Szülőként, mit lehet tenni, ha a 16 éves lányunk szélsőjobb, fasiszta társasságba keveredett, persze egy fiú miatt?
Családunk szépen, kulturáltan élt, él. Dolgos felnőttek vagyunk, ahogy szüleink is azok voltak. Semmilyen szélsőséges utat nem járt a famíliánk (még a háború idején sem). Gyermekeinknek mindig értelmes utat mutattunk az élethez, mindig támogattuk őket, lehetőségeket biztosítottuk.
Lányuk kiskorában táncolt, zenélt, sportolt, mindet saját elhatározásából. Semmit nem erőltettünk rá, ám támogattuk. (ahogy testvéreit is)
Egy éve megismert egy fiút, akit mi nem ismerünk, soha nem mutatta be. Fokozatosan levált régi barátairól, mára kizárólag ennek a fiúnak a társasságába jár. Fiúnk találkozott evvel a sráccal, ő is mondta, "náci gyerek", de közösségi oldalon is ezt látjuk. A fiú összes ismerőse mind szélsőséges, újnáci, fasiszta illető a közösségi felületeken.
Lányunk pár hónapja viselkedésben és öltözködésben is ebbe az irányba halad. Iskolába sem hajlandó járni hetek óta! Tanácstalanok vagyunk! Elmarni nem merjük, így komoly konfrontációt kerülnénk. Vitáink voltak persze, de eleinte ezt betudtuk a kamaszkori lázadásnak, ám egyre jobban aggódunk.

Nekem az első gondolatom az volt, hogy beszélgetni kellene vele (nem kioktatóan) arról, hogy konkrétan mit is jelent, ami szerinte menő
Esélyes, hogy nem is érti/nem tudja/nem gondol bele.

"Iskolába sem hajlandó járni hetek óta!"
Ez a legnagyobb probléma, nem az, hogy nácival barátkozik.

Semmit nem kell tenni. Még mindig jobb,mintha lecsúszott drogosok közt lenne.
Viszont iskolába a hajánál fogva is bevinném. Elbeszélgetnék vele,hogy a párkapcsolat egy dolog. De olyan nincs, hogy nem tanul.
A barátjával nem tudsz leülni beszélni? Vagy akár hármasban?
De ehhez persze az kell,hogy a lányod érdekeit nézd. Túl kell tenned magad azon,hogy most ki a barátja épp.
És felnőtt módjára kommunikálnod kell. Normálisan.
Még az is lehet,hogy valami jó sül ki belőle!
Most amúgy is divat a befogadás,elfogadás. Itt a remek alkalom,ha fontos a lányod,lehet gyakorolni az elfogadást.
Gondolj arra,hogy valószínűleg úgyse fog évekig tartani ez a kapcsolat. De a lányod MINDIG a lányod marad!
Mit számít,ki a barátja!
Ha egy lányt,idősebb nőt,idős férfit, fiatalabb fiút, romát, külföldit, négert vitt volna haza,őket elfogadtad volna??

6os vagyok.
Kérj egy találkozót. Üljetek le.

Szerintem nem tudnak olyat tanítani ott neki,amit az életben a saját bőrén ne tapasztalna meg később.
De ennek a felismeréséhez túl kell látni a mai liberális ideológia ködén.
Azt kell felfognod,hogy ettől nem lett a lányod rossz ember. Ugyanúgy a lányod maradt.
De az,hogy nem jár be suliba,az majdnem helyrehozhatatlan. Esetleg bukás is lehet a vége.
Osztályfőnökkel beszéltél? Igazolást hogy oldod meg?

"Most amúgy is divat a befogadás,elfogadás. Itt a remek alkalom,ha fontos a lányod,lehet gyakorolni az elfogadást."
Tiszta szerencse, hogy a nácizmus lényege is pont az elfogadás...
Vagy kinövi, vagy nem, de tenni ellene nem tudsz. Nekem mondjuk furcsa, hogy eleve sikerült ebbe ennyire bevonódnia, ha ez a számotokra annyira szörnyű, az elveitekkel totálisan ellentétes, akkor hogy azonosulhat vele a nevelésetek ellenére? Nyilván ez nem az a szitu, mint mikor a gyerek tizenéve hallja azt az üres frázist puffogtatni otthon napi szinten, hogy "az alkohol rossz", aztán a lázadó kölyök persze már 16 évesen részegen állít haza... a nácizmus azért általában keményen gyűlölködő, agresszív, én úgy gondolnám, hogy ehhez azért kell egy alapszemélyiség, amibe beleillik, nem csak egy botlás.

Én biztos, hogy multikulti környezetbe vinném és nagyon sok filmet nézetnék vele. Nem is értem kinek van vaja will smithszel!
A Boldogság nyomában remek film. Illetve szólnék neki, hogy ne legyen képmutató, morganfreemanes filmeket is biztos bír. Nemtudom hogy ez hogyan történhetett meg nálatok.. gyerekeket szereti? Érdemes bölcsibe vinni néha, ha igen, ott nagyon kegyetlennek kell lenni, hogy az ember utálkozzon és ne érezze közel a mást magához.
Iskolába kell járni! Én megnézetném vele az orange is the new blacket is, sok a szex, de 16 éves, talán már mindent látott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!