2.5 éves kisfiam nagyon rossz és nagyon eleven. Mit csináljak? Mindent próbáltam de semmi sem használ. Se szép szó,se csúnya szó, semmi sem használ.
Az hogy eleven, az a dolga.
Miben nyilvánul meg az hogy rossz? Neveld meg, szólj rá ha kell, alakíts ki szabályokat amikhez tartod magad, de ne várj el a koránál többet.
Ez a baj, hogy 10x szólsz ra, tudja az elsőnél, hogy van még boven ideje ugralni..
Egyszer raszolsz, masodszor leveszed, bezarod a szoba ajtajat. Vagy elmagyarazod, hogy nincs játszó ha nem megy ki az ágyról veled pl a konyhaba, ahol van egy kis pleden neki játék és akkor nem is mentek ki. Érthető, világos, kevés szabály és következmények.
Szerintem teljesen normàlis viselkedès egy ilyen korù gyereknèl. Nekem is 2,5 èves a lànyom, ha az àgyon kezd el ugràlni, àtirànyìtom, hogy a földön ugràlhat, az àgyon aludni kell.
Ha 1 òra utàn elalszik akkor addig kell pròbàlkozni. De ha akkor sem, csendes pihenő. Valamièrt az az èrzèsem, hogy eszköztelen vagy.
Max 3x szólok, utána odamegyek röviden, tömören elmondom hogy mi a bajom, megfogom és leültetem.
2-3percig ül, nem mehet sehova, nem játszhat semmivel, ha nem muszály és sem szólok ilyenkor hozzá, érezze h bünti van.
Utána mehet játszani, ha újra kezdi, visszaül.
Csak szólsz neki, de nincs következménye akkor tulajdonképp azt csinál amit akar.
Persze hogy hiába mondod hogy nincs játszó ha utána úgyis kiviszed.
Nincs semminek következménye, mert visít?
Hát döntsd el, hogy következetes vagy és te irányítasz, vagy a kisfiad?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!