Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » 4 éves fiam nagyon értelmes,...

4 éves fiam nagyon értelmes, de a mozgásban el van maradva, el kéne hordanom tornáztatni, vagy mit tegyek?

Figyelt kérdés

Babakorától kezdve le volt kicsit maradva a mozgásfejlődésben, később fordult oldalára, hasra, később állt fel, később járt (a mászás ki is maradt) és mindig kicsit olyan sete-suta volt a többi kisgyerekhez képest. Biciklizni pl. meg sem tudtuk tanítani, pedig sokat foglalkoztunk vele. Most meg az oviban panaszkodott az óvónő, hogy a fiam nem mer átmenni a padon (tornaórán feladat volt) és nagyon kis elülős. Fejlesszük valahogy, de nem tudom mit kéne tennünk? Orvoshoz forduljunk?

Egyébként egy egészséges, nagyon értelmes gyerek.

2010. dec. 16. 22:41
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Utolsónak

Tudtommal a dévény-módszerrel nem az ilyen esteket kezelik. És nem ennyi idős gyerekeket (kivéve ha erősen hypoton, vagy spasztikus).

A gyógytornász válaszoló esetleg erősítsen vagy cáfoljon meg.

Köszi!

2010. dec. 20. 08:15
 12/16 anonim ***** válasza:

nem dévényeshez kell vinni, mint írtam. hanem először ivizsgálásokra, és azok eredményeiből kiderül milyen "kezelésre" van szüksége a kérdező kisfiának.

egy jó sport is lehet hasznos, de előbb szakember nézze meg és javasoljon vmit. így látatlanban nehéz pontos választ adni.

az aspergert és az autizmust nyugodtan felejtsd el.

nem értem, hogy a gyerekorvos miért nem küldött eddig neurológiára, ha már pici korától voltak gondok a mozgásfejlődésével.

minél előbb kiderítik, mi a helyzet, hol a gond, annál előbb lehet célirányosan kezelni és elképzelhető, hogy mára már semmi gond nem lenne.

2010. dec. 20. 10:49
 13/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat, kedvesek vagytok, hogy ennyien írtatok!! Valamit lépni fogunk, elvisszük orvoshoz. Kiskorában miért nem küldtek el minket már vizsgálatokra? Hát nem tudom...mi vidéken lakunk és itt elég pocsék a védőnői ill orvosi szolgálat. A háziorvosunk pl. nem is gyerekorvos (25 km-re kéne elhordanom a 2 gyereket gyerekorvoshoz) ezt sajnos nem tudom megtenni, mert nem vagyunk jómódúak. A tanácsadásra kijáró gyerekorvos meg....hát arról nem is nyilatkoznék. A védőnő is mindig csak azt hajtogatta, nem baj ha "el van késve a mozgásban" majd utoléri a többit - ne aggódjak.
2010. dec. 21. 11:41
 14/16 anonim ***** válasza:

Pedagógusként ajánlanám felkeresni a helyi nevelési tanácsadót. Ott egy kolléga felméri a gyermeked állapotát és szakvéleményt ad.

Heti egy alkalommal én is hordom a kislányomat, aki hypotóniával született, szintén szülés közbeni enyhe oxigénhiánnyal. Vízi terápiára és mozgásfejlesztő tornára járunk. Dévényeshez is viszem, de én már 11 hetes kora óta.

Mindenképpen szakemberhez fordulnék a helyedben, hiszen tudnak segíteni.

2010. dec. 27. 14:50
 15/16 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ, de nálunk nem volt szülés közben enyhe oxigénhiány. Császármetszéssel született a fiam.

A nevelési tanácsadóban voltunk (igaz más miatt), a mozgásáról is volt szó, de nem küldtek sehova (lehetséges hogy itt nincs is lehetőség, mert vidéken lakunk).

2010. dec. 28. 16:26
 16/16 anonim ***** válasza:

Szia!

Mi a nevelési tanácsadóba járunk mozgásfejlesztésre,megnézik,hogy mit nem tud,és személyre szabottan foglalkoznak vele,kis létszámú csoportban,4 gyerek van egy csoportban.

Az én fiam nagy mozgásokban gyenge,mert nagy súllyal született,és a biccentő izma anyakán merev volt,jártunk gyógytornára és masszázsra a születése után.

Az én fiam sem mászott,biciklizni,görkorizni viszont tud,de ő már 6 éves,1 éve biciklizik.

2011. jan. 1. 21:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!