Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Hogyan jussak el a kamasz...

Hogyan jussak el a kamasz lányommal vizsgálatra?

Figyelt kérdés

Sziasztok, egyedül nevelem a 15 éves lányomat, akinek komoly magatartásproblémái vannak.

Többek között egyik gondunk, hogy egyáltalán nem együttműködő. Nem tanul, nem segít semmiben, stb. ha kérem. Emiatt van időpontunk a pedagógiai szakszolgálathoz vizsgálatra szakértői bizottsághoz, hogy miben lehetne segíteni neki. Viszont így nem jutunk el oda. Már volt egy időpontunk március végére, de egyszerűen nem volt hajlandó eljönni. Van új időpontunk és arra gondoltam, hogy a hivatalos személyeket általában tiszteli, úgyhogy kipróbálom, hogy idehívok valaki hivatalos kinézetű személyt aki elkísérne bennünket a vizsgálatra. Semmiféle erőszakra nem gondoltam, csak hogy idejön valaki, akinek a puszta jelenlététől hátha megszeppen kicsit és hajlandó lesz eljönni a vizsgálatra. Családsegítő, gyermekjóléti szolgálat, gyámügy, rendőrség nem segít, azt hajtogatják, hogy nem alkalmazhatnak erőszakot a gyerekkel szemben, hiába mondom, hogy semmi ilyesmit nem tervezek, csak arra lenne szükségem, hogy legyen itt velem még valaki, akinek a 'hivatalos' jelenléte segít neki megérteni a szituáció komolyságát és aki esetleg segít szép szóval meggyőzni. Ezért arra gondoltam, hogy magán felfogadok valakit. Lenne ötletetek, ki vállalna ilyesmit? Vannak cégek, akik betegeket, időseket kísérnek vizsgálatokra, vagy olyanok akik személyvédelemmel foglalkoznak és pl. olyan embereket kísérnek, hogy biztonságban legyenek, akiknél nagyobb pénzösszeg van. Van más ötletetek esetleg, ki segíthetne? Egyedül nevelem a gyereket, ha a barátaim közül jönne ide valaki, vele is azt csinálná, mint velem. Próbáltam mindenféle nevelési módszert, nagy jutalmat ígértem neki, ha együttműködő, meg mást is amit a pszichológus ajánlott, de nem segített semmi. Köszönöm!

ápr. 6. 07:29
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%

Mondd meg neki az igazat, hogy jeleznek a gyermekjólétinek, ha nem megy el, aki ki fog járkálni hozzátok, berendeli pszichológushoz, ha oda sem megy, elveheti a gyámügy, ezek hivatalos dolgok.

Mutass neki papírt!

ápr. 6. 07:36
 2/14 A kérdező kommentje:
Ezekről tud, mind mondtam neki, nem érdekli, ezért próbálok most külső segítséget hívni.
ápr. 6. 08:01
 3/14 anonim ***** válasza:
23%

Az, hogy nem segít otthon, pont semennyire nem tartozik a szakszolgálatra.

Ahogyan az sem, ha nem akar tanulni.

Ez inkább dac veled szemben, amot valahol megértek, ha ilyen terveid vannak, mint az átverése.

ápr. 6. 08:11
 4/14 anonim ***** válasza:
84%

Akkor sajnos nincs más mód mint a durva valóság. Majd mikor kiemelik akkor pisloghat az otthonban, hogy senkit nem érdekel a hisztikéje!

Tudom, kegyetlenül hangzik, de még mindig jobb, hogy most kap pofont az élettől, mint az hogy pár év múlva téged szúr hátba egy késsel mert nem úgy ugrálsz, ahogy ő fütyül.

Te jelezd a szakszolgálat felé (hivatalos levélben is), hogy mi a helyzet. Ott a 3. indokolatlanul meghiúsult alaklom után amúgy is jeleznének a gyámhivatal felé. Így legalább azt is jelzik, hogy te együttműködnél, csak a lányod nem.

ápr. 6. 08:14
 5/14 anonim ***** válasza:
16%
4, nem fogják kiemelni azért, mert kamasz. A nem tanul és nem mosogat otthon nem indok. Ellenben anyukának jó lenne valami, mert ő nem tudja kezelni a feltehetően teljesen átlagos gyereket
ápr. 6. 08:26
 6/14 anonim ***** válasza:
87%
Leulteted, es: Juli, április 23. 9:00 a vizsgálat időpontja a pedagógiai szakszolgalatnal. Két lehetőséged van: jössz, és akkor minden oké, vagy nem jössz, és akkor viseled a következményeket. A telefonodat elveszem, az internetet kikapcsolom, iskola után sehova nem mehetsz, nincs chips, édesség, semmi amit szeretsz. Tehát megegyszer, az időpont április 23, 9:00.
ápr. 6. 08:35
 7/14 anonim ***** válasza:
100%

Nyilván azért nem, ha csak a normal kamaszkor figyel be, de ha egyéb probléma is felmerül, akkor igen. Sajnos a barátnőméknél is ez volt a helyzet. Ott kiderült, hogy a problémák javát még el is titkolták, mert szégyelték. Ők is hasonló nesze semmi fogd meg jól problémákat mondogattak. A gyerek szintén nem akart semmiben együttműködni. Mikor egy beszélgetés során minden előzetes jelzés nélkül rátamadt az egyik családsegitősre, akkor derült ki, hogy bizony ez otthon sem ritka, de hát szegény gyerek csak kamaszodik, csak feszült, csak nem érti mi van mondogatták az anyjáék...

Náluk pl az, hogy nem fogad szót, nem hallgat rajuk, nem tanul, nem csinál semmit azt jelentette, hogy mikor rászóltak, hogy járjon be a suliba, szétverte a fél házat. Mikor csak felmerült, hogy valamit csinálnia kellene otthon pl lehúzni maga utan a wc-t, akkor megfenyegette az anyját, hogy álmában elvágja a torkát.

Nála sajnos kiderült, hogy mentalis problémak miatt ilyen. Honapokig volt pszichiátrián. Ha pontosan be van állitva a gyógyszere, akkor egész jó minden.

Ezt nem mi fogjuk eldönteni és nem ennyiből, ami itt le lett írva. Ehhez szakember kell! Ha pedig a szülő nem tudja eljuttatni a szakemberhez, akkor bizony a rendszer veszi kezébe a dolgot. Gondolom a kérdező sem ezzel indított kapásból. Az azért már elég durva, ha ilyen szinten nincs senkinek tekintelye egy 15 éves gyerek előtt!

ápr. 6. 08:49
 8/14 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm az eddigi válaszokat. A fent leírtaknál sokkal több a gond vele, agresszív velem szemben és egyre több deviáns dolga van, sajnos pszichés problémái vannak, már mindenféle szakembernél jártunk. Ezeket azért nem említettem, mert per pillanat nem nevelési tanácsot szeretnék, azt már kaptam egy csomót, hanem ötletet arra, hogyan juttathatnám el erre a vizsgálatra valahogy, még mielőtt eszkalálódik a dolog és a Gyámügy viszi erővel.
ápr. 6. 09:15
 9/14 anonim ***** válasza:
83%

A fent leírtaknál sokkal több a gond vele, agresszív velem szemben és egyre több deviáns dolga van, sajnos pszichés problémái vannak,

Mondjuk a kérdés nem szól erről.

ápr. 6. 09:38
 10/14 anonim ***** válasza:
5%
Hát, amint 18 lesz, már ott is hagy, te meg csinálhatsz magadnak egy csodagyereket.
ápr. 6. 10:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!