Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Jogosan hívtak -e a bölcsödei...

Jogosan hívtak -e a bölcsödei gondozónők a 2-5 éves kislányomhoz pszichológust a beleegyezésünk nélkül, csak azért mert még nem beszél és szerintük kicsit lassabban fejlődik mint a többiek?

Figyelt kérdés
A gyerekorvosunk szerint nincs semmi baja a gyereknek csak maximum kicsit lustább mint az átlag!
2009. febr. 12. 13:46
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%
...egyébként meg ártani nem árthat a pszichológus. Lehet, hogy olyan dolgokat is észrevesz, amit a szülők nem. Szerintem örülj neki, hogy ennyire törődnek a gyerekeddel. Lehet, hogy mostfel vagy háborodva, de nyilván nem azért hívták, hogy téged idegesítsenek, hanem hogy segítsenek.
2009. febr. 17. 20:29
 12/18 anonim ***** válasza:
Én három éves koromig meg se mukkantam és naphosszat képes voltam aludni. (: Az elmúlt 20 évben viszont be nem állt a szám.((:
2009. febr. 20. 11:13
 13/18 anonim ***** válasza:
Ha a bölcsödei vagy óvodai nevelés keretében a bölcsödei vagy óvodai logopédus, pszichológus foglalkozik a gyerekekkel, az minden esetben szűrés jelleggel történik, és csoportos játékos formában, ehhez nem kell szülői engedély, mivel a mindennapi nevelés részét képezi, amit a beiratkozással a szülő elfogadott. Nagyon jó, ha már a bölcsiben kiderül, ha valamelyik területen lassabb a gyermek fejlődése, mert időben lehet célzopttan foglalkozni a problémával. Sajnos a szülők egy része nem érti meg, hogy erre a gyermekének szüksége van.
2009. febr. 22. 13:51
 14/18 anonim ***** válasza:
Nem, az intézmények és egyáltalán senki semmilyen szűrést és vizsgálatot nem végezhetnek a gyereken a szülők beleegyezése nélkül. Egyedül a gyámhivatal és a gyermek védelmi intézet léphet bármit a gyermeknél szülői belegyezés nélkül. Amelyik bölcsinek vagy ovinak benne van a szerződésében ,hogy ők szűrögetik a gyereket azok jogtalanul csinálják. Nincs joga hozzá. Pl fel kéne sorolnia h mikor mit hogyan vizsgál egyebek és ha te azt aláírod akkor még talán ,de így semmiképpen.
2009. febr. 28. 00:09
 15/18 anonim ***** válasza:

Szia

Az fiam is ekkora és nem beszél. A bölcsi pszichologus minden gyereket megfigyel és ha problémát lát jelzi és javaslatott tesz. Amikor beiratkozásnál aláiratnak egy csomó papirt abban benne van, hogy bölcsi orvosi és pszichologusi vizsgálatba is belegyezel. Én a nem beszélés miatt már elötte voltam fülészeten hallásvizsgálaton, korai fejlesztő felmérésen, mégis tudott új dolgott ta

2009. márc. 22. 11:16
 16/18 anonim ***** válasza:
100%

Ujra mert véletlen elküldtem félig megirtan

Szia

Az fiam is ekkora és nem beszél. A bölcsi pszichologus minden gyereket megfigyel és ha problémát lát jelzi és javaslatott tesz. Amikor beiratkozásnál aláiratnak egy csomó papirt abban benne van, hogy bölcsi orvosi és pszichologusi vizsgálatba is belegyezel. Én a nem beszélés miatt már elötte voltam fülészeten hallásvizsgálaton, korai fejlesztő felmérésen, neurologusnál, mégis tudott új dolgot javasolni. Az én dokinöm is azt mondta lusta a gyerek. De igy, hogy már minden vizsgálat ezt igazolja és csak a logopédiai intézetben egy fejlesztést ajánlottak megnyugodtam. Ne támadásnak fogd fel ezeket a vizsgálatokat. Én örülök neki, hogy figyelnek ránk, mert a nagy fiam diszlexiás és kiskorában éreztem, hogy baj van de mindenki azt mondta majd kinövi. Nem igy lett. A késön elkezdett fejlesztés miatt az iskola elsö évei rémálom volt. Ha több történet akarsz olvasni menj a "nem beszél a fiam forumra" itt sok hasonló gyermek szülei forumoznak.

Kivánom, hogy semmi baj ne legyen!!!!!!

2009. márc. 22. 11:31
 17/18 anonim ***** válasza:

a véletlen kérdésre kattintottam, és ezt dobta ki. :)

azóta beszél már a kislányod, kérdező? (ha még itt vagy az oldalon)

elsőre én is megdöbbentem, mikor olvastam a kérdést, hogy hogy merészeltek ilyet csinálni a hátad mögött, de jobban belegondolva végülis inkább érdemes örülni annak, hogy törődnek a gyerekekkel.

lehet, hogy azért sem akartak ebbe beavatni, mert tapasztalatból tudják, hogy sokszor a szülők túlontúl is elfogultak a gyerekükkel, és pont emiatt sértésnek érzik, ha bárki kételkedik a csemetéjük ügyességében, okosságában. ők reálisan, józanul szemlélik a dolgokat, lehet, hogy így jobbnak látták, hogy a tudtod nélkül hívják ki a pszichológust. gondolom azért, nehogy kapásból elutasítsd az ötletüket, inkább biztosra mentek.

2010. febr. 9. 19:14
 18/18 anonim válasza:
Teljesen jogosan!!! Ilyenkor az a gyakorlat, hogy ha a gondozónőben - szakmai tapasztalatai és tudása alapján -felmerül,hogy a gyerek esetleg pszichés problémával küzd,akkor jeleznie kell (!) és a bölcsődepszichológus felméri.Nyilván nem nem szól a szülőnek,mert a gondozónő nem pszichológus,ezért nem állíthat fel diagnózist és nem ilyesztheti meg FÖLÖSLEGESEN a szülőt.Csak akkor jelzik a szülőnek ha a pszichológus talál valamit,de akkor feltétlenül.Nem tudom mi a gondod ezzel? Ez kizárólag a gyermek érdekében történik!!! Semmi baja nem lesz ha felmérik. ( Nyilván nem kezeleik )Amikor a bölcsődébe beírattad a gyereked akkor aláírtad az üzenőben, hogy tudomásul vetted h az intézményben pszichológus dolgozik és a gyermekedet szükség esetén megfigyeli. Nyugodtan perelhetsz, de el fogod veszíteni.Szerintem inkább köszönd meg a gondozónőnek az éberséget ,mert ez azt mutatja, hogy lelkiismeretesen végzi a munkáját!
2010. márc. 28. 21:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!