Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Mihez kezdenétek egy ilyen...

Mihez kezdenétek egy ilyen gyerekkel?

Figyelt kérdés

Általános iskolás kislány. Jó tanuló, visszahúzódó típus, oviban is mindig magányosan játszott. Oviban is nagyon sokáig sírt, iskolába is sokáig (hónapokig) sírva ment. Kicsi kora óta rágja a körmét, néha véresre. Körömlakk, rábeszélés hatására sem hagyja abba, vagy ha mégis, felvesz más szokást (lábrázás, szájharapdálás). Mióta iskolás, egy időben úgyszólván minden hétfő reggel hányni kezdett. Mióta kiderült, hogy nincs szervi oka, ugyanúgy megy ilyenkor suliba, azóta ezek a hányós epizódok elmúltak. Jól tanul, de szorong, még egy négyestől is gombóc van a torkában, a hármasnál meg vége a világnak. Rosszabb (nem ötös) jegyeket, fekete pontokat volt, hogy hetekig nem mert bevallani otthon, pedig sosem kapott ezért bántást, büntetést, maximum szóbeli ejnyebejnyét vagy prédikációt. Ugyanakkor sorra nyeri a tanulmányi versenyeket, ezeken sosem szorong, kirázza a kisujjából. Okos, művelt, érdekes észjárású gyerek, a tanárok többnyire szeretik. Az osztálytársaival nem igazán jön ki, kilóg a sorból bejárós vidékiként, suli után eszébe sem jut bandázni, hanem siet haza. Néha beleáll helyzetekbe, megvédi, akit csúfolnak stb. de ezáltal ő is célponttá válik. A félénkségét sokszor harsánysággal kompenzálja, erőnek erejével vicceskedik, ami persze általában csak ront a helyzeten. A tesójával átlag felett rengeteget verekszenek, folyamatosan (közös szoba), ez kb az egyetlen konfliktuskezelési módjuk. Néha olyan dühvel, gyűlölettel gyilkolják egymást, hogy borzasztó, aztán meg tök szépen eljátszanak. Amúgy harmonikus, szerető család, a gyerekek mindennél jobban szeretnek otthon lenni.

Mihez kezdenétek vele? Kellhet egyáltalán bármit "kezdeni" vele?

máj. 5. 06:31
1 2 3
 21/23 A kérdező kommentje:
Igen, a saját gyerekkori "tüneteimet" írtam le, ld. 2. hozzászólás.
máj. 30. 13:46
 22/23 anonim ***** válasza:
21! Elnézést, ezt nem néztem, a kérdésedre válaszoltam. Nem nagyon olvasgatom más hozzászólását sehol, elmenne vele a nap. Így értem természetesen.
máj. 30. 16:33
 23/23 anonim ***** válasza:

Ugyanígy voltam. Csendes, sarokban ülős, kövérnek csúfolt szorongós kislány, úgy mentem iskolába, hogy tudtam folyékonyan írni-olvasni.

Ugyan engem vittek pszichológushoz és pszichiáterhez, semmi értelme nem volt, felírták a Seropram nevű antidepresszánst, amitől csak annyival lett jobb, hogy nem ment a hasam minden reggel az idegtől de nagyon álmos lettem. Aztán egyik hónapban anyukám anyagi okok miatt nem tudta kiváltani nekem, olyan dührohamaim voltak az elvonási tünetek miatt, hogy úgy döntöttünk közösen, hogy abbahagyom. Olyan sokat nem változtatott a dolgon, hogy ezt megérje.

Később önfejlesztéssel sikerült változtatni magamon, vannak még kritikus pontok, pl a telefonálás, attól még mindig szorongok kb meditálnom kell előtte.

Úgyhogy szerintem ne bánd, hogy nem kezdtek veled semmit, nem biztos, hogy bármi is jobb lett volna....

jún. 13. 22:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!