Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Sni-s gyerekek szülei! Ti...

Sni-s gyerekek szülei! Ti hogy viselitek a karácsonyt?

Figyelt kérdés

Annyira elárasztott a gyász érzése. Mások szép karácsonyi családi képeket készítenek - mi még egy kép erejéig sem tudunk szép családnak tűnni.

Minden pillanatunkban ott van a másság. Már annyi mindent elengedtem, és mindig egyre többet kell.

2022. dec. 27. 14:14
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
93%

"mi még egy kép erejéig sem tudunk szép családnak tűnni"

Miért, mitől "kevésbé szép" egy SNI-s gyereket nevelő család? Ha esetleg látszik rajta a másság, mert mondjuk kerekesszékes, akkor is ugyanolyan szép a család.

"Mások szép karácsonyi családi képeket készítenek"

És közben lehet, hogy utálják egymást, csak összeálltak kép erejéig, mert karácsonykor azt kell mutatni, hogy minden hű de szép és jó és mekkora a szeretet meg az idill. Vagy alig várják a családtagok, hogy vége legyen az ünnepi időszaknak, mert rohatdul leterheli őket a sok készülődés, a kötelező pofavizitek meg a sok bájolgás.

2022. dec. 27. 16:22
 12/33 anonim ***** válasza:
80%
Egyik gyerekem sem SNI-s mégse jutna eszembe ilyen béna karácsonyi fotókkal ripacskodni Facebookon, ki is szoktam röhögni ezeket, akik megszállottan nyomják a wax vigyort minden egyes áldott évben, hogy aztán a nagyikák teletolják gagyi gifekkel meg “Gyönyörű család, szépek a gyerekek Katikám” kommentekkel. Nem ettől lesz valaki szép, meg normális család, főleg hogy egy csomó ilyen fotó mögött tudom, hogy apuka félrekúr / anyuka depressziós vagy éppen egy valódi sárkány akit senki sem bír elviselni sem otthon sem sehol / a gyerek hiába nem SNI-s de olyan elviselhetetlenül nehéz vele hogy már a válás szélére sodródtak a totál kiégett szülei stb stb. A fotón meg persze mindenki szépen mosolyog az idilli díszletben, vicc, de remélhetően legalább arra a pár fotóra ők is elhitték…
2022. dec. 27. 16:40
 13/33 anonim ***** válasza:
85%
Sni, azt jelenti sajátos nevelési igényű. Ezer dolog lehet: autista, hiperaktív, akármi. Az én lányom azért sni-s, mert későn kezdett el beszélni. Nagyon jól mutat a fotókon. Az sni kódot pedig én kértem neki, hogy kapjon fejlesztést az oviban. Úgyhogy, köszi a kérdést, nagyon jól viseljük a karácsonyt.
2022. dec. 27. 17:08
 14/33 A kérdező kommentje:

Azt hiszem nagyon rosszul fogalmaztam meg a kérdést. A fotó csak a jéghegy csúcsa, azt akartam vele elmondani, hogy mi még fake-elni sem bírjuk a boldog családot, na.

Sajnálom, nagyon elvitte a dolgot, de legalább mindenki más kidühönghette magát a hamis közösségi médiás fotókon. Szupi.

2022. dec. 27. 17:29
 15/33 anonim ***** válasza:
86%
Ha nem írsz konkrétumot ne várj hasznos választ.
2022. dec. 27. 20:06
 16/33 anonim ***** válasza:
92%
Még mindig semmi konkrétum...Így ne várj segítséget és megértést.
2022. dec. 27. 20:32
 17/33 anonim ***** válasza:
83%

Senki sem dühöngött, mindenki csak a saját meglátásait írta le.

De ha tényleg nem írsz konkrétumot, mit vársz?

2022. dec. 27. 21:25
 18/33 anonim ***** válasza:
93%

Nem tudom, hogy milyen sni kódja van qa gyermekednek. Mi kislányunk halmozottan sérült, de ettől még boldogok tudunk lenni, normális család vagyunk. Az ünnepek mindig nehezebbek, de mi már beletörődtünk a kislányunk állapotába, így a keserűség már kevésbé mar minket. Kislányunk sérültsége ellenére merem azt írni, hogy szuper karácsonyunk volt. Ő nagyon boldog volt a fa láttán, napok óta játszik vele. Testvérei öröme is határtalan volt szenteste. Nyugiban itthon vagyunk, közelebbi családtagokat látogatunk. Persze ezerszer jobb lenne, ha kislányunk is értené, hogy mi az a karácsony, bontogatná az ajándékait, ha enné azokat az ünnepek ételeket, amiket mi. De ha ezen sírok egész nap, akkor sem fog változni ez.

Nem sok támpontot adtál ahhoz, hogy segíteni tudjunk. Ha esetleg írnál róla, hogy mi a gyermek baja, mennyire friss a diagnózis, mi miatt érzed magad boldogtalannak stb, akkor lehet tudnánk hasznos tanácsot adni.

2022. dec. 27. 21:31
 19/33 anonim ***** válasza:
87%
Nekem nem SNI-s a fiam és volt pofám egy családi fotót feltenni, de messze állunk az idilli családtól. Olyan szinten eleven, hogy a fényképész türelme előtt eskü meghajolok. Úgy elfáradok itthon vele hogy legszívesebben világgá mennék. Pedig csak 1 normális gyerek. Ne hidd el amit a neten látsz. Oké sikerül pár kép a 300-ból, na bumm. Ne ezt irigyeld. Ez csak egy imázs.
2022. dec. 28. 11:19
 20/33 anonim ***** válasza:
93%

Azt hiszem, értem a problémádat. Azt érzed, hogy minden más családban le lehet bonyolítani egy normális karácsonyt, csak nálatok nem.

Nekünk nem sikerült összehozni egy családi közös étkezést. Sőt, a karácsonyi ebédet sem úgy sikerült megfőzni, ahogy terveztem. Konkrétan december 24-én az előző 2 nap maradékait ebédeltük. Ráadásul mindenki más időpontban éhezett meg, úgyhogy még a szedett-vetett maradékokat sem sikerült egyszerre elfogyasztani. Egy darabig rosszul éreztem magam miatta, aztán úgy döntöttem, hogy tojok rá. Szünet van, év vége van, mindenki fáradt, eljött a pihenés ideje. Elkezdtem belelazulni a mi kis káoszunkba és egész élvezetes volt. Nehogy azt hidd, hogy más családokban minden flottul megy.

2022. dec. 28. 11:33
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!