Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Nagyon rosszul viselkednek a...

Nagyon rosszul viselkednek a gyerekeim. Nem bírom már. Mit tegyek? Tudom nevelni kell őket. De semmi nem használ. Felváltva vannak nálam és az apjuknál. De ez a viselkedés akkor is megvolt amikor együtt éltünk.

Figyelt kérdés
Tehát nem ezért van. Akkor is rosszul viselkedtek. Főleg velem ilyen rosszak. Főleg az altatás a rémálom. Ovisok. Hiperaktívak is szerintem. Főleg a kisebb. Szoktunk menni játszótérre,nem azért van mert ne mennénk ki. Tudom, szaranya vagyok. Már évek óta ezt csinálják. Nem bírom. Mit csináljak? Vigyem el őket orvoshoz? Ér az valamit? Ott szépen viselkednének, nem értené az orvos hogy miről beszélek.
2023. máj. 13. 14:03
1 2 3 4
 11/38 A kérdező kommentje:
Nekem is eszembe jutott a nevelési tanácsadó, pszichológus. Nem vagyok troll. Sajnos ez a helyzet, nem kitaláltam.
2023. máj. 13. 14:29
 12/38 Derjaderja ***** válasza:
86%

De tudsz velük eleget foglalkozni? Persze hogy rohangál mit csináljon 2 óvis korú.

Inkább arra voksoltak hogy nincsenek lemozogva illetve hogy egyszülött rendszerben elég nehéz bírni a hétköznap estéket.

A gyerekek sz egész nap óvi után szétcsúsznak, Neked ott a háztartás miközben fáradt is vagy.

Jó eséllyel teljesen normális és kornak megfelelő gyerekek

2023. máj. 13. 14:44
 13/38 anonim ***** válasza:
78%

Hogy altatsz? Az esti lecsendesedés kevés gyereknek megy magától. Ki kell alakítanod egy esti rutint, amit midig ugyanùgy, uganakkor van. Képernyő tilos

Könyvből vagy fejből mese jó.

A filmek nagy hazugsága, hogy mese után egy puszi, villanyoltás és a szülő kimegy a gyerekszobából. Ilyen gyerek nincs!

2023. máj. 13. 14:50
 14/38 A kérdező kommentje:
12es: neked van gyereked? Nem, nem normális amit csinálnak.
2023. máj. 13. 14:53
 15/38 A kérdező kommentje:
Ott maradok velük amíg elalszanak. Sokszor pl át akarnak jönni, nem akarnak a szobájukban aludni. Éjszaka is felkelnek, reggel korán kelnek...
2023. máj. 13. 14:55
 16/38 Derjaderja ***** válasza:
100%

12. Nem értem a kérdésed. Abból amit írtam, mi utal arra hogy ne lenne? Hogy normálisnak tartom, ha egy gyerek rohangál?

Látni persze Te látod a tieidet. Ha igazad is van és tényleg baj van velük, eddig nem írtál semmi olyat, ami a Titeket nem ismerőt is meggyőző erről.

2023. máj. 13. 15:00
 17/38 anonim ***** válasza:
87%
A gyerekek ilyenek. Rohangálnak, mert túl sok az energiájuk, nem fogadnak szót, esetleg nincs meg a kellő velük együtt töltött minőségi idő. Nincs olyan, hogy rossz gyerek, csak fáradt, szeretetre van szüksége stb. Sokan nem értik még a gyerekek "működését", azt várják el tőlük, hogy felnőttként viselkedjen, fogadjanak mindig szót. De ők nem szobanövények, hogy ott maradnak, ahova tesszük őket. Különálló személyek, akiknek akaratuk van, s kezdenek önállósodni. Persze vannak könnyebben és nehezebben kezelhetők, de ez teljesen normális. Sajnos vannak fejlesztésre szoruló gyerekek is, de ahhoz hogy kiderüljön milyen gond áll a háttérben, pedagógiai szakszolgálat vizsgálata kell. De ha olyan baj lenne velük, már észrevették volna az óvónők és jelezték volna.
2023. máj. 13. 15:02
 18/38 anonim ***** válasza:
91%
Derjaderjával értek egyet (és nekem is van gyerekem, még mielőtt). Semmi olyat nem írsz se a kérdésben, se utána a válaszaidban, amiből az derül ki, hogy orvosi értelemben probléma lenne a gyerekeiddel. Mi az, hogy hiperaktívak? Az egy diagnózis. Te miből következtetsz erre? Hogy nem fogad szót meg rohangál, az így önmagában teljesen normális életkori sajátosság. Konkrét példákat írj, hogy jobban megértsük.
2023. máj. 13. 15:03
 19/38 anonim ***** válasza:
100%

Hát ezt túl kell élni. Nekem volt egy napfelkelte nézős, meg egy hajnali kettőkor az ágyamban landoló gyerekem, a normálisan alvó legnagyobb mellé. Hidd el elmúlik. Csak a sok kinti mozgás, meg a kőkemény napirend segít valamit. Ha agyilag túlfáradnak, túlpörögnek estére: valami nagyon izgi, megcsúszunk az estével az öngól.

Volt egy időspóroló trükköm ilyen esetre. Tálcára tettem a vacsit, és a kádban ehettek. Volt egy falap, ami keresztbe téve a kádon az asztaluk volt ilyenkor.

Próbálj meg pihenni amikor nincsenek otthon .

Tudod ismerős, hogy befekszem közéjük mesélni, aztán megindul a mesekönyv és orrbavág...

Vagy fejből mesélek és bealszok, mire felráz a gyerkőc, hogy és tovább hogy van?..

Kitartás! Túl lehet élni.

Öt év múlva nevetni fogsz az egészen.

2023. máj. 13. 15:08
 20/38 A kérdező kommentje:
Pl sokszor egy óráig tart az "altatás". Már évek óta tart ez,sok ez már. Olvastam több cikket is hogy az anyjukkal máshogy viselkednek a gyerekek, rosszabbak mint ők is.
2023. máj. 13. 15:17
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!