Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » 4 éves nem tud egyedül játszan...

4 éves nem tud egyedül játszani mit csináljak?

Figyelt kérdés
Állandóan csak anya, anya. Ha 5 percig békén hagy is akkor meg csörög csattog vagy kiabál. Nem tudok egy 5percet csendben olvasni vagy bármit csinálni. 1 hónapig itthon van mert beteg volt 2 hetet, most meg 2 hét téli szünet lesz. Én meg már idegbeteg vagyok, mert nyombélgyulladásom van és alig élek úgy fáj a gyomrom. Nincs aki vigyázzon rá napközben, apja este 6kor jön haza. Még az a szerencse, hogy délután alszik 1 órát és addig csend van és letudok kicsit dőlni.

#Gyerek, önállóság,
2020. dec. 18. 13:45
 1/6 anonim ***** válasza:
81%
Ilyen esetbenszerintem belefer a mesenezes. Van egy app is, Bookr Kids, ami klasszikus meseket olvas fel, kicsit meganimalt rajzokkal, avegen feladatokkal. Ha van kadatok, a furdes is lehet egy program kikapcsolodaskepp. Leultetheted gyurmazni, legozni, rajzolni is, nalunk ezek neha bejonnek. Ha nem, es kivagyok, es/vagy kivinni sem tudom, akkor mesenezes.
2020. dec. 18. 13:54
 2/6 A kérdező kommentje:
Gyurma, lego, rajzolás stb mind csak akkor köti le ha ott vagyok vele. Szokott sajnos mesét nézni így se keveset most, hogy beteg vagyok :( nem tudom hány évesen lesz már önállóbb? Másik gyereket nem akarunk, akkor mindig ilyen lesz?
2020. dec. 18. 14:09
 3/6 anonim ***** válasza:
1-es vagyok, 3,5 ev van a gyerekek kozott, most 1 eves a kicsi, es bar meg nem tudnak sokat eljatszani, de azert valamennyit ugen, napi 1-2 orat, ami sokat konnyit. De inkabb a vele egykoruakkal jobban eljatszik, vagy max. 1,5 evvel fiatalabb gyerekekkel mar szuperul. Szoval ha tudsz valahonnan athivni szomszedbol, vagy az ovis baratai kozul, az sokat segithetne.
2020. dec. 18. 14:17
 4/6 A kérdező kommentje:
Átfogok jövőhéten hívni valakit, akkorra már meggyógyul teljesen, meg hétvégén anyumnál lesz. Most hívott pont, hogy este vigyük már el, hála az égnek.
2020. dec. 18. 14:26
 5/6 anonim ***** válasza:
Ha van egy jó barátja, az anyukájával megbeszélhetnéd, hogy felváltva vigyáztok a két gyerkőcre. Két gyerek lefoglalja egymást és amikor a másik anya vigyáz a gyerekekre, te tudsz pihenni. Nincs a közelben egy nagyszülő/ barát/ szomszéd, akire 1-1 órára rá tudnád bízni? Kitartást és mielőbbi jobbulást kívánok!
2020. dec. 18. 20:53
 6/6 A kérdező kommentje:
Anyumnál van most hétvégén szerencsére, végre tudok pihenni. Jövőhéten meg már remélem jobban leszek, köszönöm. Mamák meg az apja szokott vele lenni. Azaz igazság, hogy nem merem másra bízni, nagyon eleven kisgyerek, nem tudnék nyugodtan lenni.
2020. dec. 18. 21:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!