Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Miért van az, hogy a lányom...

Miért van az, hogy a lányom 12 évesen textilpelenkával alszik?

Figyelt kérdés
3 db textilpelenkával alszik a lányom,és ha megy hétvégén a mamájához,hogy ott alszik és véletlenül itthon felejti a pelenkákat,akkor sír érte nem hajlandó nélküle aludni.Ennek van vmi pszichés oka,vagy nem érdemes vele foglalkozni???
2010. nov. 4. 19:50
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
71%
11 éves lányomnak is vannak kendői, melyeket születése óta hoz-visz magával. Iskolába persze nem, de ha megyünk itthonról, a kocsiban vele van, nyaralni magával viszi, ha megyünk a mamához, szintén. Ez olyan kis megnyugtató valami neki. Ismerősöm 30 éves, és ő is hordja még külföldi nyaralására is a gyerekkori kis takaróját, mert hozzánőtt a szívéhez, megszokta, teljesen normális, értelmiségi nő, semmi pszihés gondja nincs!
2010. nov. 5. 11:04
 12/29 anonim ***** válasza:
90%
pszichés, bocs.
2010. nov. 5. 11:05
 13/29 anonim ***** válasza:
77%
Ne aggódj, sokszor még ebben a korban is jóval könnybebben megy az elalvás a megszokott dolgokkal, ki fogja nőni. Engem 10 évesen cipeltek orvoshoz, mert az ujjamat szoptam elalváskor és ha fáradt voltam. A doktor bácsi azt mondta a szüleimnek, hogy ő még vizsgaidőszakba is egyszer-kétszer ezt tette :-))), aztán 1-2 év alatt leszoktam erről magamtól, helyette egy Mirci Micó nevezetű plüssmacskával aludtam még egy darabig. Emellett jól tanultam, diplomám is lett. Ha más baj nincs vele, akkor ez nem gond! Ha viszont úgy látod, nagyon visszahúzódik, szorong, nincsenek barátai, akkor érdemes felkeresni egy gyerekpszichológust.
2010. nov. 5. 12:16
 14/29 anonim ***** válasza:
77%
Szia!Nekem az egyik ismerősöm lánya 16 éves és cumisüvegből issza a kakaóját esténként!Na ez már gázosabb nem?Szerintem nincs semmi gond a lányoddal.Az én fiam 11 éves és körberakja magát plüssállatokkal!
2010. nov. 5. 13:05
 15/29 anonim ***** válasza:
86%
az én férjem egy plüss sünivel alszik!!!!! semmi baja! 38 éves közgazdász, vezető beosztásban. :DDDD
2010. nov. 5. 13:55
 16/29 anonim ***** válasza:
100%
Utolsónak:Meg gondolom VELED!Tehát hárman párban!Jó fazon a férjed.Az enyém is kb. 18 éves koráig a plüss kutyájával aludt(holott már érett pasi volt,hiszen szexeltünk),de aztán valahogy eltűnt a kutyus,a pakolászósfestősköltözködős időszakban.
2010. nov. 5. 17:10
 17/29 anonim ***** válasza:
72%
ja, igen, én is ott vagyok azért. épp hogy elférünk hárman az ágyban!.... :DDDDDD
2010. nov. 5. 18:01
 18/29 anonim ***** válasza:
72%

ez olyan mint egy plüss, csak neki pelusa van :) de szerintem nem gáz

barátnőm 12 éves koráig cumizott éjszaka, aztán elment egy ottalvós táborba, oda már nem merte magával vinni, így leszokott róla :))

2010. nov. 5. 18:24
 19/29 anonim ***** válasza:
34%
Én kb. 12-13 éves koromig, egy ilyen babatakaróval meg babapárnával aludtam. (természetesen mind2 az enyém volt) Ma már semmi nincs. Pedig azóta csak 1 év telt el! :D De szerintem ha 15 éves koráig nem hagyja el, lehet beszélgetni kéne vele! :S
2010. nov. 8. 10:34
 20/29 anonim ***** válasza:

Nagyon sokáig hordtam magammal a plüssnyuszimat mindenhova. Kb 10 éves koromig én is sírtam, ha mondjuk több napra mentünk el, mamához, vagy nyaralni, és a nyuszi otthon maradt, mert nehezen tudtam elképzelni, hogy nélküle aludjak.

Később a nyuszi már nem volt "létszükséglet", de továbbra is vele aludtam, és bár kissé pironkodó arccal vallom be, még most, 12 évesen is ott van az ágyam mellett az éjjeliszekrényemen, és a kollégiumba is mindig viszem... (egyetemista vagyok) :D Persze simán megvagyok nélküle (na az már kóros lenne, ha nem), máshova nem viszem magammal nyilván, de otthon megszokásból van ott, a koleszban meg néha honvágyam van, főleg ha hetekig nem jövök haza. Olyankor olyan jó érzés tudni, hogy van nálam valami, ami egészen pici koromtól kezdve, mióta csak az eszemet tudom, megvolt nekem, végigkísérte az életem, biztonságot ad, kicsit visszavisz a gyerekkorba akkoris, ha az otthonomtól 300 km-re vagyok...

A lányodnál a pelenka jelenti ezt a biztonságot, meg tudom érteni, hogy 12 évesen még ragaszkodik hozzá, bár ha még sír is miatta, akkor talán egy picit túl érzékeny, de lehet hogy ő ilyen típus és hamarabb sírja el magát, mint mások... szerintem nincs ezzel baj.

2010. nov. 11. 10:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!