Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » 2 éves kisgyerek egyáltalán...

2 éves kisgyerek egyáltalán nem beszél. Ezek a tünetek utalhatnak autizmusra?

Figyelt kérdés

2 éves kisfiam egyáltalán nem beszél pár hangutánzót, állathangot leszámítva. Elküldtek minket a pedagógiai szakszolgálathoz, de csak szeptemberben tudnak fogadni, addig várnunk kell. Aggódok hogy esetleg autizmus állhat a késői beszédfejlődés háttérében, mert vannak gyanús tünetek.

Megpróbáltam összeszedni őket:

- nagyon nyugodt baba volt, szinte sosem sírt, csak ha komoly baja volt

- egy időben imádott ajtókat, kapcsolókat nyitogatni, nyomogatni, ezt mára 90%-ban kinőtte

- régebben lábujjazott, de ezt is elhagyta már

- imád pakolni, konyhaszekrényben, játékos ládában, fél órákat elvan vele

- imádja az autókat, nagyon szereti szétszedni, összeszerelni és tologatni őket

- nem nagyon játszik más gyerekekkel, inkább csak mellettük játszik (de figyeli őket)

- válogatós, kevés ételt eszik meg, nem szereti ha én etetem, ő akarja csinálni

- későn kezdett mutogatni, olyan másfél évesen

És ugye a legfőbb dolog a beszéd, 2 éves volt múlt hónapban, és semmit nem mond. Amúgy megérti a dolgokat, kéréseket teljesíti, persze ha kedve van.

Tudom hogy korai megmondani, de gyanúsak ezek a tünetek? Ebben a korban, már voltak tünetek nálatok, aki érintett ebben?

Köszönöm aki tud segíteni!

júl. 2. 11:37
1 2 3 4 5
 31/43 anonim ***** válasza:
24-es, 21 vagyok, 2 évesen volt 5 szava: papa, mama, baba, kaka, nem. És fejlesztés mellett 3 évesen kezdett mondatban beszélni. Én azt gondolom nagyon rossz a szövegértése, most 7 éves és logopédiai iskolába jár. De a szakszolgálat szerint mehetett volna sima suliba, kódja se lenne ha nem rakatom rá. Egy pár szavas mondatot nem ért meg, csak a tőmondatokat, mégis betennék a 30 fős első osztályba, ahol semmit nem értene meg. Viszont nem sok látszik rajta ha idegen látja, mert nem beszélnek olyan bonyolultan egy gyerekhez. Beszéd hibás is, de az a legkevesebb.
júl. 19. 16:58
 32/43 anonim ***** válasza:
59%
#31 koszonom, hogy valaszoltal, Huu nagyon hasonlo az en kisfiamhoz, bar ő meg csak ugye 21honapos, de szinte ugyanezek a szavai, sőt a nem nincs is kozte🥶 van a buszra bu , meg autora motorra is baa(ezt nem tudom miert) galambra ga, hangyat talan mondta egyszrr ketszer homokozoba , valami gyagya😂kajakra, amibol ker nyamnyam, meg ha autoval jatszik vömmvöm, egyebkent brummogni is tud, de arra nem hasznalja, nem tudom miert. Jaa meg a varosban, ha elkezdenek harangozni, hogy bamm. Ami aggaszt, hogy mondta az apat, amit eser eve nem mond rá, hat nem tudom, megvarom, hogy lemenjen a nyar es elindulok en is valamerre, nem latom egyenlore azt a nagy szokincs gyarapodast(bar olvastam, hogy valakinel 22-23honaposan 2evesen betobbant) deee azert en ugy leszek nyugodt, ha azt erzem majd, hogy mindent megtettem. Egyebkent kisebb koraba hogy lattad, mindent ertett es teljesitett, amit kertel vagy mar akkor is latszott, hogy valamit nem ugy ert meg, marm hogy irtad a szovegertest, hogy nem olyan jo neki, ahj rohadt nehez ez, nagyon aggodok en is, hat azert durva, amit irtal, h betettek volna oda😳koszonom, hogy ennyi mindent valaszoltal, igazàn hálás vagyok erte💝
júl. 19. 22:13
 33/43 anonim ***** válasza:
32 Simán lehet, hogy semmi baja nincs a fiadnak. Lányom semminek sem mondta az első szótagját, két és fél évesen sem. Tesóm gyereke, aki fiú 2 évesen szinte semmit nem mondott, két és fél évesen kezdte el és nagyon intelligens gyerek. Amikor kérdeztem a logopédust lesz-e később probléma (lanyom 3 éves volt kb) azt mondta nem lehet tudni, a beszédkésés nem okoz mindig problémát. Hát nálunk okozott, az óvónők is szóltak, hogy valami nem oké, ők ajánlották a logopédiai iskolát. A szövegértést nem fogod tudni megállapítani egy 2 évesnél, mert ilyen fiatalon az az elvárás, hogy értse meg hozza ide a kockát, ezt persze értette a lányom. De iskola előtt már hosszabb szöveget is kellene érteni. Az tűnt fel, hogy a mesét nem érti, a mai napig se nagyon. De ezt is nehéz kideríteni, mert nem szereti ha visszakerdezek mi volt a mesében. Ezért mindig olvastam mesét, aztán lefekudtunk, évekig ki se derült, hogy semmit nem ért belőle. Az óvónők is csak 5 évesen mondták, hogy nem jól teljesít, nem a kortársaknak megfelelő, előbb ez nem látszik.
júl. 20. 14:25
 34/43 anonim ***** válasza:
30! Nekem azt mondták ezt pontosítani szükséges mert a pervaziv zavarba nem csak autizmus tartozik! Az autisták autizmus diagnózist kapnak, ez nekünk akkor is csak egy köztes kód!
júl. 22. 19:39
 35/43 anonim ***** válasza:
54%
Azért kapta ezt mert gyógypedagogus nem adhat autizmus kódot, más pedig még nem látta.
júl. 22. 19:40
 36/43 anonim ***** válasza:
48%

