Kisfiam 4 éves, és a nevelési tanácsadóban azt mondták egyáltalán nincs feladattudata. Mennyire kezdjek el aggódni?
Nekem is fura a kérdés. Nekem mindkét gyerekem sni-s. A fiam már kicsinek is nehéz eset volt, én 3 évesen vittem el először pszichiáterhez. Annyit csinált vele, hogy megfigyelte szabad játék közben. Semmi kötött feladatot nem adott neki!
IQ-teszt 5 éves kortól mérhető, alatta nincs gyermek iq-teszt.
Ha nem ül oda rajzolni, gyurmázni, stb, ennyi idősen semmit nem jelent. Az oviban mit mondtak, miért küldik? Általában az erősen magatartászavaros vagy mozgásfejlődésben, beszédben elmaradt gyerekeket szokták ilyen fiatalon kivizsgálásra küldeni. Hogy nem csinálja meg a kért feladatokat az 4 évesen nem elvárható. Szerintem is hiányos a sztori.
Feladattudat 6 évesen az iskola előtt szokott kialakulni.
Azon kívül, hogy ezt mondták, még mit javasoltak? Kapott btm-kódot, továbbküldték sni-re, vagy egyszerűen csak ennyit mondtak, és menjetek Isten hírével? Ha gondot látnak, fejlesztést ki szoktak írni.
Csináld azt, amit javasoltak a nevtanban, hogy csinálj.
Aki meg azt mondja,hogy majd iskolában elég,ha lesz feladattudata, az hallotta már azt, hogy "iskolaérettség"?
Azért egy 4 éves gyereknél már kéne, hogy bizonyos időre, oda tudjon figyelni valamire és nem csak arra, amihez épp kedve van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!