Ez normális hogy 7 évesen is még ennyire izgő mozgó a gyerek?
Ezt ennyiből nem lehet megmondani. Előfordulhat, hogy ő ilyen típus és a személyiségén kívül semmi más nincs a háttérben, de ugyanekkora esellyel lehet pl ADHD is. Ezt a fiad ismerete nélkül nem fogja tudni senki megmondani.
Az én középső fiamnál éreztem, hogy valami nincs rendben, folyamatosan beszél és mozog, félelemerzet 0, ha fél percre nem néztem oda, akkor már felmászott, leesett, kiborított, magára rántott valamit, megrágta a növényeket és a bútorokat. Az, hogy fél mondatot nem válthattam senkivel, hogy ne kotyogott volna bele engem is nagyon zavart. Mindenki azzal nyugtatott, hogy fiú, eleven, így van rendjén stb. Az óvodának is úgy vágtunk neki, hogy elmondtam az óvónőnek, hogy szerintem valami probléma van. Ő is nyugtatott, hogy nem lesz ott semmi baj, fiú, túlstresszelem, majd megtanulja a szabályokat és minden rendben lesz... Az első nap után úgy várt, hogy "Anyuka! Hogy tartotta úgy életben ezt a gyereket, hogy közben meg se bolondult?". Na itt már éreztem, hogy mégis van valami! Ő ADHD-s. A gyógyszer semmit nem használt, mert max dózissal is csak 5 perccel nőtt az idő, amíg koncentralni tudott és a májértékei sem festettek valami fényesen. Most már 12 éves és nagyon sokat alakult. Mindent elhagy, mindent lever, felborít stb., de a kiinduláshoz képest ég és föld!
Ha szerinted valami van a fiaddal, akkor szakemberhez vidd, akár magánba is, mert a szomszéd, a sógor, az ismerős nem látja annyit a fiadat, hogy fel tudja mérni, mi a baj illetve van-e egyáltalán baj!
Én bíznék a padagógus véleményében. Ő a szakember. Ő a tapasztalt.
Amúgy ja, valszeg ez tökátlag viselkedés a skibidi toilet generációnak.
#9 egy agyrém, és 10 évesen se nőtte ki.
A fiam pont ilyen. Mi jártunk pszichológusnál már oviban is ezzel, semmi "baja".
Én már megszoktam, hogy mindig kell neki elfoglaltságot találni,valami nyugisat. Az olvasásba nagyon bele tud merülni és jó hatással van rá.
Egyébként sport nagyon jó. Neki 3 alkalom már elég, hogy lemozogja magát.
8ev körül kezdett higgadni, most 10 múlt, de ha kimarad a sport nap, vagy unatkozik, vége :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!