Szerintetek autista lehet a kisfiam?
Sziasztok! Szépen kérem, csak olyan írjon, aki ért is valamit a témához, laikusok, gyermektelenek, okoskodók véleménye NEM ÉRDEKEL!
Van egy mindjárt 4 éves kisfiam, most decemberben 4. Szeptemberben kezdte az óvodát, és iszonyúan nehezen illeszkedik be, teljesen kiutálták a csoportból, mert lökdösődik, időnként verekszik, érthetetlen hangulatindadozásai vannak.
DE! Akkor most tegyük tisztába, hogy folyékonyan beszél 2,5 éves kora óta, 100% szobatiszta és ágytiszta is, 3 éves kora óta!
Mindenkivel tart szemkontaktust, aktívan mutogat, nem ragaszkodik semmilyen sorrendhez, inkább jól alkalmazkodik, rugalmas, nevére azonnal odafigyel! Tanulékony, okos, napra napra gazdagodó szókincccsel, sokat mosolyog, nevet!
Ami engem aggaszt, azok a következők: körülbelül 2 hónapja betegesen érdekli a forgó ventillátor, akárhányszor lemegyunk sétálni, mindig meg kell néznie a paneltömbök falán lévő légkondihoz tartozó dobozokat, amelyekben ott forog a ventillátor. Imádja ezeket bámulni, és hisztizik, ha nem hagyom, mert sietni kell valahova!
Rettenetesen rossz evő, utál enni, ellenben az édességet, csokit imádja, illetve a yoghurtokat, tejtermékeket szereti.
Ami még nekem furcsa és autista tünetnek gondolom: nagyon sokszor egyhelyben ugrándozik, kicsit repked, de nem tudja megmagyarázni, ezt mégis miért csinálja, pedig mindig, mindenki rászól, hogy fejezze be! Aztán persze abbahagyja, egy idő után, tehát felfogja, hogy nem jó amit csinál.
Teljes mértékben lehet, hogy én vagyok a hülye, és semmi köze a gyereknek az autizmus, LEGYEN ÍGY! Teljes szívemből ezt kívánom! De mégis ott motoszkál a fejemben, hogy mivan ha.......
Óvodapedagógusokban nem merült fel ilyesmi! Ők csak azt mondták, nehezen illeszkedik be, kicsit problémásabb, de autizmusra Ők nem gyanakodnak.
Ti mit gondoltok?
49,
A kérdőjel kérdőjel. Nem diagnózis. Pszichiáter ad diagnózist.
"de ezzel akarod vigasztalni magad az auti gyereked miatt"
Nincs okom rá. Tökéletesen funkcionál. Kitűnő tanuló, versenyeket nyer. Szociálisan meg olyan amilyen. Őt nem zavarja, hogy más mint a többi. A többieket se zavarja. Annyi hogy nem kapcsolódnak, de őt zavarja a legkevésbé. Neki elég ennyi is a többiekből.
Azért ha nem haragszol, én örülök, ha az enyém nem autista, és továbbra is félelemmel tölt ha az autizmust meghallom.
A pedagógusok szerint nem autista, hanem hiperaktív, de nagyon kis okos, jól vág az esze...
@54 😂😂😂😂
1. Leirtam, hogy én magam is LEHET, adhd-s vagyok, hivatalos diagnózis folyamatban, járok szakemberhez. Köszönöm szépen, nincs baj velem, azt leszámítva, hogy egész életemben pörgök, így kb sose tunyulok el!😄 munkámban is én vagyok a legaktívabb!
2. A gyerek az oviban pörög, délutánra elfárad, itthon nem úgy viselkedik már! Gondolod, ha akkora baj lenne vele, akkor a 80 éves dédnagyijára rá lehetne bízni napokra?? Nemhogy nincs rá panasz családon belül, hanem imádják hogy folyamatosan segíteni akar főzésben, kertészkedésben, igaz, be nem áll a szája, folyamatosan dumál, de inkább így legyen, mint ne tudjon beszélni! ☺️
3. Amit láttam autistákról szóló riportot éppen most, alig 3 hete a Házon kívülben, hát ne legyen autista!
4. A kisfiamnak egyébként nincs még hivatalos diagnózisa! Én gyanítom nála az Adhd-t (ahogy magamról is világ életemben tudtam, hogy az vagyok), de nincs még diagnózis! Még érhet akár egyéb meglepetés is, de NE érjen, maximum kellemes!
5. Nem jobb egy autista! Nagyon nem! Nem mindegy, hogy egy gyereknek teljesen beszűkült érdeklődési köre van, nem barátkozik, nem tud érvényesülni egymagában az életben, rigolyái, mániái vannak, amik miatt teljesen kiutálja mindenki (gyerekként mi is csúfoltuk, utáltuk a 1. Osztályban az auti osztálytársunkat, nem vagyok rá büszke de ez van), vagy a gyerek egész egyszerűen csak pörög, mozgásmániás,sportol, de az agya átlagosan működik, és szeret barátkozni, ismerkedni is.
Szóval nekem ne akard bemagyarázni, hogy fakadjak sírva egy enyhébb adhd-tól (már ha tényleg az!), és drukkoljak már egy autizmus diagnozisnak!!!
"de az agya átlagosan működik"
Kedves Öndiagnoszta!
Nem vagy tisztában az adhd diagnózisaval. Nekik nagyon nem átlagosan működik az agyuk. Egyes tanulmányok szerint az adhd és az autizmus ugyanarról a tőről fakad. Az az enzim ami az adhd-snal túl-, az az autistánál alultermelődik.
Egy valódi adhd-s nem csak túlpörög, hanem teljesen szétszórt, nem képes figyelni, csapong, belekezd ezer dologba és semmit se fejez be.
Nem akarsz te adhd-t se magadnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!