2 éves kisgyerek egyáltalán nem beszél. Ezek a tünetek utalhatnak autizmusra?
2 éves kisfiam egyáltalán nem beszél pár hangutánzót, állathangot leszámítva. Elküldtek minket a pedagógiai szakszolgálathoz, de csak szeptemberben tudnak fogadni, addig várnunk kell. Aggódok hogy esetleg autizmus állhat a késői beszédfejlődés háttérében, mert vannak gyanús tünetek.
Megpróbáltam összeszedni őket:
- nagyon nyugodt baba volt, szinte sosem sírt, csak ha komoly baja volt
- egy időben imádott ajtókat, kapcsolókat nyitogatni, nyomogatni, ezt mára 90%-ban kinőtte
- régebben lábujjazott, de ezt is elhagyta már
- imád pakolni, konyhaszekrényben, játékos ládában, fél órákat elvan vele
- imádja az autókat, nagyon szereti szétszedni, összeszerelni és tologatni őket
- nem nagyon játszik más gyerekekkel, inkább csak mellettük játszik (de figyeli őket)
- válogatós, kevés ételt eszik meg, nem szereti ha én etetem, ő akarja csinálni
- későn kezdett mutogatni, olyan másfél évesen
És ugye a legfőbb dolog a beszéd, 2 éves volt múlt hónapban, és semmit nem mond. Amúgy megérti a dolgokat, kéréseket teljesíti, persze ha kedve van.
Tudom hogy korai megmondani, de gyanúsak ezek a tünetek? Ebben a korban, már voltak tünetek nálatok, aki érintett ebben?
Köszönöm aki tud segíteni!
Nem ertem miert mindig az autizmustol kell igy befo*ni ?
Miert nem attol felnek az emberek, meg keresik a tuneteket, hogy pl. cukorbeteg ? Miert nem azt vizsgalgatod?
1, a gyereked beszél, mert MINDEN következetesen használt hangalak és a hangutánzók is szónak számítanak.
2, teljesen normális dolgokat soroltál fel. Kb.ennek az ellenkezője lenne gyanús.
Pl:
Autista gyerekem kvára nem volt nyugodt. Lassú, megkésett (mozgás- , beszéd- és szocializació), de nyugodt sose. Nem volt differenciált a sírása, csak egyféleképpen tudott, 1000 decibellel minden átmenet nélkül. Rajtam és az apján kívül senki nem tudta megnyugtatni. A közelébe se mehettek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!