Miért vagytok ti keresztények ha nem fogadjátok el Ádám és Éva történetét? Persze teista evolúcióval. Aki nem keresztényként válaszol azt ignorálom.
Nekem ezzel az a problémám, hogy amennyiben a Bibliának csak egy nem hisszük el bizonyos részeit akkor mégis miért kellene elhinni a többit? Szóval ha tegyük fel az özönvíz, meg az édenkert nem igaz, akkor miért lenne igaz pl Lázár feltámasztása?
Mondom ezt úgy, hogy ateista vagyok ezért a kérdező nyilván ignorálni fog. Teista evolúció??? Na ne röhögtess.
Én úgy gondolom, hogy a normális keresztények azért nem fogadják el Ádám és Éva történetét szó szerint, mert ma már tudni lehet, hogy ez így nem igaz, nem történt meg. És a normális keresztények nem ragaszkodnak egy meséhez akkor, ha már tudni lehet rőla, hogy mese.
Kérdező: te miért nem fogadod el a Bibliából, hogy a Föld lapos? És alatta vannak a földi vizek, felette meg szilárd égbolt és az égi vizek?
A kettes válaszoló megragadta a lényeget. Csak a gyáva keresztények vallanak olyat, ami szembe megy Isten igéjével. Akik nem akarnak konfrontálódni azokkal, akik nem hisznek.
Az ilyenek szelektálnak és ezt elhiszik, mást pedig nem Isten szavai közül. Úgy válogatnak, hogy nekik jó legyen. Ők rosszabbak, mint azok, akik nem hisznek.
Én inkább hiszek Jézusnak, és Pálnak, mint az embereknek =) ha nincs Ádám és Éva>nincs bukás>nincs eredendő bűn>nincs bűn>nincs megváltás stb...
A tudomány néha káros, néha jó. De én az örök életemet a hitbe rakom inkább. Ha agymosott vagyok, akkor mondjad a többieknek és a sztároknak is.
Nem igazán értem, mi a probléma?
Az ókori emberek elképzeltek valamit.
Nem jött be.
Ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!