Deviáns kamasznál használhat a környezetváltozás?
Ki nem szrja le, hogy neki mi a fontos, 13 éves, nem lehet büntetlenül hlye!
Fogod és megmondod, hogy bekéred a pszichiátriára, ha még egyszer engedély nélkül elmegy valahova. Te mint törvényes szülője megteheted. 13 éves, fel fogja fogni. Ja és mindenképp szüntesd be az internetezési lehetőségét, nincs wifi, se mobilnet. Én belengetném azt is, hogy beadod gyermekvédelembe, és megmutatnám, kik/hogyan élnek ott, meg a sok cikket a nemi erőszakról, verésekről és lopásokról.
Persze csak akkor, ha biztos vagy benne, hogy nem érte trauma, nemi erőszak vagy szexuális zaklatás, esetleg nem drogozik. Mivel lány és önállóan közlekedik pesten, szexuális zaklatásból már több is érte, de úgysem fogja neked elmondani.
Egerbe véletlen se vidd, iszonyú sok a cigány és nagyon lepukkant hely, csak jobban elzüllene. Vidd nyugatra valami faluba, de leginkább vidd pszichológushoz. Váltson iskolát és minél több helyre írasd be különórára normális gyerekek közé, illetve szerezz egy gimis fiút, aki korrepetálni fogja otthon és jó irányba fogja terelni anélkül, hogy megmondanád neki, hogy ezt tegye. Én ezeket tenném.
Persze az én gyerekem most üvöltött velem vacsoránál, szóval egy hajóban evezünk. Bableves volt, megeszi a babgulyást, a sóletet, a babfőzeléket és a babkrémet. Most kitalálta, hogy nem eszi meg a babot egyik napról a másikra, amit külön kb szemenként válogattam ki neki, a legszebb részét a levesnek. Nyilván mondtam, hogy nem fog szórakozni velem, de olyan hisztit levágott, hogy én is kérhetnék megint segítséget, mert szegénynek akkora baj van a fejében, mint a te gyerekedében.. 10 perc ordibálás és fenyegetés után megette a leves harmadát. Nem sokat vártam, csak kb 1 decit és azt is sokallta, a végén már egy kanállal is sokallta. Egyszerűen csak ellent akart mondani és sajnálni magát a semmiért.
A költözést vesd el!
Simàn felvonatozik Egerből, Te meg azt se tudod majd H hol van, és éjjel ér haza, ha hazamegy egyàltalàn!
Làzad. Ha elviszed az orszàg màsikfelébe csak rontasz a helyzeten!
Nagyon köszönöm a válaszokat.
#4 a testvérednél ez meddig tartott? Hogy múlt el, mi lett a megoldás?
Nem múlt el. Magántanuló lett, egész nap csak gépezett, volt, hogy bukott, több suliból rakták ki, estin érettségizett és a felnőtt élete is kaka. Meggyűlt a baja az emberekkel, nincsenek szociális kapcsolatai, sosem volt alkalmazott, hanem üzletel és próbálkozásai vannak, mivel segítve van otthonról és sosem költ szinte semmire az étkezésen kívül, így van pénze.
Neki problémái voltak mindig, de sosem látta, sosem ismerték el a szüleink és nem is akar róla tudomást venni. Még most is agresszív könnyen és fenyegető, nem veszi észre magát, ha lehet kerülöm és nem beszélek vele és a szülőkkel is kerülöm a témát, anyám magának csinálta, nem az én dolgom, én egyedül nevelek egy nagyon hasonló tüneteket mutató problémás gyereket, de már sikerült elérnem mindent, amire ők nem voltak képesek a tesómnál és még csak falhoz sem kellett vágnom és pofont sem kapott még, csak néha irreális gondolatai vannak, fura valóságészlelése és hisztis tud lenni, pusztán a kontrollért:)
Amíg barátai vannak, akikkel hetente többször találkozik és korabeliek, akik nem drogoznak durván és bejárnak suliba, addig annyira nem aggódnék(a tesómnál ez nem volt), viszont mivel iskolaköteles és a normálisok mind járnak, belengetném a pszichiátriát és a gyermekotthont, és mesélnék róla, mi megy ott, elmondanám, hogy eszköztelen vagyok, és ugyan nem látja, de neki segítség kell, és kap egy hetet, hogy elmondja valamikor, hogyha borzalmas történt vele, vagy járjon pszichológushoz, ha velem nem akar róla beszélni, annak titoktartási kötelezettsége van, de ez így nem fog tovább menni, vagy kirakom. Vagy nekem beszél, vagy a pszichológusnak, vagy mehet a pszichiátriára.
Tegnap, miután kitisztult a feje az enyémnek, megint normális lett, rá csak darabokban jön az idegbaj már.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!