Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Végső elkeseredésemben írok,...

Végső elkeseredésemben írok, olyan anyukának aki tanácsot adna nekem, még ha a problémánk különböző is?

Figyelt kérdés
Van egy 6 éves kislányom, aki nem hajlandó, csak pelusba kakilni. Már mindent megpróbáltam, most már teljesen kivagyunk idegileg a férjemmel. Sokszor már csak veszekedni tudok a gyerekkel, fenyegetem, zsarolom az ég világon mindennel. Persze vannak napok mikor sikerül türelmesnek lennem. Orvoshoz is járunk. Okos kislány, szeretjük, figyelünk rá. Mit tehetek hogy ne dilizzek be lassan? A te hibád szöveget hagyjuk, megkapom mindennap. Tudtok valami tanácsot adni?
2022. márc. 26. 18:48
1 2 3
 11/24 A kérdező kommentje:
Köszönöm utolsó utána nézek.
2022. márc. 26. 19:31
 12/24 anonim ***** válasza:
78%

Èn elengednèm, kakiljon pelenkàba. Mivel irànyìtja, ez szerintem szobatisztasagnak szàmìt.

Az èn gyerekem meg 5 ès fèl èves koràig csak bilibe kakilt. Àllati kènyelmes volt, mikor egèsz napos vonatùton kapott hasmenèst...

Ùgy oldòdott meg, hogy szintèn vonaton nem vàrta ki, mìg előszedem a bilit.

Ha elengeded, ès nem görcsölsz rà, akkor mikor ő is kèsz lesz, atszokik wc-re. Az fontos, hogy ne tartsa vissza, mert az nagyon egèszsègtelen.

2022. márc. 26. 19:36
 13/24 anonim ***** válasza:
89%

Én is azt mondanám, hogy hadd kakáljon a pelusba. (Vekerdy - nálam okosabb -, szintén ezt mondaná.)

Ha nem kattognátok ezen, talán magától is megoldódik. 1 hónapot adjatok magatoknak, és vegyétek le a kaka témát a napirendről. Hátha.

Nagylányos (csipkés, fodros) bugyi felajánlásával próbálkoztál már?

2022. márc. 26. 19:51
 14/24 anonim ***** válasza:
96%

Elmondom,nálunk hogy volt.

4.5-5 éves koráig kakilt esténként pelusba a lányom. Nem tudta se az óvónő, senki. Így nem is cseszegette senki érte.

Viszont akadt egy probléma, ami segített végül. Egy idő után érkezett begyulladni a puncija. Egy kiadós hányás-hasmenés fertőzés pedig mindent megváltoztatott. Olyan gyulladást kapott,hogy krémeznem kellett. Na,azt utálta (Beliema,nemi szervre való).

Akkor megbeszéltük, hogyha wc-be fog kakilni,ilyen nem fog többé történni. Ugyanis bemenet a hüvelybe is a kaki neki...Ez már neki is komoly kellemetlenség volt.

Onnantól wc-be kakil. Most 6 éves.

És hozzátenném,hogy a kislányomnak idegrendszeri éretlensége van,és autista. Szóval nem is olyan egyszerű vele szót érteni.

Szóval a kérdésem: érte már komoly kellemetlenség emiatt,ami már neki is sok volt? Talán az segítene. Olyanra gondolok,hogy fertőzés,vagy esetleg beöntést kellett kapnia,ilyesmi. Ezeknek azért hatnia kellene szerintem.

2022. márc. 26. 21:09
 15/24 anonim ***** válasza:
100%

Dr Aschenbrenner Zsuzsáról hallottál már? Fb-n is megtalálod, neki szakterülete a gyerekek mindenféle kakilási problémája.

Minden jót kívánok :)

2022. márc. 26. 21:47
 16/24 anonim ***** válasza:
92%

És a pszichológus mit mond? Nem lehet a téma nagy szakértője, ha ennyire nem jutottatok semmire. Szerintem keress mást, különböző területekre szakosodtak, nem biztos, hogy ebben ő pont otthon van.

