Két tizenéves gyerekem van, egyikük autista. Értelmileg teljesen ép, szociális kapcsolatok tekintetében van jelentősen lemaradva. Mit tennél a helyemben?
21
Ezt irtam? Alap lenne a köztes megoldás. Az egész napot együtt tölthetik, aludni meg alszik mindenki otthon.
22es, fogalmad sincs mekkora buli ha ott alszanak a barátnők, és meg akarnád fosztani ettől az egészséges gyereked. Látszik hogy nem szereted.
Ha az én anyám lennél, az első adandó alkalommal lelépnék, már gimit is az ország másik végében keresnék, és onnantól csak a kötelező minimumot szenvednék nálatok(évi pár nap ha nagyon muszáj, de inkább keresnék diákmelókat hétvégére hogy bent maradhassak a koliban) De tudatosítanám azt is, öreg korodban is majd a édes kis autid fog pelenkázni mert engem nem fogsz érdekelni.
23, ha ilyen szarnak sikerül csak nevelnem a gyerekemet, akkor tudod mit? Menjen!
Amúgy tényleg fogalmam sincs, mert sose vágytam arra, hogy ott aludjon nálam bárki is, pedig én nem vagyok autista.
Barátnőket sose vittem haza, se aktuális "f.aszt". Csak és kizárólag a férjem járt nálunk.
A "felnőtt" lakásom sem átjáróház. Közösségi életet házon kívül is lehet élni, sőt ott a legjobb akár van autista gyereked/rokonod, akár nem.
23
Nos, nekem egy gyerekem van, aki már felnőtt. Igen, aludtak itt barátnői. Nem, nem szerettem. Kapaszkodj, jelenleg itt él, a párjával. Nem lépett le. Ritka xar anyja lehetek, ugye?
Ha két gyerekem lenne, akkor megprobalnek mindent úgy alakítani, hogy mindkettőnek jó legyen. Ez nyilván azt jelenti, hogy kompromisszumot kell kötni, ami azzal jár, egyiknek sem lesz tökéletes. A kérdező kisebb gyereke ki sem megy a szobájából, ha a másik gyereknek vendége van. Nekem egyértelmű lenne, hogy ha már az egész napját elbaxxa a vendegseg, akkor az éjszakája legalább teljen nyugalomban. Ez egy tökéletes kompromisszum
25
Egy szóval nem írtam olyat, hogy nem mehetne senki. Ott aludni nem kell. Ennyi.
23, ha ilyen szarnak sikerül csak nevelnem a gyerekemet, akkor tudod mit? Menjen!
Téged is annak nevelt anyád ezek szerint, ha ennyire nem érdekel a másik gyereked igénye. akkor te se találkozol remélem soha a barátokkal 0/24ben a kis autid popsijába vagy bújva párkapcsolatod sincs hiszen mennyire sokkolná a kis édest ha apuka is veletek lakna
23as gratulálok megfosztod az egészséges gyereked a normális gyerek és kamaszkortól. Nem elég szívás neki a fogyatékos testvére, még az anyja is bünteti?
Azért mert neked nem volt igényed ottalvásra a normális gyerekeknek/kamaszoknak van. Szerencse hogy az én anyám szeretett és nem fosztott meg ezektől az értékes programoktól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!