Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Ez normális viselkedés egy...

Ez normális viselkedés egy 3,5 éves gyereknek vagy valami gond lehet vele?

Figyelt kérdés
Pl takarítok és 5x abba kell hagyni mert mindig van valami baja vagy nem jó a mese a tvben vagy a játékot nem tudja összetenni vagy ez vagy az. Ha mesét néz is ugrál közbe, nem tud 10 percig nyugton lenni, evés él ugyanez izeg mozog folyton. Találkozunk valakivel nem tudunk 2 mondatot váltani egymással mert folyton közbeszól, hogy rá figyeljünk, telefonálni se tudok tőle. Kiscsoportos, oviba még erre nem volt panasz. 5 percet nem tud egyedül játszani, folyton anya anya. Semmit se tudok tőle csinálni,kezdek már idegileg egyre jobban kikészülni ez az igazság. Mindig én vagyok vele, apja rengeteget dolgozik, nagyszülők szintén dolgoznak. Ezt majd kinövi vagy valami gond lehet vele?
2020. jún. 12. 10:15
1 2
 11/12 anonim válasza:
57%

1) Tisztelet megkövetelése és magadása.

2) Következetesség

3) Türelem

4) Kevesebb édesség, csoki stb hogy ne legyen túlzott energiája a rosszalkodásra. KOMOLYAN!

Szerintem a legtöbb mai gyerek ilyen... Legalábbis én ezt tapasztalom ismeretségi körben. Meg kell tanulniuk - tanítani nekik, hogy igenis szereted de nem ő a világ közepe, először is alkalmazkodnia kell a felnőttekhez.

Az én fiam már felnőtt, de kiskorában sose volt hogy pl boltban földhöz vágta magát hisztiből stb. Dacos volt néha, persze, de türelmesen, szeretettel, nyugodtan el kell neki magyarázni, hogy _MOST_ éppen nem csinálhatja amit akar, ajánlani kell neki más alternatívákat.

Pl 'Nem veheted fel a kabátod' helyett 'mit akarsz felvenni a kabátod helyett? A zöld vagy a kék pulóvert?' ;)

Ne érezze a tiltást, érezze, hogy ő dönt és megnyugszik.

Ha kérdez, válaszolni kell pl miért fúj a szél, én kiskorában is elmagyaráztam a hideg-meleg levegő mozgása miatt stb. Nem kell lenézni, ha értelmes választ kap feldolgozza a dolgokat, éreznie kell, hogy ő is fontos, komolyan van véve.

És igenis ragaszkodni kell hozzá, hogy ha a felnőttek beszélnek akkor őneki kicsit csendben kell maradni - én is tapasztalom hogy vannak ilyen gyerekek akik mellett nem lehet a szülővel 2 értelmes mondatot váltani miattuk.

Meg kell követelni a felnőttek iránti tiszteletet, és meg kell adni az ő lelkiviláguknak is részünkről. El kell fogadnunk, hogy a gyerek is egy egyéniség, vannak érzései, gondolatai, kérdései, vágyai, neki meg el kell fogadni, hogy a felnőttek az okosabbak, és tisztelni kell őket.

Az 'akarom' szó helyett a 'szeretném' szót kell megtanítani/megkövetelni. Mindjárt máshogy hangzik.

Ezek általánosságok, de én nem tűröm rokon gyerekek hisztijét se ha nálam vannak, elég kemény hangon megmagyarázom nekik, hogy lehet hogy otthon üvölthetsz, de itt nem mert én nem vagyok se az anyád se az apád, az én házamban ezt nem tűröm. Aztán játszom is vele, kicsit hagyom tombolni, de azt amit otthon hagynak én nem biztos, hogy hagyom. Látja hogy egyértelmű szabályokat állitok, és foglalkozom azzal is ő mit szeretne játszani, ha lehet játsszuk azt. De amit kérek, azt be is tartatom, különben semmi tekintély és lőttek a jól nevelt gyereknek.

Következetesség... Tudom nehéz, de minket is felneveltek és ott ez vált be :)

Jaa és kevesebb édesség = kevesebb kalória. A gyerekek megbolondulnak ha sok édességet csokit esznek, hirtelen túl sok energiájuk szabadul fel, ez tapasztalat...

2020. júl. 16. 20:26
 12/12 anonim ***** válasza:
72%
Mondjuk ennyi idősen ne tévézzen,mert az is ront csak ezen a viselkesésén. Legyen én ideje, mikor csak Vele foglalkozol. Ha adsz Neki időt Veled, akkor hagyni fog, hogy csináld a dolgodat, mikor csinálnod kell. Csak a figyelmedre vágyik, illetve többet kellene szabadban lennie, nagyobb a mozgásigénye.
2020. aug. 2. 22:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!