Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » 5 éves kisfiú az udvarra...

5 éves kisfiú az udvarra kakil/pisil, szülei szerint "normális mert gyerek". Tényleg én vagyok hülye vagy követeljem ki, hogy neveljék meg?

Figyelt kérdés
Szóval, van egy keresztfiam, jövő hónapban tölti a 6 évet. Azonban, együtt lakik a nagy család anyósék, mi a párommal és a lányommal, sógornőmék a gyerekkel. Egy udvarban de külön házban. (tudom már itt elrontottuk mert azóta csak baj van mindenből de túl hosszú a történt és most nem ez a lényeg). Na most, egy időben szépen bejárt a wc.re elvégezni a dolgát a gyerekük, azonban egy ideje mivel apósomhoz nem ment, apósom kitalálta nagy okosan hogy mikor wc-zik a gyerek akkor nem fog elmenni tőle és bizony ő akkor kér puszit a gyerektől, ez odáig fajult hogy mikor a gyerek leül a wcre, apósom odamegy, és a karját elkezdi rángatni hogy adjon neki puszit, na persze ebből megy a hiszti mert a gyerek nem akarja. Ez sem helyes, már nagyon sokszor volt vita téma de nem változik apósom, ez odáig fajult hogy a gyerek nem mer a wcre ülni mert akkor "jön Tata és puszit akar", megértem a gyereket is, senki nem szeretné hogy amíg végzi a "nagy dolgát" valaki rángassa a karját a pusziért. Itt jön a DE, van kinti wc is, és minthogy arra szokatták volna a gyereket hogy oda menjen, a két ház közé kakilik a betonra és a mi falunkat pisili le! Na most, ezen én nagyon kiakadtam, és megkértem először is szépen őket hogy vagy vegyenek egy hordozható wc.t a gyereknek és abba végezze dolgát ha már így alakult vagy szokassák a kintire. És kb. Nekem estek hogy én milyen hülye vagyok, mert nem lesz abból semmi baj ha oda pisilik meg oda kakilik a gyerek, had ne mondjam hogy elkezdett zöldülni a házunk fala.. a kárt nem javítják ki nekünk és nem is lehet velük beszélni mert szerintük normális hogy oda kakilik mert gyermek. Nekem még pici a lányom, biztosan lesz nekünk is gondunk a szobatisztasággal (még nem tartunk ott), de nekem eszembe se jutna soha arra szokatni hogy a másik ablaka, ajtaja, vagy falára piszkitson és ezt még normálisnak is tartsam. Egyébként anyósoméké a ház, és persze az is hozzánk van vágva hogyha nem tetszik, ott az ajtó mehetünk, holott saját erőből és pénzből húztunk fel ide magunknak részt (ez is anyósom ötlete volt hogy legyen együtt a család). Egyezni nem tudunk velük, de nekünk ez nagyon kellemetlen, nemrégiben volt az én anyum látogatóban, és elég egyértelműen megjegyezte mikor látta mit csinál keresztfiam hogy "nem szeretné, hogy ilyen fertőben nőjjön fel az unokája" ezt persze megint sértésnek vették sógornőmék és anyósomék is. Szóval mi a teendő? Kárt nem fizetnek ki, nevelni nem nevelik a gyereket, itthagyni a sok évi munkát és "menekülni" megint nem opció. Mit tehetnék? Egyébként ettől függetlenül nincs gondom velük. De nekem ez a kaki-pisi dolog kicsit sok.

aug. 15. 09:45
1 2 3 4 5
 31/44 anonim ***** válasza:
93%
Szinte biztos vagyok benne(remélem nagyon), hogy ez kamu. Ha mégse, akkor beszélj a védőnőjükkel, hogy a kisfiút zaklatja a papa. Majd költözzetek el (akár a párod nélkül is), ha csak nem akarod, hogy a kislányod is áldozattá váljon. Borzasztó olvasni, szegény kicsit milyen bántalmazás éri, miközben a "nagy, csodás" család a homokba dugja a fejét. Őszintén remélem, hogy troll vagy.
aug. 15. 13:45
 32/44 anonim ***** válasza:
54%

Ez a helyzet tényleg elég kellemetlen, és teljesen megértem, miért érzed magad frusztráltnak. Elsőként fontos megjegyezni, hogy egy 5-6 éves gyereknél már teljesen normális, hogy szobatiszta, és használja a WC-t. Az, hogy a keresztfiad az udvarra végzi a dolgát, valóban problémás, különösen, ha ez másokat is zavar, mint például téged vagy a vendégeidet.

