Mit gondoltok az SNI-s, ADHD-s gyerekek normál osztályokba integrálásáról?
Pörög ez a cikk:
Ennek kapcsán vagyok kíváncsi a véleményetekre. A fiam általános iskolai osztályába is került egy SNI-s fiú tavaly - szülői nyomásra annyit el tudtunk érni, hogy átvigyék a B-be.
A gyerek úgy próbált ismerkedni, hogy izomból hátbaverte vagy rugdosta a többieket, órán 10 perc után elkezdett rángatózni, felallt, mászkált, kiabált, felkapott egy széket és nekivágta az egyik gyereknek. Nálam ott telt be a pohár, amikor a fiam azzal jött haza hogy nem megy többet iskolába mert ez a srác a tesiöltözőben fel akarta dugni az újját más fiúk fenekébe és valakivel meg is csinálta, következő héten pedig szétverte a gyerekem rollerét. Mást meg akart szúrni egy ceruzával. Beszéltünk a szülőkkel is, majd az osztályfőnökkel, mire elkezdték érzékenyíteni az osztályt, hogy hát a Pityuka nem tehet róla, hogy hatbavag másokat, ezt el kell fogadni blablabla. Aztán, mivel a fiunk ott tartott, hogy nem hajlandó iskolába menni, mentünk az igazgatóhoz és a többi szülővel együtt elértük, hogy kikerüljön onnan ez a gyerek.
Feltételezem, ebben a suliban is hasonló lehetett a helyzet, de úgy néz ki a normál gyerekek vannak kikiáltva bűnbaknak a gyagyás javára.
Miért nem lehet ezeket a teljesen kattos gyerekeket speckó intézményben tanítani?
40-esnek annyi igazsága vagyok, hogy a szegregált oktatás valóban nem működik. Ott nem érik őket rendes ingerek, nem tanulják meg, hogy hogyan kell rendesen viselkedni, hiszen sérült gyerekek veszik őket körül. Ráadásul egy autistát még sokkal jobban zavarja ha egy másik autista kiborul mellette.
Ettől függetlenül nyilván nem lehet elvárni egy normál közösségtől, hogy az auti gyerek kiborul, mert zavarja a zaj, ami mondjuk az utcáról jön, és ezért nekimegy egy gyereknek, aki éppen a közelében van.
Ezért kéne pedagógiai asszisztens az ilyen gyerekek mellé, de persze az ebben az országban csak egy álom.
40es,Igazán szomorú,hogy a gyerekedet a saját anyja sem érti meg. Milyen viselkedést vársz töle,ha te sem megfelelően bánsz vele?
Azt írod ok nélkül agresszív,majd leírod az okot.
Az autiknak/adhdsoknak teljesen tiszta a gondolkodása, csak olyan emberek veszik őket körbe sajnos, mint, amilyen te is vagy. Egyik sem fogyatékos és nem is pszichés zavar, ha valóban lenne auti gyereked, ezt pontosan tudnád. Így egyértelműen csak egy troll vagy
#40, én úgy látom, hogy ez a szorongós ekméleted nem működik. Rövid távon igen, nekem is egy angyal az oviban a gyerek másnap, ha este veszekedtem vele. De hosszú távon úgy látom, hogy akkor "működik" a legjobban, akkor képes normális interaktusra, fogadja el a vezetést, ha jól van magával. A szorongás bekavar és felerősíti az autisztikus viselkedést. Hosszú távon a szorongás szerintem visszaveti a fejlődését. Az a rövid távú pozitív hatás pedig csak egyre nagyobb "dózisokkal" váltható ki.
Eleve egy szorongó gyerekről nekem nem az jut az eszembe, hogy akkor majd rájön hogy hogyan kell neurotipikus módon viselkedni, és megérti a többieket aztán jól elvannak együtt. Hanem hogy inkább csöndben ül a sarokban, elzárkózik, 0 kommunikációs gyakorlatot szerez, egyre jobban lemarad a kortársaktól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!