Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Autista tünetek,mit tehetek én?

Autista tünetek,mit tehetek én?

Figyelt kérdés

Kislányom 21 hónapos múlt a napokban. Egy hónapja kezdett el igazán mutogatni. Szemkontaktus van,mindig is volt. Mosoly is. Szociálisan nem fél,hangok nem zavarják,textúrák sem. 17 hónaposan tanult meg járni. Utána indult be jobban,szerepjátékok is,törölgetes,segít ki be pakolni,stb. Viszont nem ölel,nem ad puszit. Integetni valamiért a mai napig nem szeret. Nagyon nagyon nehezen vonható kapcsolatba. Ha kérem,hozzá a labdát,könyvet,macit,de nem mindig,csak ha épp akarja. Hiába próbálom tnaitnai hol a kezed,hogy a fejed,szemed,stb mutogatom képen,tükrön,nem utánozza.

Etetőszékében babakors óta imád előre hátra hintazni és közben hangokat kiadni,ez mai napig így van. Pár hónapja utogeti a fejét,és minket is néha utogetne,persze nem hagyjuk. Néha elvetemült fejet vág,vagy nem tudom kinek neveztem, és olyankor jön,hogy csapna. Vagy csak simán össze vissza forgatja a szemeit,meg ki be csukja. Labujjhegyezes nincs. Kerekeket szeret pörgetni,de ezt én is szerettem. Nagyon nagyon precíz,túlzottan is,tudja mindennek a helyét,van,hogy nem nyugszik,ha nincs úgy az a bizonyos dolog. Egy ideig nagy mániája volt mindent sorrendbe rakni,mara ez már nincs. talán elmondtam mindent. Védőnő nem irányított tovább,háziorvosom nagyon megengedo,mindig azzal jön,hogy az ő apja,aki szintén rövid,öt éves koráig nem beszélt. Van fejlődésneurologushoz időpontom,de csak másfél hónap múlva tud fogadni (nála egyébként már voltunk,egy évesen,akkor mindent rendben talált).

Akik hasonlókon átmentek,tudnak biztatni,vagy segíteni,mit tegyek?

(Van már egy lassan 15 éves fiam,nála ilyenek nem voltak. Sry a hibákért,sietnem kellett az írással nagyon)

nov. 11. 15:57
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
32%

Milyen emberek vannak itt, te jó ég, csak úgy süt az alacsony iskolai végzettség a gondolataikból..

" csak komoly szakértők tudják megállapítani"-- Azok az orvosok ugyanolyan emberek, mint te, vagy más. Tanultak valamit és próbálják alkalmazni, de kettessel is átmennek ám, illetve nem feltétlen ért mindenki ahhoz, amit tanult akkor sem, ha 5-10 évet ölt bele. Ez a diagnosztizálósdi nagyon emberfüggő, a saját szubjektív megfigyelései alapján dönt max egy óra alatt.

A 19es is borzalmasan tájékozatlan, a 18as pedig.. na és a 20as! Ilyenkor gondolkozik el az ember a szabad véleménynyilvánítás jogán.

nov. 13. 13:45
 22/23 anonim ***** válasza:

20-as: Ezért kellene jobb terapeutát választani, aki hülye hozzá az csak megutáltatja a gyerekkel. Ez igaz egy csomó más dologra is az életben. Amúgy asszem DSZIT terápia az ami jó lehet ha a TSMT nem működik.

21-es: de mennyire hasznos választ írtál, jah nem. Csak fikáztál mindenkit, szinte semmi érvelés.

És mennyire szépen látszik, hogy fingod nincs a témáról, de tényleg:

Nem csak orvos diagnosztizál, leírom, hogy okulj kicsit:

Nálunk:

Szülőkonzultáió ahol egy csomó adatot bekérnek elemzésre, kérdőívek tömkelege

Pszichológussal szülőkonzultáció

Gyógypedagógussal felmérés

Pszichológussal felmérés

Pszichiáterrel felmérés

Lezáró konzultáció pszichológussal, egyeztetés

Végül részletes több oldalas diagnózis írásban.

Igaz ezért 1 éve kb 200e-t fizettünk, most már több mint 250e.

Utána államiba bevinni, ott is megnézi pszichiáter és ha egyetért, átveszi a diagnózist.

Nem egy órás felmérésről van szó. Pontosan ezt írtam hogy sok a pénzlehúzós hely, ahol 20 percen át méregeti egy gyógypedagógus és rámond valamit. Arra mondtam, hogy az illegál. Az olyan helyeket kerülni kell.

nov. 13. 15:56
 23/23 anonim ***** válasza:
Úgy látszik, van remény arra,hogy orvos legyen a férjem. Kérdező, köszönöm, hogy ezt megerősítetted bennem. 🥰
nov. 16. 14:05
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!