Autista hisztit lehet úgy kezelni, hogy ignorálom?
Autista dührohamot lehet úgy kezelni, hogy nem veszek róla tudomást?
Egyszerűen az emberi korlátaim végén vagyok.
10: köszi a választ.
Aki téged lepontozott az pedig írja ide, ebben mi a hiba. Köszönöm!
"A másik oldalnak sem könnyebb, azaz közvetlenül megélni az autizmust."
Senki sem állította ezt. Csak tudod én folyton azon gondolkodom, hogy mennyire van joga egy embernek tönkretenni egy egész család életét.
Ha tudja kontrollálni magát, akkor tegye meg, ha meg beteg, akkor szedjen gyógyszert vagy járjon kezelésre.
A barátnőm fia erősen érintett, nem beszélő autista. Időnként olyan hajmeresztő dolgokat csinál, hogy eszembe nem jutna. A pszichiáter meg azt mondta, hogy nem ír neki gyógyszert, mert árt a gyereknek. Én csak fogom a fejem, hogy ennek a gyereknek őszintén már nem mindegy?! Mit várunk, mi fog vele történni? Nem fog meggyógyulni, viszont vele él 3 másik ember, akinek teljesen tönkreteszi az életét.
Az én fiam enyhén autista, de napi szinten vannak dührohamai. Régen szedett gyógyszert, de a covid idején le lett állítva, mert nem is rendelt a pszichiáter, meg mondta, ha nem jár közösségbe minek. Ja, végülis a családnak mindegy, ugye? Most meg 14 éves, és kijelentette, hogy ő nem hajlandó gyógyszert szedni. Viszont naponta vannak több órás kiborulásai. Már azon gondolkodtam, egyszer ráhívom a mentőt, aztán majd meglátjuk, hogy akar-e gyógyszert szedni vagy nem.
Édes istenem, de sajnálom a gyerekeiteket. Nektek tényleg fogalmatok sincs róla, hogy ez mi és hogy működik, de mártírkodni azt nagyon tudtok. Igen, az autisták valóban ilyen eredendően gonoszlelkű, szívtelen kis dögök, akiknek az egyetlen céljuk az életben, hogy tönkretegyék a körülöttük élők életét. Véletlenül se próbáljátok megérteni, hogy ezt nem szándékosan csinálja és esetleg beszélgetni vele, hogy mit érez és hogyan lenne könnyebb neki (és ezáltal nektek is, mert tudom, hogy csak ez számít).
A gyógyszerről annyit, hogy hiába tömik antidepresszánssal vagy nyugtatóval, nagyon valószínű, hogy nem lesz jobb tőle, mert a depresszió, szorongás stb. mellékes tünetek, ami az autizmussal jön.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!