Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Két tizenéves gyerekem van,...

Két tizenéves gyerekem van, egyikük autista. Értelmileg teljesen ép, szociális kapcsolatok tekintetében van jelentősen lemaradva. Mit tennél a helyemben?

Figyelt kérdés
A nagyobbik gyerekem ritkán, kb. 1-2 havonta szokott áthívni vendéget, 1-2 barátnőt (mindkét gyerekem lány). Ilyenkor itt szoktak aludni általában a hétvégén. Régebben nem volt ezzel gond, de most nyár óta a kisebbik lányom, aki autista, ezt nagyon rosszul viseli. Ilyenkor egész napra bezárkózik, enni sem jön ki, vécézni is csak ha már nagyon kell neki. Egyébként nem balhézik, nem sajnáltatja magát. Miután elmentek a vendégek, alig várja, egyből kijön a szobájából, látszik, hogy nagyon megkönnyebbül, hogy már nincsenek nálunk idegenek. Ti hogyan oldanátok meg ezt a helyzetet? Úgy lennél vele, hogy ennyi kényelmetlenség belefér egy autista gyerek életébe? Mert ez az ő szempontjából nem is csak egy kis kényelmetlenség, érződik, hogy erősen szorong, amikor itt vannak nálunk. Vagy a nagyobbiktól várnád el, hogy a testvére állapota miatt lemondjon a vendégeskedésről? Az sem megoldás, hogy a kisebbiket elvinni addig amíg vannak nálunk, mert senki rokonunk, ismerősünk sincs, akivel annyira szoros lenne a kapcsolata, hogy szívesen menjen át hozzájuk.

okt. 12. 17:00
1 2 3 4
 31/38 anonim ***** válasza:
43%

"ha ennyire nem érdekel a másik gyereked igénye"

Nem, édesem, engem mindkettő érdekel.

Ahogy azt sem engedem, hogy az egyik megverje, megölje a másikat, úgy más fizikai fájdalom okozását se pártolom.

S ha az egyiknek bizony fizikai fájdalmaz okoz az, hogy a saját otthonában, aminek a béke szigetének kell lennie, se éretheti magát otthon, akkor bizony a masikat korlátozom a fajdalmat okozó tevékenység folytatásában.

De ezt te sose értheted meg, mert egyszerűen képtelen vagy beemelni és hisztinek hiszed.

Egyébként nálunk az autista gyermekem hajtogatja, hogy vilaggá megy, mert nehezen viseli, hogy neki is alkalmazkodnia kell, holott nem meltdownokat kiváltó dolgokban kell "viselkednie". Az nt gyerekem meg itt akar megöregedni velünk. Nyilván még kisgyerek, a masik meg kiskamasz, azért is a vilagfájdalom.

okt. 13. 07:51
 32/38 anonim ***** válasza:
36%
Nekem sem férne bele, hogy ott alszik rendszeresen valaki nálunk. Nem átjáróház az otthonunk
okt. 13. 12:20
 33/38 anonim ***** válasza:
52%

31es majd ha a normális gyerekes is kamasz lesz majd menejkül tzőletek hidd el. Ilyen aszörnsú helyen én se akarnék élni ahol a másik a szenté édes ártatlan én meg dögöljeműók meg hogy mertem normálisnak születni.

Édeswm.. NORMÁLIS anya nem csak a beteg gyerekére fogyel hanem a másikra is. De ezt n eked hiába modnom míg a mséik öbyglkos nem leshz miattad mint az unokatestvérem az "anyjas" miatt.

okt. 13. 12:42
 34/38 anonim ***** válasza:
41%
ott is a fogykos gyerek volt istenítve a másik kettőre meg kakiltak magasról. Az egyik 16 évesen öngyilkos lesz a masik meg rávágta a szülőjére (direkt nem anyát írok) azt ajtót 15 évesen, aki most meg vergődik hogy nincs aki mossa a seggét az elfekvőben mert az autika ugye erre képtelen a normális meg ugye gyűlöli, teljesen jogosan.
okt. 13. 12:45
 35/38 anonim ***** válasza:
34%
34, nekem nincs auti gyerekem, a felnőtt gyerekemmel tökéletes a kapcsolatom, de soha nem hagynám, hogy a fenekemet mossa vagy ápoljon, bedarálja az életét. Én ugyanis nem azért szültem, hogy valaki ápoljon öreg koromban. Te igen? Szánalmas vagy. Ha ilyen gyerekem lenne,mint te, nem kellene lelépned, mert én vágnálak ki, mint a macskát xarni.
okt. 13. 14:21
 36/38 anonim ***** válasza:
72%
35ös, miért is? Mert szerető kapcsolatom van a szüleimmel és gond nélkül ápolnám őket ha problémájuk lenne? Mint ahogy ők meg lakást vettek nekünk mikor megtehették, vagy vigyáznak a gyerekre ha kell.Cserébe mi megyünk nekik bevásárolni, a ház körül segíteni.
okt. 14. 17:17
 37/38 anonim ***** válasza:
73%
36, én is ápolnám a szüleimet, de a gyerekemtől nem várnám el, sőt, nem engedném. Ne ápolásba darálja be a legszebb éveit, főként nem "üzleti alapon", ahogy te írod. Lakást vett nekem, tehát ápolom. Vagy fordítva: nem engedték, hogynálunk aludjon a barátnőm, tehát nem ápolom. Mi van?
okt. 14. 17:52
 38/38 anonim ***** válasza:
35%

Latszik hogy a hozzaszolok kozul senki nem el nyugaton. en 37 eve elek egy masik orszagban itt teljesen normalis es rendszeres hogy a gyerekek akik baratkoznak egymassal gyakran alszanak a masik hazaban. Igaz hogy az itteni lakasmeretek joval nagyobbak de ahogy latom nem ez az igazi problema.

a kerdezonek azt mondanam, nem ne tiltsa el a nagyobbikat a vendegeskedestol mert az autista kedveert kesobb sem fog minden ugy tortenni az eletben ahogy neki a legkellemesebb. Ennyi alkalmazkodast megtanulni neki sem jelenthet tragediat. Ha mondjuk elkerul felso oktatasba es nem tetszik neki nehany osztalytarsa vagy kollegiumi tars akkor sem ohozza fog alkalmazkodni senki. a vilag nem a serult emberek korul forog.

dec. 16. 05:26
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!