Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » 4 éves gyereknél ez normális?

4 éves gyereknél ez normális?

Figyelt kérdés
Az utóbbi 1 hónapban voltak olyan szintü kirobbanásai, amit nem tudunk hova tenni, mintha egy horrorfilmbe cseppentünk volna. Most egy tollasütővel vágta fejbe a kis barátnőjét, amit nem tudjuk miért tett. Látni nem láttam, de amikor kérdőre vontuk, olyan erős sikítasba kezdett, hogy szabályosan féltem. Rúgdosott és sírt nem tűrte a közelségünket. Egyedül a többi gyerek volt aki még tudta vigasztalni, nagyon kedves voltak, hogy a szárnyai alá vették. Nem értettük, hogy miért nem tudta elmondani, nem értette meg, hogy nem hatagszunk rá. Teljesen begőzölt. 10 percig tartott, de aztán sem volt hajlandó tárgyalni velünk csak fújt mint egy macska. Fél óra elteltével a kis barátnőjével újra játszott, mintha mi sem történt volna. Ehhez hasonló még egyszer volt, de az is rémisztő. Egyébként sem egyszerű, kissé szenzoros, hamar be lehet rángatni, ugyanakkor végtelenül jó szívű. Tanács? Másnak volt hasonló? Hogyan kezeltétek?
aug. 13. 21:20
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
61%
Nem normális
aug. 13. 21:25
 2/13 anonim ***** válasza:
31%
Mondjuk szánalmas, hogy félsz a 4 éves gyerekedtől. Ha az enyémet verte volna fejbe, akkor ti most a kórházban lennétek, én meg böriben. Szóval neveld meg! Ha máshogy nem, egy büdös nagy sallerral. Mielőtt más teszi meg...
aug. 13. 21:45
 3/13 anonim ***** válasza:
32%

Tipikus példája annak, hogy kúrni tudtok, gyereket nevelni már nem. Az első keménykedésnél úgy b__nám be a jéghideg zuhany alá, hogy a szar is vigyázban állna benne. Nem mertek semmit tenni, ő meg szépen visszaél vele. Nevetséges.

De semmi baj, az ilyen gyerekNEMnevelés miatt 15 év múlva is lesz munkánk, mert nekünk kell elkezdeni.

(egy kidobó)

aug. 13. 21:52
 4/13 anonim ***** válasza:
50%
Na inkább pont a 2-es és 3-as válaszoló miatt tartunk ott, ahol. Mert ilyen durván bántalmazó közegben nő fel rengeteg gyerek. Gyereket nevelni az tud véleményem szerint, aki maga is jó (vagyis következetes, de szeretetteljes!) nevelést kapott. És hányan úgy nottunk fel, hogy azt kaptuk, amit "ti" adtatok, szóbeli, vagy akár fizikai bántalmazást! :( fordítva ultok a lovon. Kezeltetni kéne magatokat. Kérdező, bocsi, ez egy kis kitérő volt..nem, nyilván nagyon nincs rendben, ahogy most viselkedik. Gyerekpszichológussal konzultalnek
aug. 13. 21:58
 5/13 anonim ***** válasza:
56%

A "szeretetteljes" nevelésednek az az ára, hogy felnevelsz egy szörnyeteget, aki másoknak a fejét csapkodja a tollasütővel. Mázli, hogy nem balta akadt a kezébe.

Ha az én lányom fejét ütné, baromira nem érdekelne, hogy melyik mozaikszó szerepel a papírján, nem szabad közösségbe engedni, amíg másokat bántalmaz.

aug. 13. 22:05
 6/13 anonim ***** válasza:
51%

#4-esnek tökéletesen igaza van! Nem a fizikai bántalmazás lenne ilyen esetre a megoldás, hanem meg kell vele beszélni a dolgot. Nem feltétlenül gyermekpszichológushoz fordulnék. Nem tudhatjátok mi történt, mert lehetséges, hogy egészen véletlenül történt a "baleset" és ti tögtön kérdőre vontátok, falhoz állítottátok, amiből úgy érezte nem tud jól kijönni. Ha pedig tovább faggatátok az meg olaj volt a tűzre. Minden esetre figyeljétek ezeket a dühkitöréseket! Elárulom, hogy minden 2., 3. családban vannak ehhez hasonló jelenteket ebben a korban, ez egy szintén sokak számára nehezen kezelhető időszak.

(3 gyerekes anyuka)

aug. 13. 22:09
 7/13 A kérdező kommentje:

"A "szeretetteljes" nevelésednek az az ára, hogy felnevelsz egy szörnyeteget, aki másoknak a fejét csapkodja a tollasütővel. Mázli, hogy nem balta akadt a kezébe."

Nagyon kifordítottad a kérdésem, mert nem az történt, hogy véresre ütlegelte a másik fejét, meg sem látszódott, púp sem nőtt a fejére. Neked aztán sok gyermeked lehet.... 4 éves gyermekre hogyan mondhatsz ilyet, hogy szörnyeteg.

4.,6.-nak köszönöm a hasznos válaszát

aug. 13. 22:34
 8/13 anonim ***** válasza:
75%
#5 Légyszi ne kezeld úgy a kérdést, hogy egy pszichopatát neveletek a szülők. Ha lenne gyereked akkor nagyon jól tudnád, hogy ilyen dolgok mindennaposak az óvodában. Tudom, te ilyenről nem hallottál még, de csak azért, mert az óvónők ilyeneket nem mondanak el, csak ha kiemelten sokszor fordul elő egy gyereknél. Itt szerintem szó sincs bűncselekményről vagy ehhez hasonló történésről, nagyon gyakran fordulnak elő ilyen szituk egyszer egyszer. Akkor van baj, ha ez elkezd sűrűsödni! Figyeljétek és beszéljétek meg vele!
aug. 13. 22:47
 9/13 anonim ***** válasza:
80%
Szerintem sem normális, nem a fejbecsapás, hanem a sikítás meg ilyenek utána. Meg ugye eleve magában nincs szenzorosság, az valamivel társul, csak addig mondják, amíg nem tudnak biztosat.
aug. 14. 06:31
 10/13 anonim ***** válasza:
68%

Nem az előző hozzászóló vagyok

Van 2 gyerekem

A nagyobb 8 éves a kisebb 2,5 éve járok közösségbe de soha eszükbe sem jutott volna bántani senkit!

Ez a fajta dühkitöréses viselkedés pedig nem normális. Kérj segítséget ha nem tudod kezelni

aug. 14. 06:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!