Semmit nem tudok csinálni a 2,5 éves gyerekemtol. Állandóan mellette kell lenni, ha kimegyek jön utánam, ami tök oké, de rövid időn belül elkezdi a hisztit, hogy vegyem fel. Már mindent próbáltam, hogy el legyen míg én főzök, de semmi.Mikor változik?

Pont azért ilyen, mert bölcsis és az anyja még akkor se foglakozik vele, amikor otthon van.
Ha már bölcsibe adtad legalább akkor foglakoznál vele jobban, amikor nincs bent!

Igen drágáim,de azért bölcsis mert anya dolgozik. Vagyis csak akkor van ideje ilyesmit csinálni amikor hétvége van tehát a gyerek otthon van.
Én csak 6 órázom így fél 5 felé érek csak haza és totál hulla vagyok. Csak arra van erőm hogy vacsit kapjon a gyerek,aztán játék,fürdés fogmosás és már jön is az altatás. Mivel vacak alvó és reggel korán kell kelni ezért én is lefekszem,így marad a hétvége.
Nekem is mondták,hogy adj neki feladatot,de az enyém 3 éves korig erre nem volt hajlandó. Most 3,5 évesen segít nekem azóta könnyebb.
Én fél órákat dolgoztam( főzés,takarítás) egyben otthon és addig tv-t kapott,de mellé festéket vagy gyurmát stb. csak fél órát bírt így egyedül szóval tobb részletben dolgoztam. Főzés akkor volt amikor volt férjem is.

Most tényleg nem egyértelmű ilyen sokaknak, hogy a túlzott ragacs viselkedést pont azzal lehet megszelídíteni, ha a gyerek 100 %-os figyelmet kap?
Azzal hogy a ragaszkodására még inkább eltolod magadtól, lepasszolod, "segítséget" keresel, csak pont azt éred el, hogy még többet akar belőled.
Ilyenkor van az, hogy a foglakozás megtérül. Ha a gyerek nem azt érzi, hogy teher, mert törődnek a szükségleteivel, akkor képes elengedni az anyját és önállóan játszani. Ez a helyes kötődés ismérve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!