Két tizenéves gyerekem van, egyikük autista. Értelmileg teljesen ép, szociális kapcsolatok tekintetében van jelentősen lemaradva. Mit tennél a helyemben?
"ha ennyire nem érdekel a másik gyereked igénye"
Nem, édesem, engem mindkettő érdekel.
Ahogy azt sem engedem, hogy az egyik megverje, megölje a másikat, úgy más fizikai fájdalom okozását se pártolom.
S ha az egyiknek bizony fizikai fájdalmaz okoz az, hogy a saját otthonában, aminek a béke szigetének kell lennie, se éretheti magát otthon, akkor bizony a masikat korlátozom a fajdalmat okozó tevékenység folytatásában.
De ezt te sose értheted meg, mert egyszerűen képtelen vagy beemelni és hisztinek hiszed.
Egyébként nálunk az autista gyermekem hajtogatja, hogy vilaggá megy, mert nehezen viseli, hogy neki is alkalmazkodnia kell, holott nem meltdownokat kiváltó dolgokban kell "viselkednie". Az nt gyerekem meg itt akar megöregedni velünk. Nyilván még kisgyerek, a masik meg kiskamasz, azért is a vilagfájdalom.
31es majd ha a normális gyerekes is kamasz lesz majd menejkül tzőletek hidd el. Ilyen aszörnsú helyen én se akarnék élni ahol a másik a szenté édes ártatlan én meg dögöljeműók meg hogy mertem normálisnak születni.
Édeswm.. NORMÁLIS anya nem csak a beteg gyerekére fogyel hanem a másikra is. De ezt n eked hiába modnom míg a mséik öbyglkos nem leshz miattad mint az unokatestvérem az "anyjas" miatt.
Latszik hogy a hozzaszolok kozul senki nem el nyugaton. en 37 eve elek egy masik orszagban itt teljesen normalis es rendszeres hogy a gyerekek akik baratkoznak egymassal gyakran alszanak a masik hazaban. Igaz hogy az itteni lakasmeretek joval nagyobbak de ahogy latom nem ez az igazi problema.
a kerdezonek azt mondanam, nem ne tiltsa el a nagyobbikat a vendegeskedestol mert az autista kedveert kesobb sem fog minden ugy tortenni az eletben ahogy neki a legkellemesebb. Ennyi alkalmazkodast megtanulni neki sem jelenthet tragediat. Ha mondjuk elkerul felso oktatasba es nem tetszik neki nehany osztalytarsa vagy kollegiumi tars akkor sem ohozza fog alkalmazkodni senki. a vilag nem a serult emberek korul forog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!