De ez autizmus kód, értsd már meg!

Nem köztes.

Nem átmenet.

Nem kevesebb.

Bno 84-en belül MINDEGYIK alábontás autizmust jelent és egyik se kevésbé, mint a többi.

Autista az Aspergert kapó és a gyermekkori autizmus kódos is és az egyéb pervazív is.

A BNO 11-ben nem is lesz ilyen zavaró alábontás, ha végre bevezetik.

júl. 22. 20:30
 37/43 anonim ***** válasza:
51%
Hagyjatok mar beken szegeny kommentelot!!! Neki azt mondtak kesz, egy anya egy masik anyanak miert okoz meg fajdalmat vagy rossz erzest itt a hulye eroszakos kommentjevel?? Aki ezt mondta, lehet, h nem is ert hozza!!!! Milyen jogon ad kodot alapbol, ti meg még otthon a kanaperol sulykoljatok is bele, h marpedig az!! Anyak vagytok, legyetek mar tapintatosabbak!!! Uramatyam!!
júl. 22. 22:12
 38/43 anonim ***** válasza:
64%

37, elmész te a francba.

Hülyeséget beszél, kötelességem kijavítani.

Nagyon káros, hogy terjeszti a baromságot, ezzel félrevezetve másokat.

Nem szimplán anya vagyok, hanem érintett szülő, aki a gyereke miatt gyógypedagógusi másoddiplomat is szerzett.

júl. 23. 15:30
 39/43 anonim ***** válasza:
0%
De ha neki azt mondtak es egy olyan, aki nem is hozzaerto?? Ne nyomjatok mar, hogy deeee marpedig ez meg az a gyereke! Hat azt se tudjuk, hogy aki azt a kodot ramondta ramondhatta e vagy ki volt, nem pszichologus volt!! Akkor a diagnozis sem pontos!! Istenem
júl. 23. 23:19
 40/43 anonim ***** válasza:
0%
38, képzeld el nekem maga a szóban forgó gyógypedagogus mondta hogy pontositás szükséges! A diploma mellé sajnos nem adtak intelligenciát neked se! Szégyen egy ilyen anya akár érintett szülő vagy akár nem! Te pedig csak ne küldj el senkit a francba neked kéne odamenned az erőszakos mindent jobban tudó majd én megmondom a tutit mert mások hülyék hozzá szemleleteddel együtt! És te akarsz elfogadást kicsikarni a fiadnak? Na jó napot!
júl. 24. 02:51
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!