Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Miért van az, hogy a lányom...

Miért van az, hogy a lányom 12 évesen textilpelenkával alszik?

Figyelt kérdés
3 db textilpelenkával alszik a lányom,és ha megy hétvégén a mamájához,hogy ott alszik és véletlenül itthon felejti a pelenkákat,akkor sír érte nem hajlandó nélküle aludni.Ennek van vmi pszichés oka,vagy nem érdemes vele foglalkozni???
2010. nov. 4. 19:50
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
Utolsó voltam, nem 12 éves vagyok most, hanem 19, bocsi :D
2010. nov. 11. 10:40
 22/29 anonim válasza:
nah jóhh..azért tudok durvábbat: volt olyan pasim a 23 évesen még a pokrócával aludt...és ezért nem akarta h együtt töltsük az estéke, szigorúan 11 kor hazamenetel volt..
2010. nov. 17. 20:29
 23/29 anonim ***** válasza:

Semmi gond nincs ezzel. A nagyinál megengedi magának még a sírást is. Ha barátnőnél lenne, ott már nem tenné.

36 éve van kis darabom ami kell alváshoz, sőt az ujjam is ott van szerencsére. De ha másnál vagyok kibirom. Remélhetőleg Ő is így jár. Vagy leszokik teljesen.

Rengeteg felnőtt így maradt.

2010. nov. 21. 23:59
 24/29 anonim ***** válasza:

Ez a szeparációs félelem miatt van. Értsd: fél attól, hogy elszeparálódik, egyedül marad. nincs ezzel semmi baj, mindenkinél jelentkezik, aki idősebb 8 hónaposnál. A felnőtteknél is megvan, ez az oka annak, hogy az emberek túrabusszal szeretnek csoportosan utazni, vagy hogy részesei akarnak lenni különböző csoportoknak, sportkluboknak, stb... Végül is, már az ősember is közösségi személy volt, egyedül mindannyian semmivé lennénk.

A pokróc nála is, mint sok gyereknél a szülőt jelképezi, az ujjszopás a mellszopás után marad hátra. Vannak időpontok, amikor különösen nagy a szeparációs félelem. hamarosan megjön/jött a mensese, a nemi identitását is helyre kell tennie, persze, hogy krízisen megy keresztül. Fontos, hogy éreztessétek vele, hogy RÁTOK mindig, minden helyzetben lehet számítani, meg lehet kérdezni, ti mindig gondoskodtok róla, akkor is, ha éppen nem lehettek mellette. Akkor talán lassacskán enyhül a szorongás, és elhagyja a rongyot.

Az se utolsó ötlet, hogy (amennyiben megengedhetitek magatoknak és ő is akarja) elkülditek táborba egy hétre, oda nem viszi majd magával a pokrócot, (mert tudja, hogy ciki) hátha rájön, hogy egyedül is milyen talpraesett, milyen nagy, és felnőtt már, nem kell mitől félni, és elengedi a biztonság hálóját.

Ez persze csak akkor él, ha pozitív élményben lesz része, ismerek olyat, akinek pont az osztálykiránduláson perforáláódott a vakbele, ilyen esetben csak megerősítést kapna, hogy neki szüksége van a pelusra....

2010. nov. 25. 21:14
 25/29 anonim ***** válasza:

12,5 évesen én egy plüss beagle kutyussal alszom, valahogy jól esik magamhoz húzni a vacak iskolai nap után.

12/F

2010. nov. 27. 21:00
 26/29 anonim ***** válasza:
Én 14 éves vagyok és egy plüss zebrával alszom ami 3 éves korom óta megvan. Igaz én nem sírok érte de nehezen tudok nélküle elaludni, de nem érzem hogy valami bajom lenne (lelki), szerintem idővel elhagyja.
2010. dec. 1. 17:23
 27/29 anonim ***** válasza:

11 éves koromig aludtam pelenkával, aztán egyik nap mondtam apunak, hogy már nem kell, vigye el.

Aztán később rászoktam a (+1) kispárnára, és máig azzal alszom. Ha szállodában stb. nincs velem, hiányzik, és nehezebb elaludni.

Szerintem ebben semmi kóros nincs.

(Nagymamám próbálkozott azzal, hogy pelenka anyagból varr kispárnahuzatot, de nem jött be, nem emiatt szoktam át.)

28/N

2010. dec. 3. 13:38
 28/29 anonim ***** válasza:
Szia NEHOGY pszihologushoz vidd ez TELJESEN normális dolog!!Az is hogy sír érte az én hugom is ugyanez ő mondjuk 11 :)Ja és 4db pellussal x)De most micsináljak születése óta megvan neki*-*Meg a kisebb hugom is.1 pelus egy plüss.10 éves.Én meg 12 vagyok és 6 pelus 8 plüss xDÉs szarokbele h más mit mond oO"Meg nem tudnánk elhagyni a pelusokat mármint leszokni róla mert Beverly Hills-ben születtünk mikor átjöttünk M.O-ra legkisseb hugim 2 éves volt nagyobb hugim 3 én meg 4.És még B.H_raemlékeztet.Ha valakkit érdekel írjon e-mail-t:louanne.extreme@gmail.com
2010. dec. 25. 08:59
 29/29 anonim ***** válasza:
nekem a mostohatesóm aludt 16 évesen valami plüss báránnyal. vitte magával a világ minden pontjára, akárhova utazott.
2011. jan. 4. 13:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!