Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Autista hisztit lehet úgy...

Autista hisztit lehet úgy kezelni, hogy ignorálom?

Figyelt kérdés

Autista dührohamot lehet úgy kezelni, hogy nem veszek róla tudomást?

Egyszerűen az emberi korlátaim végén vagyok.

2022. júl. 1. 15:20
1 2 3 4
 31/31 anonim ***** válasza:

30, nem azt írtam, hogy enyhe. Azt írtam, hogy meg lehet érteni, ha akarja az ember. Nyilván ha nem akarja, csak sajnáltatja magát, hogy milyen szerencsétlen, hogy neki autista gyereke született, akkor megérteni sem fogja.

Amúgy meg személy szerint szinte teljesen nonverbális autista vagyok, súlyos fogyatékos minősítésem van. Egy életen át támogatásra szorulok, nem vagyok önellátó, sőt, élőben meg sem mondanád rólam, hogy képes vagyok így fogalmazni írásban. Mégis úgy gondolom, hogy a neurotipikus szülők ne akarják jobban tudni, hogy hogyan kell bánni egy autistával.

Asperger amúgy meg már nincs. Ez egy nagyon elavult diagnózis volt, ma már nem is adhatnak ilyet. Ugyanígy elavult a funkcionáló címkék használata is.

okt. 16. 12:06
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!