4 éves lesz a fiam és nem úgy beszél mint kénne .
Aggódjak? Többi lent
Figyelt kérdés
4 éves lesz a fiam Januárban. Ovis már beszéde óvónő szerint elvan maradva társaikhoz képest . Hozzá teszem apuka angol így itthon vegyesen beszélünk neki . De megérteti magát az hogy néha igen helyet azt mondja aha stb ezek ilyen nagy gondok? De szólunk neki hogy igent mondjon. Mért van az hogy rögtön már szólnak 2 hónap utáni ovoda járás után hogy jaj nem beszél a gyerek úgy mint a többi sose értem ezt . Nem mindenki egyforma .
Az óvónônek pedig mondd meg, hogy ô meg a szakirodalom olvasásában van lemaradva....
2019. okt. 25. 06:42
3/15 anonim válasza:
#1 neked is kétnyelvû?
2019. okt. 25. 06:43
4/15 anonim válasza:
Semmi baj, valamilyen szinten természetes is, így, hogy 2 nyelvet kellett megtanulnia. Nincs még elkésve semmiről.
DE te is figyelhetnél a helyes beszédre, mert amit itt leírtál, tele van hibával. Ne a "mért"-ezésre tanítsd szegényt.
2019. okt. 25. 06:53
5/15 anonim válasza:
A két nyelv nem zárja ki azt hogy 4 évesen szépen beszéljen!Nem akarok és nem is fogok vitatkozni!
2019. okt. 25. 08:10
6/15 anonim válasza:
Az "aha" nem beszédhiba, hanem nevelési... Nem tudja, hogy hol, hogy illik. Gondolom sose tanítottátok olyan hívságokra sem, mint kérem, köszönöm...
2019. okt. 25. 08:30
7/15 anonim válasza:
Olvass neki minden este mesét. Rengeteg új szót fog tanulni belőle.
Egyik rokon gyerekkel ezt csinálják a szülei, hihetetlenül választékosan beszél. Csak úgy ragadnak rá a szavak.
Persze nehezebb dolgotok van az angol miatt, de ki fog alakulni.
Az aházást gondolom tőled tanulta, te is próbálj meg ezekre figyelni.
2019. okt. 25. 09:07
8/15 anonim válasza:
Az "aha" dolognak semmi köze a két nyelvűséghez!
Az oviban tudják h 2 nyelvű?
Egyébként én biztos,ami tuti elvinném egy szakemberhez, és,a tőle kapott eredményt bevinném az oviba.
Így ha gond van idejében kiderül, ha nincs akkor megértethető az óvónővel
2019. okt. 25. 09:30
9/15 anonim válasza:
Én is két nyelvű gyerek voltam. Tökéletesen beszéltem s váltottam a két nyelv között otthon a szüleimmel. Aztán kevertem mert végül mindkettő megtanulta a másik nyelvét. Ha apukám családjához mentünk lengyelre váltottam itthon csak a magyar. Ez nem a nyelv miatt van. 4evesen tudnia kell folyamatosan beszélni. Ne sértődj meg, vidd el egy fejlesztő hoz nézze meg. A kérdést is már úgy írtad ki, hogy megmagyaraztad, hogy az óvónő kvázi hulye. Nem valami bölcs hozzáállás. Ő a te gyereked, ha nem viszed sehova az ovononek mindegy, az ő gyereke szépen beszél. Ez a ti érdekeltek!
2019. okt. 25. 09:35
10/15 anonim válasza:
Ha már az ovónő szól, nem kéne elgondolkodni? Nem hinném h az a baj h igen helyett azt mondja aha.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!