Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » 2 éves kisgyerek egyáltalán...

2 éves kisgyerek egyáltalán nem beszél. Ezek a tünetek utalhatnak autizmusra?

Figyelt kérdés

2 éves kisfiam egyáltalán nem beszél pár hangutánzót, állathangot leszámítva. Elküldtek minket a pedagógiai szakszolgálathoz, de csak szeptemberben tudnak fogadni, addig várnunk kell. Aggódok hogy esetleg autizmus állhat a késői beszédfejlődés háttérében, mert vannak gyanús tünetek.

Megpróbáltam összeszedni őket:

- nagyon nyugodt baba volt, szinte sosem sírt, csak ha komoly baja volt

- egy időben imádott ajtókat, kapcsolókat nyitogatni, nyomogatni, ezt mára 90%-ban kinőtte

- régebben lábujjazott, de ezt is elhagyta már

- imád pakolni, konyhaszekrényben, játékos ládában, fél órákat elvan vele

- imádja az autókat, nagyon szereti szétszedni, összeszerelni és tologatni őket

- nem nagyon játszik más gyerekekkel, inkább csak mellettük játszik (de figyeli őket)

- válogatós, kevés ételt eszik meg, nem szereti ha én etetem, ő akarja csinálni

- későn kezdett mutogatni, olyan másfél évesen

És ugye a legfőbb dolog a beszéd, 2 éves volt múlt hónapban, és semmit nem mond. Amúgy megérti a dolgokat, kéréseket teljesíti, persze ha kedve van.

Tudom hogy korai megmondani, de gyanúsak ezek a tünetek? Ebben a korban, már voltak tünetek nálatok, aki érintett ebben?

Köszönöm aki tud segíteni!

júl. 2. 11:37
1 2 3 4 5
 11/43 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Kicsit megnyugodtam, nagyon aggódós vagyok, tudom nem jó tulajdonság. Egyébként nincs meg a 20 szó akkor sem, ha a hangutánzókat beleszámoljuk. Akkor 5 szót mond.
júl. 2. 21:48
 12/43 anonim ***** válasza:
100%
Gyerekemnel is 5 szó volt 2 évesen, de az már megvolt 15 hónapos korától és nem bővült semmit. 2 év 3 hónaposan vittem felmérésre és onnantól jártunk beszedfejlesztesre. Aztán kapott kódot, beszedfogyatekos, de azt mondta a logopedus 2 évesen nem lehet tudni van-e bármi baja, van aki egyszerűen csak nem beszél.
júl. 2. 22:18
 13/43 anonim ***** válasza:
30%
Kerdezo, miert lovagolsz a beszeden ? 2 evesen NEM kell tudni beszelni !!!
júl. 3. 00:17
 14/43 anonim ***** válasza:

Ebből csak a mutogatás és a "beszéd hiánya" intő jel, az összes többi teljesen normális. Viszont pont most van abban a korban, amikor a beszéd is bármikor beindulhat, elvileg most kellene gyarapodni a szókincsének.

A beszédértése milyen?

júl. 4. 12:06
 15/43 A kérdező kommentje:
Szerintem jó, sokszor olyanokat megért, hogy csak nézünk. Pl hozd át a fürdőszobafiókból a játékodat, erre megy, megkeresi és hozza. Máskor a füle botját se mozgatja a legegyszerűbb kérésre.
júl. 4. 12:58
 16/43 anonim ***** válasza:

Ja, hát a szelektív hallás az elég gyakori 😀

Akkor szerintem nem lesz gond, ne aggódj.

júl. 4. 13:04
 17/43 anonim ***** válasza:
100%
Semmi baja nincs annak a gyereknek. Majd beszél, ha a mutogatást elkezded “nem érteni”.
júl. 7. 14:22
 18/43 anonim ***** válasza:
Mar 50 szo az “elvart “ 2 evesen nem 20, illetve logopedus valaszol tiktokon kerdesekre, Ő mondta, hogy 2evesen mar kell indulni valamerre, ha kesest eszlel a szulo vagy logopedus, mert kesobb sokkal nehezebb lesz behozni a “lemaradast” en ertem, hogy nem kell beszelnie az en kisfiam is “le van maradva “ bar en utalom ezt a kifejezest, de ahogy lemegy a nyari szunet elindulunk mi is valamerre.
júl. 8. 23:27
 19/43 anonim ***** válasza:
Szemkontaktust felveszi ha szólsz hozzá?
júl. 11. 12:38
 20/43 A kérdező kommentje:

Igen, ezzel nincs gond.

Egyébként rájöttem a család a fő gond, ők célozgatnak folyton rá, hogy le van maradva a kisfiam. Egy rokon tegnap megjegyezte, hogy az ő ismerősének a gyereke, aki ilyenkor nem beszélt és ilyen válogatós volt, autista lett. Finom célzás.

júl. 12. 09:29
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!