Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » 2 éves kisgyerek egyáltalán...

2 éves kisgyerek egyáltalán nem beszél. Ezek a tünetek utalhatnak autizmusra?

Figyelt kérdés

2 éves kisfiam egyáltalán nem beszél pár hangutánzót, állathangot leszámítva. Elküldtek minket a pedagógiai szakszolgálathoz, de csak szeptemberben tudnak fogadni, addig várnunk kell. Aggódok hogy esetleg autizmus állhat a késői beszédfejlődés háttérében, mert vannak gyanús tünetek.

Megpróbáltam összeszedni őket:

- nagyon nyugodt baba volt, szinte sosem sírt, csak ha komoly baja volt

- egy időben imádott ajtókat, kapcsolókat nyitogatni, nyomogatni, ezt mára 90%-ban kinőtte

- régebben lábujjazott, de ezt is elhagyta már

- imád pakolni, konyhaszekrényben, játékos ládában, fél órákat elvan vele

- imádja az autókat, nagyon szereti szétszedni, összeszerelni és tologatni őket

- nem nagyon játszik más gyerekekkel, inkább csak mellettük játszik (de figyeli őket)

- válogatós, kevés ételt eszik meg, nem szereti ha én etetem, ő akarja csinálni

- későn kezdett mutogatni, olyan másfél évesen

És ugye a legfőbb dolog a beszéd, 2 éves volt múlt hónapban, és semmit nem mond. Amúgy megérti a dolgokat, kéréseket teljesíti, persze ha kedve van.

Tudom hogy korai megmondani, de gyanúsak ezek a tünetek? Ebben a korban, már voltak tünetek nálatok, aki érintett ebben?

Köszönöm aki tud segíteni!

júl. 2. 11:37
1 2 3 4 5
 1/43 anonim ***** válasza:
34%
4 eves korig kell beszelni, ugye az megvan ?
júl. 2. 11:38
 2/43 anonim ***** válasza:
79%

Nem ertem miert mindig az autizmustol kell igy befo*ni ?

Miert nem attol felnek az emberek, meg keresik a tuneteket, hogy pl. cukorbeteg ? Miert nem azt vizsgalgatod?

júl. 2. 11:40
 3/43 anonim ***** válasza:
67%
Szerintem teljesen rendben van. Sok gyerek csak háromévesen kezd beszélni. Amiket itt leírtál, normális, értelmes kisgyerekre utalnak.
júl. 2. 11:45
 4/43 anonim ***** válasza:
84%
Ezek a “tünetek” teljesen normálisak kisgyerek korban. A beszéd fejlődésen meg lehet segíteni. Ne diagnosztizáld a gyereked.
júl. 2. 11:45
 5/43 anonim ***** válasza:
80%
Amit leírtál teljesen normális. 2 évesen kell 20 szó, de abba a vauvau is beletartozik, úgyhogy vannak szavai. Én ismerek néhány megkésett beszedfejlodesű gyereket, köztük az enyémet, egyik sem autista.
júl. 2. 11:51
 6/43 anonim ***** válasza:
79%
Ugyan már. 2 évesen az én fiam se beszélt egy szót sem pár hangutánzón kívül, 2,5 éves korában indult be nála a dolog, most 3,5 éves és már tud beszélni rendesen 😄 Nem fogalmaz barokkosan, de normálisan el tudja mondani, amit szeretne.
júl. 2. 11:55
 7/43 anonim ***** válasza:
78%
6-os vagyok, amúgy ezek a dolgok, amiket felsoroltál, teljesen normális dolgok, más gyerek is csinálja ezeket, dehogy utalnak autizmisra.
júl. 2. 11:56
 8/43 anonim ***** válasza:
82%

1, a gyereked beszél, mert MINDEN következetesen használt hangalak és a hangutánzók is szónak számítanak.

2, teljesen normális dolgokat soroltál fel. Kb.ennek az ellenkezője lenne gyanús.

Pl:

Autista gyerekem kvára nem volt nyugodt. Lassú, megkésett (mozgás- , beszéd- és szocializació), de nyugodt sose. Nem volt differenciált a sírása, csak egyféleképpen tudott, 1000 decibellel minden átmenet nélkül. Rajtam és az apján kívül senki nem tudta megnyugtatni. A közelébe se mehettek.

júl. 2. 12:16
 9/43 anonim ***** válasza:
62%
A leírt "tünetek" aztán tényleg k.... gyanúsak 😂 Bocs, de te honnan szedted, hogy ezek az autizmus gyanújelei? Teljesen normális kisgyereket írtál le.
júl. 2. 13:54
 10/43 anonim ***** válasza:
69%
Ebből egyedül a beszédfejlődés lassú, de azt se soroltad fel, miket mond, nem tudjuk, mennyire, mert ha megvan a 20 "szó", akkor az se. De ha nincs, a lassú beszédfejlődés hátterében is csomó minden állhat, önmagában ez egyáltalán nem gyanújel. Az összes többi meg tök normális 2éves jellemzése, pont ilyenek.
júl. 2. 18:24
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!