A legnagyobb probléma itt talán az, hogy a családtagjaid nem látják ezt a helyzetet problémának, és nem érzik szükségét a változtatásnak. Ez nagyon nehézzé teszi, hogy kompromisszumra jussatok. Az a tény, hogy apósod rángatja a gyereket a WC-n, valószínűleg még több stresszt okoz a gyereknek, és ez okozhatja a szorongását a WC-használattal kapcsolatban. Ezért is lenne fontos, hogy beszélj vele arról, hogy ez nem megfelelő viselkedés, és próbáld megértetni vele, hogy ezzel csak árt a gyereknek.

Mivel úgy tűnik, hogy a beszélgetés és a kompromisszumkeresés eddig nem vezetett eredményre, érdemes lenne megpróbálni egy újabb beszélgetést kezdeményezni, de most egy kicsit más megközelítéssel. Lehetne szó arról, hogy találjatok egy közös megoldást, ami mindenkinek elfogadható. Például lehetne valami jutalmazási rendszert bevezetni a gyerek számára, ha a kinti WC-t használja, vagy esetleg egy hordozható WC-t, amit a saját udvarukon használnának.

Ha továbbra is elutasítják a javaslataidat, és a helyzet nem változik, akkor sajnos tényleg nem sok lehetőséged marad, mint mérlegelni, hogy mennyire tudsz együtt élni ezzel a helyzettel. Azt is megfontolhatod, hogy valamilyen jogi vagy mediátori segítséget kérsz, hogy valamilyen megoldásra jussatok. Az viszont biztos, hogy nem vagy hülye, és teljesen érthető, hogy zavar ez a helyzet.

aug. 15. 14:52
 33/44 anonim ***** válasza:
66%

Védőnőt NEM lehet lecserélni tehát innen is látszik hogy össze-vissza beszélsz, TROLL !!

Jelentve

aug. 15. 16:10
 34/44 anonim ***** válasza:
33%
Engem miért pontoztatok le? 32 - es voltam.
aug. 15. 16:43
 35/44 anonim ***** válasza:
37%

NEM TROLL A KÉRDEZŐ!

Ez a háromésfeles válaszadó az enyém alá is odabszarintotta már párszor, hogy troll, csak azért, mert túl korlátolt a személyiségzavara miatt, nem meri hinni a meredekebb történeteket, nem tudna vele megbirkózni, hogy ilyenek is vannak a világban. Vagy azért, mert vele is történt valami durva és azt akarja hinni, hogy ő ettől különleges és csak vele történnek igazságtalanságok, vagy valami fóbiás elzárkózó a világ elöl, és nem akar tudomást venni a rossz dolgokról, mert a kis depis szorongó lelke nem viselné el, hogy ilyen világban él.

Teljesen valós és hiteles és NEM PEDOFIL a papa.. azok nem ilyenek. Ez a papa csak állatias, alacsony szintű, mint a család szájrapuszis többi tagja. Minden idős ezt csinálja, hogy puszit követel és nyúzza érte a gyereket(csak tőlük kapnak szeretetet és őket tényleg szeretik is, nem úgy, mint a problémázó rokonokat, akikkel nehéz kijönni). Illetve mivel idősek, az ő idejükben még mások voltak a szokások, nehezen, vagy nem is tudnak alkalmazkodni ehhez az egészhez, ami most megy, ahol a gyereknek vannak jogai és fontosak az érzései, határai.. Nálunk is elkapták a gyereket néha puszira, keményen kellett érte harcolni, ahogy az idős vadidegen nénikkel is, hogy nem fogdoshatják kezét arcát, nem hajolhatnak a babakocsiba, vagy pl azokkal, akik random fogdosták a terheshasam, mert az közkincs nyilván..

