Lehet valaki 12 évesen depressziós?
Sziasztok.
A kérdésem az lenne, hogy lehet valaki 12 évesen depressziós? Hogy értsétek mire gondolok, a húgom 12 éves és a szüleink 2 hónapja elváltak, azóta nem bírja abbahagyni a sírást és mindig le van törve. Azt kérte, hogy a szüleinknek ne szóljunk erről, de én szeretnék szólni, mert ez így nagyon nincs rendben. Borzasztó érzés látni, hogy, amikor egyedül vagyunk otthon, mindig sír és mondja nekem, hogy nagyon rossz ez neki így és, azt is nagyon gyakran mondja, hogy nem szeretne élni. Nagyon aggódom érte, kérlek mondjátok meg, hogy mit tegyek. Szóljak a szüleinknek, vagy meg tudom valahogy vigasztalni?
Szia!
Lehet, ez nem korhoz kötött. Ha valóban komoly a probléma, keressetek fel szakembert, a pszichológus lehet, hogy tovább küld a pszichiáterhez, ha ő nem tud segíteni.
Sajnos lehet. A szomorú statisztikák arról tanúskodnak, hogy egyre gyakoribb a fiatalok körében elkövetett öngyilkosság.
Beszéld meg vele, hogy nagyon aggódsz érte mert szereted őt, és az ő érdekében muszáj erről beszélned a szüleitekkel.
Inkább sértődjön meg rád egy időre, minthogy tragédia történjen, és soha ne tudj emiatt elszámolni a lelkiismereteddel, hogy segíthettél volna rajta, de nem tetted a jó kapcsolat fenntartása érdekében.
Még valami. Én is voltam depressziós más okból és jóval idősebb koromban. Ami biztosan segít a depresszió gyógyításában az a hit. Nektek is csak ajánlani tudom, felekezettől függetlenül.
A szüleink egyébként békésen, vita nélkül váltak el, és ugyanannyit vagyunk apunál, mint anyunál.
HELYZETJELENTÉS:
Először a húgommal beszélgettem el, majd elmondtam neki, hogy el szeretném mondani a szüleimnek. Ellenezte, de én titokban szóltam, hogy mi van vele, és anyáék megígérték, hogy nem szólnak róla neki, hogy elmondtam. Az volt a tervünk, hogy szervezünk közös programokat, először plázába mentünk vásárolni, voltunk moziban is és ebédelni/vacsorázni is elmentünk. Én is sokkal többet voltam vele, elvittem cirkuszba, strandra és fagyizni is sokszor, együtt szoktunk filmet nézni és minden este befekszek mellé az ágyba és megnézünk a sorozatunkból pár részt. Mióta többet törődünk vele sokkal jobb a helyzet, ugyan néha-néha még pityereg, de ha rájön, akkor el szoktam vinni valahova és sokkal vidámabb lesz. Szóval már minden rendben van vele. Köszönöm a sok segítséget. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!