Nem lenne elég szociális a kisfiam?
Ugyan már ,a védő nők között is van nem kompetens
Nagyobb fiúnk most is ilyen
Az én 21 hónaposomnak is simán kivesznek mindent a kezéből, nem zavarja, keres más játékot, ő sem vesz el semmit mástól (maximum más gyerek elől, ha az épp nem játszik vele).
Sőt, nem is nagyon játszik senkivel, eddig az volt a maximum interakció, ha mondtam, hogy "nézd, xy épp lapátot keres, add ezt oda neki!", akkor nagy félszegen odament és odanyújtotta...
De ennyi, egyelőre inkább csak mosolyog arra, aki valami neki tetszőt csinál, nem viszi túlzásba tényleg, viszont én úgy tapasztalom, hogy inkább a tesós gyerekek szoktak kommunikatívabbak/harcolósabbak lenni, meg azok, akik már megízlelték a bölcsi "farkastörvényeit".
Én még nem aggódok, szerintem az én fiam csak ilyen habitusú, remélem azért majd lassan elkezd haverkodni azért :)
Szia kérdező
Újra a 2es vagyok,egy 4 és fél éves kisfiú apukája.
Ne vedd kp-nak ki mit mond,mert sokszor csak tippelgetnek.
Olyan pici még,hogy az változik, főleg most nyáron de ha nem most akkor jövő nyáron.
Az igazi szociális fejlődés az oviba jön.
A mi fiúnk például tegnap megtanult biciklizni,úgy hogy eddig nem akarta és nem is gyakorolta .
Úgyhogy nyugi,ne hidd el azt,hogy egy ember mit mond
Több véleményt kérj ki .
Sokszor 2 szakember mást mond adott dologban
Nálunk pld nem is nagyon volt hasonló korúval kapcsolata 20hónaposan. Láthatóan megválogatta ki tetszik neki.Pld egyik öcsém szakállas, ha meglátta félt, sírt stb..:) Másik öcsémnek se szakálla, se bajusza őt meg imádta.Lepacsizott vele kb 2 másodperc alatt. Vagy pld a bottal közlekedő idősebb emberektől is kifejezetten félt.
Teljesen rendben van szociális készség területén.A tiéd is rendben van:) Viszont a védőnő tuti nem ért a dolgához:D
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!