Ha nem szájrapuszi lenne, nem lenne ennyire bizarr, bár akkor is nagyon meredek.

Mindenki leírta, amit én is gondolok, szerencsétlen gyereken segíteni kell, mert retteg, tök jogosan, ez nagyon beteg.. nem is az, hogy egy öreg nem bír magával és hajtja a szeretetéhség, hanem az, hogy senki sem tesz ellene semmit. A legtöbb szülő kiáll a gyerekéért, veszekedést is vállalva. Egyébként ha a ti házatok van az ő telkükön nem tudnak kirakni, és tök jó a mai világban, hogy fel tudtatok húzni oda egy épületet. Érdemes lenne egyébként kiadni(ott sem érdekel senkit, kié a telek, ha tiétek a ház) és elköltözni egy másik lakásba ideiglenesen abból a pénzből..

Na de a megoldás: kihívatni a védőnőt és a szülőket és a papáékat is oktassa ki, hogy ez komoly fertőzésveszély(nemvészes) és tönkreteszik a gyerek egészségét és jelenteni fogja a szájrapuszit, ha nem vesznek vissza, illetve látja, hogy a gyerek retteg pszichésen a pusziktól, és ha nem akarják, hogy körmöt rágjon, ágybavizeljen meg ilyenek, álljanak le. Az ő védőnőjükkel kell megbeszélni, a tiéd semmit sem ér, illetve érdemes jelzést kérni az oviból is, hogy beszéljenek már a gyerek anyjával. Kedvesen, barátian kezelni ezeket az embereket, akkor nem fognak jelenteni és segítséget is kapsz.

Gondolom az udvaron csupasz a gyerek mindenki előtt, ezért megy neki olyan könnyen a kakkantás, mert nem létezik, hogy ötévesen összehozza, hogy semmije se legyen kakás, ha ruha van rajta.. meg mivel törli meg magát?? De komolyan! Ijesszen rájuk a védőnő, hogy visszavetik a gyerek fejlődését, leginkább a nagypapára, aki ellen képtelenek fellépni a többiek.

aug. 15. 16:43
 36/44 anonim ***** válasza:
90%
De kamu, a védőnős rész biztos, remélem, a többi is. Nincs védőnőválasztás, a körzetes van. Ha nem kamu: akkor is feljelenteni a családsegítőnél, mert ez nem normális és nem egészséges. A gyereknek meg szólni, hogy a saját házuk falara pisiljen, kakiljon, esetleg ígérj és adj érte jutalmat, majd meglátja a sógornő, hogy nem poén.
aug. 15. 17:34
 37/44 anonim ***** válasza:
70%
Korábban lehetett bepanaszolni és kérni másikat. Az én gyerekem idejében.. most ez megszűnt? Itt is volt páréve ilyen kérdés, akkor is tanácsolták, hogy cserélje le, írásban kellett jelezni.
aug. 15. 20:22
 38/44 anonim ***** válasza:
69%
Nem most szűnt meg, hanem sok évvel ezelőtt, konkrétan 2017 óta nem lehet váltani.
aug. 15. 20:33
 39/44 anonim ***** válasza:
67%
Ha egy mód van rá menjetek, akár anyádékhoz vagy albérletbe, én tuti nem akarnám, hogy ilyen helyen nöjjön fel a gyerekem. Nálunk otthon a többi unoka pisilhet a kertben a fára, tesómék laknak otthon, az én kisfiam bejár a wcre, itthon is, ott is. Mondntam neki,hogy nem kiskutya, hogy ide-oda pisiljen. Aztán az ilyen gyerekből van az olyan felnőtt férfi, aki szerint normális bárhol előkapni és pisilni.
aug. 16. 10:52
 40/44 anonim ***** válasza:
61%
De lehet kérvényezni a védőnő váltást, ne találjátok már ki, hogy nem lehet. Ha összeférhetetlenség van a felettesénél lehet kérvényezni, hogy máshoz járjatok. Sógornőm így váltott, mert az előző védőnő egy gonosz vén boszorkány volt.
aug. 17. 11:29
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!