Végső elkeseredésemben írok, olyan anyukának aki tanácsot adna nekem, még ha a problémánk különböző is?
Nem látom be, miért lennék elmebeteg? Mert arra ösztönözném a gyereket, hogy a wc-re járjon pelenka helyett? Egy napi 1-2 alkalom hasmenés nem öl meg senkit, nem számít kínzásnak, nyilván a gyerekeknek valót kellene használni, és nem egy egész üveggel/dobozzal adni neki.
Inkább azok az elmebetegek, akik azt javasolják, hogy anyuka nyugodtan várjon, ne csináljon semmit, kakiljon a kislány pelenkába élete végéig, sőt az iskolába se lesz baj, hogy mindenki meglátja majd a pelenkáját. Majd kitalálnak rá valami külföldi tudósról elnevezett szindrómát és ez lesz a normális. Később már több gyerek is pelenkába fog iskolába járni, mert úgymond XY szindrómás és ezzel együtt kell élni? Talán felnőttként majd talál magának egy pelenkás férfit, és boldogan élnek, míg meg nem halnak?
A kérdező segítséget kért, mivel a szakember sem ért el semmilyen eredményt és szegény teljesen ki van borulva. Nem hiszem, hogy bárki nyugodtan, türelemmel fogadná ezt. Aki ezt mondja, hazudik. Az nem segítség neki, hogy várjon hónapokat, éveket, vagy örökké, aztán majd helyrejön vagy nem. Neki azonnali segítségre van szüksége, és a hasmenés olyan.
Kérdezzétek meg az anyukát, hogy milyen érzés napi többször pelenkázni, mosdatni egy egészséges 6 éves gyereket, és akárhogy próbálni rávenni sikertelenül, hogy wc-re üljön. És minél tovább tart ez a folyamat, annál nehezebb lesz véget vetni neki.
Arról nem is beszélve, hogy a pelenka milyen drága. Talán használjon tetra pelenkát, és mossa ki minden kaki után, mint a 70-es években csinálták?
Egyébként felnőtt "gyerekem" van, szeretetben, türelemmel és szisztematikusan neveltem fel. Nem adtam neki hashajtót, de adtam volna, ha ilyen problémával küzdött volna. Érte és magamért is tettem volna.
19! Aki pelusba kakil,az csak kakiláshoz veszi fel a pelust. Nincs egész nap rajta....
A lányom is pelusba kakilt 4 éves koráig. Szépen szólt,hogy kér pelust,és ennyi. Semmi extra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!