Ez normális viselkedés egy 3,5 éves gyereknek vagy valami gond lehet vele?
Az én 4 éves fiam is hasonló, bár ő jobb napjain azért eljátszik nélkülünk valameddig, de a "nem tudunk 2 mondatot váltani" részt mintha rólunk írtad volna, ő is nagydumás és nem viseli el, ha csendben kell maradnia. Pedig nem engedünk neki, minden ilyen alkalommal rászólunk, hogy most anya beszél apával, utána mondhatja amit szeretne, várja ki a sorát. Általában puffog ilyenkor, de amúgy is tök hasztalan, mert legközelebb megint ugyanúgy beleszól, kb. 1 éve ez megy. Örülök, hogy ennyit beszél, brutális szókincse van, de ez napi x-szer már akkor is bosszantó, megértelek.
Ha hisztizik, hadd hisztizzen, én is azt mondom. Nálunk is előfordul... Mindennél jobban szeretem, de ideje elkezdenie barátkozni a ténnyel, hogy nem lehet mindig ő a világ közepe.
Teljesen szokványos a 3 éveseknél, mind a figyelemtartás ideje, mind mozgékonysága (az átlagot tekintve). Dolgoztam óvodában. De utána nézhetsz gyermekpszichológiai szakkönyvekben is, ott is ezt fogod találni. figyelemtartás max 5 perc, 3 évesen. Maximum! Teljesen normális.
Nem is szabad, hogy hosszabb legyen, mert akkor az agyi éréssel gond volna (túlzott kortex stimuláció).
Az megírták neked, hogy legyél következetes, tehát ha te egyre jobban érted az életkori sajátosságait a gyerekeknek, akkor annak mentén tudod optimalizálni a helyzetet. Ugyanis minden normális, átlagos a gyerekednél, amit írtál, viszont nem árt annyiból kicsit alakítanod a helyzeten, hogy következetesen tiltasz, de következetesen meg is engedsz neki dolgokat úgy, hogy konkrétan elmondod a helyzetnek megfelelően számára, hogy mit tehet meg és mit nem. tudatnod kell vele azt is tehát, hogy mit szabad neki. Egyébként már túl van a dackorszakon, azonban egyik életkorban se tesz jót se az állandó tiltás, se az állandó engedékenység, következetlenség se.
Az viszont biztos, hogy nincs baj a gyermekeddel, és természetesen kizárólag a leírásodra hagyatkozhatok, mire másra. Az alapján ővele nincs gond.
Szerintem nem normális, egy gyereknek meg kell tanulnia, MEG KELL TANÍTANI, hogy nem csak azért létezik a szülő, hogy őt kiszolgálja. Következetesen fegyelmezni kellene.
Szeintem a nevelésnek arról kell szólnia, hogy a gyereket tanítsuk meg alkalmazkodni a felnőtt világhoz, és nem az, hogy a felnőtt alkalmazkodjon a gyerek igényeihez. Igen, 3 éves korbn is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!