni. Nyilván senkinek sem célja agyonverni a gyerekét, de ahogy nagyapám mondta, egy jól irányzott atyai pofonnál nincs célravezetőbb. Ez konkrétan nálunk azt jelentette, hogy anyám idegállapotától függően vert bennünket, mint a répát, kiváltképp engem, apám egyszer adott egy pofont úgy 16 éves koromban. Apámat tisztelem és becsülöm, anyámmal pedig úgy vagyok, hogy ha nem az anyám lenne, már nem is tartanám vele a kapcsolatot. Ő ettől nem rossz ember, csak olyan irányba ment el, amibe nem kellett volna.
Abból, amit leírtál nem lehet eldönteni, hogy az a pofon egy "jól irányzott atyainak", vagy egy feszültséglevezetőnek felel meg.
Egyébként van olyan ismerősöm (kisgyerekes), aki ugyanúgy úgymond testi fenyítés ellenes, a gyerek mindenkit köpköd, rugdos, az anyja pedig szégyenkezik miatta, de ölelgeti állandóan. Saját életemből kiindulva én sem vagyok a híve a gyerekszapulásnak, de ha az én ennyi idős lányom így viselkedne, már kapott volna. Ezért el lehet ítélni, de én nem szeretném, hogy a gyerekem mindenféle kontroll nélkül nőjön fel és így viselkedjen. Hozzáteszem, én sem verem a gyerekeim, de adott szituációban lehet adok egy "jól irányzottat".
Én kaptam egyszer anyámtól egy jó nagy taslit ez üzletben gyerekkoromban. Amíg élek, megemlegetem. De hozzá kell tennem, annyira megérdemelten kaptam, hogy hazafelé útközben el is ismertem,hogy rossz voltam és bocsánatot kértem. Szóval előzmények nélkül ne ítéljünk már el senkit.
Mennyivel jobb, az a 32 éves jogásznő, aki mindig mosolygott (kifelé) és otthon halálra verte az egy hetes kisfiát, aki belehalt?
Ne legyünk már ilyen álszentek. Vannak helyzetek, amikor egy pofon nem árt meg. (még ha utcán és mások előtt nem is illik). Én még sosem ütöttem meg a gyerekemet, de ha belekerülnék abba a helyzetbe, amibe anno anyu velem, hát lehet, hogy nálam is eldurranna valami...
miért? H van normális ok akkor még az állat is oda csap.
Nálunk is így van. Ha nincs ok akkor más a helyzet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!