Egyébként az én fiam úgy volt, hogy csak otthon volt hajlandó kakilni, és mindig csak a bugyiba ment. Pelenkát én már nem voltam hajlandó adni rá. Óvodában tartogatta, így nem merült fel gondnak, de igazán nem foglalkoztam vele, akkor kimostam a bugyit. Kb. fél évig csinálta ezt, és utána magától megoldódott. De ő akkor 4 éves volt, nem 6! Van egyébként bármi más fejlődési rendellenessége?

2022. márc. 26. 23:16
 17/24 anonim ***** válasza:
100%

Először is: ne ostorozzatok magatokat. Aki okoskodik,hogy a ro hibátok, törődjön nyugodtan a saját életével.

Másodszor ne alázd, ne fenyegesd a gyereket. Pörögjetek le a kaki témáról, mivel kéri a pelot a kakihoz, az azt jelenti, hogy felismeri az ingert, mivel csak abba kakál, szobatiszta is.

Lehet a gyereked szenzoros ingerfeldolgozasi zavarral küzd, pláne ha esetleg más probléma is van (félénk, visszahúzódó, kerüli a teskontaktust, bizonyos ingerek nagyon zavarják stb) vidd el nyugodtan pedagógiai szakszolgálatot felmérésre.

Kitartást.

2022. márc. 27. 15:44
 18/24 anonim ***** válasza:
84%

Soha nem értettem, hogy miért ajánlgatja mindenki itt a Pedagógiai Szakszolgálatot. Voltatok ott, tudjátok mi a menete a dolognak?

Elmondom, az a menete, hogy kivizsgálják, leírják, hogy mi a probléma, elküldik az óvodába/iskolába, hogy ott is tudják, hogy gond van a gyerekkel. Ez megoldás?! Persze elvileg írnak ki fejlesztést, de a legtöbb helyen nincs rá kapacitás, vagy olyan is. Pláne egy ilyen helyzetben én nem tudom, hogy mégis mi a fenét oldana ez meg. Nem gyógypedagógiai fejlesztésre van szüksége a gyereknek.

Másik pszichológust javaslok.

2022. márc. 27. 17:30
 19/24 Cubina ***** válasza:
9%

Le lehet pontozni, de én hashajtót adnék neki, és amikor telepakolta, azt mondanám hogy nincs több pelenka, legközelebb is ezt kell majd használnia. Nyilván nem adnám rá megint, csak kicsit ráijesztenék. De azt is csinálhatod, hogy nincs pelenka és úgy hashajtó. A hasmenést nem fogja tudni visszatartani és kénytelen lesz a vécére rohanni, ha nem akar a padlóra hasizni. Egy hasmenést nem lehet csak úgy kipottyantani, az fröcsög szanaszét. Esetleg nem veszed le róla a pelenkát és kis idő múlva csípni fog piszkosul, aztán megmondod neki, hogy ha a vécébe kakilna, ez nem lenne. Mint ahogy a 14-es hozzászólónak is részben a hasmenés és a kicsípés segített. Egy ilyen hasmenéses alkalom elég lenne, hogy a nagylány átgondolja a wc-re ülést.

Mert ha nem csinálsz valamit és így marad, és a szakember sem tud segíteni, akkor élete végéig pelenkába fog kakilni, mert számára ez a természetes.

Azt is elmesélheted neki, hogy nemsokára iskolába megy és tornaórán le kell majd vetkőzni, át kell öltözni, és mit fognak szólni a többiek, hogy ő még pelenkás, és mások nem?

2022. ápr. 19. 05:06
 20/24 anonim ***** válasza:
100%
19. Jézusom. Elmebeteg vagy. Kérlek, mondd, hogy neked nincs gyereked!
2022. ápr. 19. 06:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!